Kasangua
Silhouetten
Op een fietstochtje in de buurt van Khajuraho kwam ik deze kinderen tegen die aan het spelen waren op het platform van een tempel. Ik moest dit beeld gewoon op foto vastleggen.
Luipaard +...impala(r
Deze foto is genomen in Sabi Sands. Sabi Sands is een privé park dat zonder hekken verbonden is aan het Krugerpark. Deze luipaard had een impala gevangen en had daar al een flink stuk van opgegeten.
Bijna een mummy...
Wederom een portret genomen in een dorp in de Baliemvallei. Je ziet aan deze oude vrouw een enorme gelijkenis met de eerder geplaatste mummificatie van de voorouders. Dit grootje was zo tenger en kwetsbaar dat ik het best moeilijk vond om een foto van haar te nemen, toch vond ze het niet erg.. of heeft ze het niet gezien?
De schreeuw
In Fortuna Bay op South Georgia leven tienduizenden koningspinguïns hutje-mutje bij elkaar. Het is dan ook wonderbaarlijk dat de partners van de paartjes elkaar en hun kroost kunnen terug vinden door elkaar te 'roepen'. De kop gaat dan in de nek en met een flinke uithaal produceren ze heel wat decibellen. Een prachtig schouwspel en een kakofonie aan geluiden ...
Ingepakt...
Ingepakt door een ingepakte knul.... Deze knul in de Simien Mountains beschermt zichzelf zo goed als mogelijk tegen de kou.. (en koud was het daar in juli, oef). Ik blijf als een blok vallen voor die dekens en lappen!
I am watching you!
In de herfstvakantie een dagje naar de Oostvaardersplassen geweest en daar deze zeer goed benaderbare Buizerd tegengekomen. Wat zeg ik hij kwam mij tegen, want hij vliegt gewoon op je af. Hier zit hij bij één van de vogelkijkhutten die je in de Oostvaardersplassen kunt bezoeken. Prachtig om zo'n ontmoeting te hebben en om zo dichtbij een roofvogel te mogen zien!
Hippo-baby
Deze Hippo-baby legde ik vast vanuit de boot waarmee wij op de estuaria bij St. Lucia voerden. Honderden Nijlpaarden kwamen we tegen en af en toe kwamen we lekker dichtbij.
Aan de wandel
De koningspinguïns leven in grote groepen bij elkaar. Volwassenen bij de volwassenen en jonkies bij de jonkies. Het jonkie op de foto dacht er blijkbaar anders over en makte een uitstapje naar de oudjes. Jonge koningspinguïns hebben in het begin een dikke bruine vacht.
Voorvader...
Eenmaal per jaar laten de Dani, in de Baliem Vallei, hun voorouders zien en wij hadden de mazzel dat we daar net op dat moment waren... Indrukwekkend als je ziet hoe die mensen gemumificeerd zijn.
Wandelclub
Lachend, swingend en zingend spoeden deze vrolijke dames zich naar de markt een paar kilometer verder. Op hun hoofden dragen ze grote zakken met houtskool en een teiltje met wat groenten erin
Twee watervallen
Het eiland lekt... Ik had gerekend op een paar flinke watervallen maar ik heb er honderden voorbij zien komen. Hier een stukje van de bekende 130mtr hoge Risco-waterval waar je in een makkelijke 20 minuten naartoe kunt lopen.
Offeranden
Dit jaarlijks terugkerende religieuze festival duurt drie dagen en nachten. Duizenden monniken vanuit heel Laos komen naar Vientiane om zich te verzamelen rond de tempel van That Luang. De kleinere tempels in de stad houden ook festiviteiten terwijl de bevolking hun minitempels met offeranden van voedsel en geld inwijden, die ze later in de avondprocessie rond That Luang presenteren. Op de laatste ochtend van het festival worden de offeranden aan de monniken aangeboden. Het is een fantastisch schouwspel en erg indrukwekkend.
Ceremonie in...Varana
In Varanasi wordt 's avonds bij de Dasaswamedh Ghat een Hindu ceremonie uitgevoerd. Wij waren getuige van een 'optreden' van de zeer bekende en beroemde Brahma priester, OM Jai Gange Mata! Fantastisch gegoochel met licht, vuur en geluid... absolute toewijding!
Overal IJs !!!
Deze reiger verlangd volgens mij ook naar de heerlijke zomer met volop aanvoer van vis die dagelijks vers is en waar hij niet al te veel moeite voor moet doen !!!
Witte wieven
In alle vroegte betraden we het leeuwengebied in het Hlane Royal National Park in Swaziland. De zon kwam op en de grondmist bewoog zich, samen met nog enkele rookpluimen van de bosbrand, als Witte wieven door de struiken. Gaf wel een aardig mysterieus gezicht in de warme ochtendgloed.
Nachtzwaluw
We zien bij elke reis wel een nachtzwaluw, maar dan is het meestal in het schemer en vliegend en niet te achterhalen welke soort het is, alleen in Canada hebben we de nachtzwaluw overdag zien vliegen. deze kon in Keoladeo opgespoord worden omdat we een uitstekende plaatselijke gids bij hadden. dit is een horsfield nachtzwaluw