Kasangua
Heerser!
Het is hier volkomen duidelijk dit is de heerser van het Grizzlyberenrijk! Hij had de beste visplek en haalde de ene na de andere zalm uit het water! Tevens hield hij goed in de gaten wat ik deed en of ik niet te dichtbij kwam. Ik heb geen enkele poging gewaagd.
Sanddalsvatnet#2
Het begin van het Sanddalsvatnet (vatnet = meer) gezien vanaf Bykjelo. In de verte zie je o.a. de bergen Snønipa (1.827 m) en Gytereidnipa 1.628 m). Op de foto is het niet te zien, maar hoog tussen de bergtoppen ligt de Myklebustbreen (breen = gletsjer).
Zeewier teelt op Nusa
Nusa Lembongan is een eiland vlakbij Bali, te bereiken per boot vanuit Sanur. Er is zeker toerisme aanwezig maar het heeft absoluut niet de grootschaligheid van Bali. Een mooi alternatief in de buurt dus. De mensen leven voornamelijk van het kweken en oogsten van zeewier. En vaak beginnen de activiteiten tegen zonsondergang, wat weer een mooi plaatje oplevert.
Vader,moeder en kind.
In 2002 zijn we nog in onze analoge tijd met als camera de Canon 50e+diverse lenzen naar Patagonië, de Falklands, South Georgië en Antartica geweest. Een droom kwam uit en de foto's die ik hier van plaats in verschillende groepjes in totaal 35 zijn voor ons meer dan een herinnering. De Falklands met 's morgens mist en daarna zonnig, South Georgië met ook mist, sneeuwstorm en zon, Deceception island,een vulanisch eiland op Antartica met een prachtige avond, Paradise Bay bij Lemaire Island, door veel mensen "Kodak-eiland" genoemd in een waanzinnig zonlicht en dan al die soorten pinguins, we hebben er meer dan tien gezien, en al die andere vogels, walvissen, zeeroofdieren, zeeolifanten, robben........het kost wel wat, maar het loont echt wat je er voor over hebt. Tip, ga op je zelf naar Ushuaia en stap op zo'n Russische ijsbreker als last minute passagier. het scheelt duizenden euro's.............
Skyline Hong Kong
Prachtig uitzicht over de stad Hong Kong. (foto genomen vanaf uitzichtpunt "peak". Leuk om dit met het trammetje te bezoeken. Het trammetje er naar toe is al erg bijzonder
Daar hang je dan...
en is je leven plotseling al voorbij. In de Oostvaardersplassen kwam ik deze zeer tamme buizerd tegen die druk aan het jagen was op de grond. Op een gegeven ogenblik dook hij het gras in en viste er in dit geval een groene kikker uit. Hier het moment waarop hij de vangst aan mij showt. Even later kwam hij zelfs op twee meter van mij af zitten. Toen kon ik niet eens meer scherpstellen;-))
Doodgraver
Een volwassen Witruggier (Gyps africanus) is van kop tot staart gemeten ongeveer 1 meter groot. De vleugelspanwijdte bedraagt echter zo'n 2,20 meter en zijn gewicht kan variëren van 4 tot 7 kilo. De rug van de Witruggier is in tegenstelling tot de naam doet vermoeden, niet wit maar donkergrijs. Verder heeft hij een forse zwarte snavel, een donkere kop en een lange, wittige hals met bruine spikkels. Zijn lijf is grotendeels bruin behalve de bovenkant van zijn romp en het bovenste deel van zijn poten die wit zijn. Ook zijn vleugels zijn bruin waarvan de vleugelpunten donkerder zijn getint. De Witruggier heeft zijn woongebied in de savannen van Afrika. Het is een aaseter en hij heeft een voorkeur voor de ingewanden omdat die zachter zijn. Hij lijkt heel veel op de Kaapse Gier maar die heeft in plaats van donkere ogen lichte ogen. Ook hebben Witruggieren de neiging mensen in oren en vingers te bijten, wanneer ze niet met rust worden gelaten;-) Deze foto maakten we bij een kadaver van een giraffe. De gieren bleven echter in de bomen zitten.
