Kasangua
Overblijven...
Een van de leukste dingen die we gedaan hebben is het bezoeken van diverse schooltjes (mijn vriendin is juf). Prachtige ontmoetingen met kinderen en leraren waren het gevolg. De kinderen krijgen tussen de middag allemaal een kopje rijst, daarna gaan de kleineren allemaal slapen in een lange rij op de vloer. Het levert leuke platen op, deze is er een van een meisje die met volle overgave aan het eten is!
Vietnamese man
Vietnam, november 2009, tijdens een rondreis door het noordelijke deel van Vietnam deze man op foto vastgelegd. Een portret van een Vietnamese man met een geweldige uitdrukking.
Even kijken
Jongetje in Bocos del Toro moest eens even onder het rokje kijken wat ophing voor een winkel, zijn moeder vondt het heel genant en haalde hem snel weg,maar de foto was al gemaakt. Ik heb hem nog wel aan het ventje laten zien en ook zijn moeder vond het een leuke foto.
Skyline van Rotterdam
Niet het doorsnee plaatje van de Rotterdamse skyline maar vanaf de Schieveensedijk richting Rotterdam Airport. 's Ochtends vroeg in de vrieskou. Met één been in de sloot... Alles over voor het mooiste plaatje!
Het centrum van Santa
Santa Clara is op 15 juli 1689 gesticht door een groep inwoners van Remedios, die het binnenland waren ingetrokken om verlost te zijn van piraten. De stad is beroemd om één belangrijke historische gebeurtenis: in 1958 vonden hier de laatste gevechten van de door Che Guevara geleide guerrillaoorlog plaats. Gevechten die het einde van Batista's dictatuur betekenden. Hierdoor wordt Santa Clara ook wel 'de stad van de heldhaftige guerrilla' genoemd. Het is een levendige stad met diverse interessante bezienswaardigheden. Natuurlijk is het monument 'Commandante Ernesto Che Guevara hier één van. In het levendige centrum van Santa Clara is het Parque Leonicio Vidal. Dit fraaie plein bevat een obelisk, een buste van Leonicio Vidal een fontein en een beeld genaamd Niño de la Bota.
Allahabad
Allahabad is een stad in India in het zuiden van de deelstaat Uttar Pradesh. De stad is gelegen in het gelijknamige district Allahabad De stad ligt op het punt waar de rivieren de Ganges en de Yamuna samenvloeien en ten westen van Benares (Varanasi). Om de zes jaar komen bedevaartgangers hier naar toe om een bad te nemen in de Ganges. Zeker als de winter voorbij is verwacht men grote drukte.
Stilleven
De avondzon in Yellowstone NP. Het geeft een prachtige gloed aan het landschap. Stoom van heet waterbronnen komt hier en daar uit de grond en de verbrande bomen staan als een stilleven in het landschap. Yellowstone NP heeft namelijk meerdere grote bosbranden gekend, maar de natuur pakt het dan weer goed op en alles komt dan toch weer tot groei en bloei.
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Voedering
op Peterman Island broed een best grote colonie Adelie pinguins - de meerderheid van deze zoort vind je erder verder ten zuiden - deze kuijkens vroegen met heel veel lawaai naar voer - uiteindelijk denk je, dat ze de voer gevend ouder bijna van binnen opvreten
Marktdag in Bac Ha
Sfeerbeeld van de drukke zondagsmarkt in het dorp Bac Ha in noord Vietnam. Je kan hier vanalles kopen, en er zijn redelijk wat eetstalletjes.Moeder slurpt een kop soep en baby hangt heerlijk achterover. Er zijn heel veel dingen te zien op de foto en het geeft de sfeer van de markt heel goed weer, druk en rommelig en nauwelijks buitenlanders.
Fiere stad
Meestal ben je gehaast, maar af en toe valt je oog erop, eigenlijk is Amsterdam een heel fiere stad en is er qua sfeer en uitstraling weinig veranderd met een paar eeuwen geleden.Dit is de Prisengracht, ter hoogte van de Noorderkerk.
Zwarte neushoorns bij
Ook een foto genomen op dezelfde avond. Mooi om te zien is het kleurverschil op de huid van de neushoorn doordat deze in het water heeft gestaan.
Beautiful Sapa
Als je het dorpje Sapa uitloopt kom je als snel dit soort prachtige landschappen tegen. Heb je de tijd dan is een meerdaagse trektocht naar de omliggende dorpen zeker aan te raden. Het is leuk, zeker als je een homestay hebt zoals wij hadden. Slapen bij de inwoners zelf, op een klein matrasje, zonder enige luxe, maar de vriendelijkheid en het heerlijk eten maken alles goed.
Ik ben mooi!
Deze meeuw staat mooi te zijn in het Paracas nationaal park. Nadat we de Islas Ballestas bezocht hebben nemen we een kijkj in dit park. Mooie zandduinen, rotswanden en geweldige uitzichten. Bij het haventje is er tijd voor lunch en de meeuw komt een kijkje nemen bij ons.
Frozen
Een vroege ochtend, heldere lucht, een opkomende zon voorafgegaan door nachtvorst: dé ingrediënten voor een bijzondere, koude plaat. Less is more. Het contrast van het ijs op de dorre plant tegen de blauwe ochtendlucht laat je fantasie gaan.
Witte Paas
In 2008 was er een vroege en (nog bijzonderder dan met kerst) een witte Pasen. Hier een foto van een duinmeertje bij Bakkum dat in 2005 werd uitgegraven en nu fungeert als drinplaats voor onder meer de Schotse Hooglanders.
Epupa falls
Panorama laat op de dag vanuit het uitzichtpunt bij de watervallen. Daar het aan het einde is van het drogen seizoen zijn er bijna geen watervallen. De lodge en camping liggen recht van de rievier vlak voor het overgebleven kleine watervalletje. Doordat er weinig water in de rivier staat zwemmen de crocodillen dichtbij de bar en de tenten van de lodge.
Verenigde Staten • New York City
Verenigde Staten • New York City
The big apple
The Big Apple is een bijnaam of een alternatieve toponiem voor de stad New York in de Verenigde Staten van Amerika. De huidige bekendheid van de bijnaam dateert van een campagne ter promotie van New York in 1971, met het thema I ? NY. Daarbij werd het beeld van 'de grote appel' gebruikt, en de campagne loopt nog steeds. Hierdoor ontstond de grote verspreiding van 'The Big Apple'-term. Een ander verhaal vertelt dat: De oorsprong daarvan ligt in de paardenracewereld. De stalknechten reisden met de racepaarden mee en vonden New York een stad met zulke onbegrensde mogelijkheden dat ze die 'The Big Apple' noemden - waarschijnlijk om iets aanlokkelijks mee aan te duiden. Degene die die benaming vervolgens als eerste breder bekend maakte, was verslaggever John Fitzgerald, die de bijnaam geregeld gebruikte en vanaf ergens in de jaren twintig zelfs een column in de Telegraph schreef met de titel 'Around the Big Apple'. In 1997 is als eerbetoon aan de in 1963 overleden FitzGerald een New Yorkse straathoek 'Big Apple Corner' genoemd.