Nog een laatste blik op Honduras voordat we richting de slagboom lopen. We gaan nu echt Nicaragua binnen. Als kind had altijd al het idee om eens naar Nicaragua te gaan. Geen idee waarom, want destijd... Lees meer
Kokkeeri
Naam
Eric Kokke
Reviews
Foto's & tips
589
Blogs
90
Lid sinds
10 September 2008
Favorieten
Fav. werelddeel
Zuid Amerika
Fav. land
Nicaragua
Fav. stad
Praag
Over mij
Fanatiek reiziger, fanatiek fotograaf en fanatiek schrijver. En dat is prima te combineren op deze site.
Zo vaak mogelijk op weg met de rugzak op zoek naar het onbekende en het onverwachte. Hierover heb ik een reisverhalen bundel geschreven. Dit boek, met de titel 'Look sir, a bird! is in juni 2012 uitgekomen bij de uitgever boekscout.nl.
Meer informatie over dit boek vind je via deze link: http://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=3034
Mijn Motto
'Zo dicht mogelijk bij cultuur en natuur zonder deze te verstoren. '
Over mijn camera
Type
Spiegelreflex
Merk
Sony
Model
A-500
Overige
18-70 mm 70 - 300 mm 500 mm
Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (589)
Roeien door heilig...
De wonderlijke wereld van Varanasi kun je op verschillende manieren beleven. Rustig wandelend over de Gats, vanaf een balkon met een Kingfisher in de buurt of met de roeiboot over de heilige Ganges. Het mooie van zo’n tocht per boot is dat je het allemaal van de andere kant kunt bekijken. Daarnaast kom je relatief dicht bij de mensen en hun religieuze activiteiten. Heel Varanasi is niet goed te bevatten, maar als je er met een bootje doorheen vaart, val je van de ene verbazing in de andere. Mensen wassen zichzelf, hun kleding (ook jouw kleding trouwens) en hun runderen binnen dezelfde 10m2. Dan vaart er aan de ene kant een boot met hout voor de lijkverbranding en aan de andere kant drijven er nog overblijfselen van een crematie. Welkom in de bizarre (maar o zo fascinerende) wereld die Varanasi heet.
Het goedkope...Bounty
Wie kent ze niet de mooie plaatjes van witte stranden, blauwe zee en enorme palmen. Meestal hangt daar een behoorlijk prijskaartje aan. Een fantastich alternatief zijn de Indiase Andaman-eilanden. Ook hier vind je de mooie stranden (Beach No. 7) en prachtig weer. Maar dan voor Indiase prijzen en.......het Indiase eten. Een heerlijke eilandengroep waar je kan luieren, wandelen, duiken en snorkelen. En omdat de lokale bevolking niet totaal afhankelijk is van het toerisme ook 'hassle-free'!!! De Andaman-eilanden zijn te bereiken via Kolkata (Calcutta) en Thailand. Gewoon een keer doen!!!
Als slecht weer best.
Ja, daar zit je dan. Best wel in 'the middle of nowhere' in de heuvels van Noord Portugal in een B&B. Dit is niet helemaal wat je , qua weer, verwacht van je vakantie in deze omgeving in het begin van september. Nou was een zon, zee en strand vakantie niet de bedoeling, maar dit lijkt bijna op wintersport. De wolken zijn het dal in gedaald. Vanuit ons raam kijken we gewoon over ze heen. Een groot wit tapijt, uitgestrekt tussen bergen. En hoe langer je kijkt, des te mooier het eigenlijk wordt. Vooral als de zon heel langzaam de strijdt met de wolken begint te winnen. Straaltje voor straaltje verdrijft het oranje/gele licht het treurige grijs/wit. Ik gooi nog maar eens blok hout in de open haard en besluit dan ook maar een wijntje open te trekken. Het is immers vakantie. En ook al is het koud, nat en bewolkt... dit is ook een mooi schouwspel. We besluiten een dagje binnen te blijven en te genieten van ons uitzicht. En de wijn. En de open haard. En elkaar!
Laatste blogs (90)
Kaartlezen is een vak apart. Eigenlijk wist ik dat wel, maar nu krijg ik ook de bevestiging dat ik er niet zo goed in ben. Even navragen bij een chai-wallah leert me dat ik nog ruim 5 kilometer moet l... Lees meer
Daar zit ik dan op het, niet al te grote, bed. Ik kijk rustig de kamer rond. Dit is mijn thuis voor de komende drie weken. Er staat een oude bank, een salontafel, kleding kast en een TV. Op zich ziet... Lees meer
Mijn fans (5)
Ik ben fan van (8)
Mijn favoriete foto's & tips van anderen (37)
Offers aan de...bloed
In een diepe vallei, 22 km ten zuidwesten van Kathmandu, ligt het belangrijkste heiligdom van de godin Kali. Met name op dinsdag- en zaterdagochtenden is dit bizarre tempelcomplex bij het plaatsje Dakshinkali, “the place to be”!! Op deze dagen komen vanuit het hele land honderden pelgrims naar de tempel om de bloeddorstige godin Kali te aanbidden. Je moet wel behept zijn met een sterke maag, want er worden vooral veel dierenoffers gebracht! Het rituele offeren en slachten van dieren in Dakshinkali stamt uit de 14e eeuw, toen er een cholera-epidemie heerste in het gebied en velen de dood vonden. De lokale heiligen besloten de Godin van de Dood en Vernietiging, Kali, gunstig te stemmen door een tempel voor haar te bouwen en grote aantallen waterbuffels te offeren. De epidemie verdween; de tempel is voor eeuwig heilig en is de plek in Nepal waar de onverzadigbare Kali gunstig gestemd wordt. Honderden Hindoes staan in een lange rij geduldig te wachten tot het hun beurt is om blootsvoets in grote plassen bloed deel te nemen aan de religieuze ceremonie en iets te offeren: bloemen, rijst, kokosnoten, hanen, eenden, geiten, schapen, varkens en soms zelfs een buffel. De geofferde dieren zullen in hun volgende leven reïncarneren als mens, wat als een grote vooruitgang beschouwd wordt in het karma. Het vlees wordt of ter plekke gegeten tijdens een picknick of meegenomen naar huis voor een feestelijk maal. Klinkt misschien bloederig, maar bedenk dat de dieren hetzelfde lot ondergaan als bij de slager, alleen dan in een veel mooiere omgeving. Het is weinig tot niet toeristisch gebeuren, maar de gelovigen zijn hartelijk en gastvrij en vertellen je graag over hun rituelen. Neem vanuit Kathmandu de locale bus of vraag een taxi (heen en terug voor 8 euro) je naar deze tempel te brengen om deze bijzondere gebeurtenis bij te wonen.
The two sisters
Two of the daughters, the eldest is a twin. They stayed in the corner of the room and hardly dared to look at us at first. The wood-fire in the center of the room smelt wonderfully sweet I remember. Pa-O people in Northwest Shan province 2012
Goed beschermd bij de
Als je in Hoi-An naar het haventje loopt, kun je met een pontje oversteken naar de andere oever. Tijdens een fietstocht over en langs rijstvelden met Hans, een Nederlander die een restaurant runt vlakbij het pontje, konden we de rijstoogst goed bekijken. Oogsten, dorsen, verpakken, bijna alles gebeurt door vrouwen. Leeftijd speelt geen rol. Deze vrouwen hebben net een vrachtje weggebracht en gaan nu pauze houden. Eindelijk kunnen de monddoeken even af.