Koppiekrauw
Deze soort, de Witkapbijeneter, zijn we zoals ik al eerder vermeldde veelvuldig tegengekomen tijdens de reis en hij/zij liet zich veelal zeer goed op de gevoelige plaat zetten. Soms kon ik zelfs zo dichtbij komen dat enkel en alleen het koppie op de foto paste. Zelden meegemaakt dat ik een vogel zo dichtbij kon benaderen. Deze felgekleurde en sierlijke bewoner van de Afrikaanse savannen heeft één van de ingewikkeldste en zeldzaamste op familie gebaseerde sociale systemen van de vogelwereld. Ze leven in clans waarin leden samenwerken om de jongen groot te brengen. Zoals de naam al suggereert is de bijeneter een gespecialiseerde roofvogel van bijen en andere gevleugelde insecten. Het zijn absoluut één van mijn favorieten onder de vogels!
Typisch Sapa
Typisch landschap rondom Sapa, het meest bekend onder de Vietnam-gangers. Het is daar werkelijk prachtig zoals je kunt zien. Oneindige terrassen met hier en daar een huisje en vele kronkelpaadjes. Als je goed kijkt zie je bovein nog iemand wandelen.
Focus !!
Het ziet er altijd zo soepel uit als je een luipaard de boom uit ziet komen. Op deze foto zie je mooi aan de ogen, hoe geconcentreerd hij de juiste passen zet. Wij hadden de mazzel net aan de goede kant van de boom te staan.
Loch Na H-Achlaise
Loch Na is een prachtige locatie, die vrij gemakkelijk vanaf de weg te bereiken is. Het is een klein stukje lopen door het veengebied (laat je niet opschrikken door de Famous Grouse, die regelmatig plotseling uit het struikgewas omhoog vliegt) Aan de oever heb je zicht op een paar mooie eilandjes en op de achtergrond zicht op de bergen. Ik heb de locaties en andere fotogenieke locaties in deze omgeving samengevat in een tip.
Waterbok
De waterbok (Kobus ellipsiprymnus) is een soort antilope die leeft in waterrijke gebieden in Afrika ten zuiden van de Sahara. De waterbok is voornamelijk in de ochtend, laat in de middag en 's avonds actief. Hij leeft voornamelijk van grassen en kruiden, waaronder riet en bies, aangevuld met bladeren en vruchten van bomen en struiken. Het is een kuddedier en leeft in kleine kuddes van 5 tot 12 dieren. Mannetjes zonder harem, meestal jonge dieren die niet ouder zijn dan vier jaar, leven in vrijgezellengroepen van tot wel veertig dieren. Soms leeft hij solitair, voornamelijk als hij door een groep verstoten is. Bij gevaar vlucht een waterbok altijd weg, meestal in lang gras of dicht struikgewas. Maar het komt regelmatig voor dat het dier zich haast geheel in het water verbergt, waarbij alleen de neusgaten nog boven water uitsteken. Hij lijkt daarbij niet bang te zijn voor krokodillen. De hyena, de cheeta en de leeuw zijn de vijanden van deze prachtige antilopes. De foto maakten we in Mapungubwe in het uiterste noorden van Zuid-Afrika (Limpopo).
Gouden licht
Op mijn verjaardag verbleven wij in een prachtige home-stay aan het prachtige Ba-Be meer (zie tip). Tegen de avond tijdens een wandelingetje zagen we deze visser bezig met zijn netten. Het prachtige gouden licht doet zijn werk!
Yes Yes Yes
Na een halfuur sporen volgen in Savuti hadden we dan eindelijk dit luipaard gevonden. Na een korte wandeling door het bos, besloot hij op een omgevallen boomstronk te klimmen en de eerste zonnetraaltjes mee te pikken. Terwijl hij daar prachtig stond te poseren, zat ik Yes Yes Yes te roepen in de jeep en Klik Klik Klik een flinke serie foto's te maken.
Schaapjes op het drog
Deze foto werd genomen aan het Apolyont Gölü, één van de meren in de Marmara regio. Het vissersdorpje Apolyont is authentiek, er is totaal geen toerisme. Of dat nog lang zal duren, is maar de vraag want deze regio heeft alles in zich om een toeristische pleisterplaats te worden.
Thaipusam Festival
In de Batu Caves wordt jaarlijks het beroemde Taipusam-feest gehouden. Dit feest wordt bezocht door zo'n 800.000 toegewijden (devoten) en bezoekers. De mensen komen overal vandaan. Zelfs vanuit India en Singapore. Het is een feest, waarbij de toegewijden (devotees) zichzelf kastijden door haken of speren in/door hun lichaam te steken. Ze bewegen zich voort met een metalen constructie (karvadi) om zich heen. Zodoende probeert men de goden een gunst af te dwingen. Joop en ik hebben dit keer niet meegedaan we hebben alleen de foto`s geschoten misschien volgend jaar maar weer eens meedoen.