Jomo01
Misterieus
Als ik de foto zie van deze baobab, waarvan er plenty staan in Ruaha NP, moet ik altijd denken aan één van de films van The Lord Of The Rings. Hij zo ook zomaar kunnen gaan bewegen met die armen. Of heb ik misschien te veel fantasie? Al met al vind ik het spectaculaire bomen.
Bassi Girl
Op weg van Udaipur naar Pushkar, hebben wij op aanraden van mede Reisreporters een tussenstop gemaakt in het kleine plaatsje Bassi. Onze chaufeur was daar met zijn 25 ervaring nog nooit geweest, wat voor ons een goed teken was. De kleine pittoreske straatjes waren gevuld met vriendelijke mensen die trots leken ons hun dorpje te laten zien. Kinderen renden mee, volwassenen vroegen ons op straat of we mee naar hun huis wilden komen om daar getuige te zijn van bijv. het kook-ritueel of van hun dagelijkse werkzaamheden. Ook dit meisje vroeg onze aandacht in het plaatselijke marktsteegje. Zij bood zat op een kleedje en bood de lokale marktbezoekers handpalm lezingen aan.
Beren dilemma's!
Deze Grizzly heeft een lekkere, sappige zalm gevangen. Je ziet die ander denken: Waarom hij wel en ik niet! Verder vraagt hij zich af of zijn visplekje slechter is. Is die andere beer groter en sterker of kan ik een poging wagen om die zalm af te pakken of hem te verjagen van kennelijk toch een beter plekje. Dat zijn toch wel Beren dilemma's!
Himba jongen
Dit jongetje wilde wel op de foto. Aan het ene vlechtje is te zien dat het een jongen is, meisjes hebben twee vlechten naar voren. Ik blijf het een prachtig en fotogeniek volk vinden!
FAMOUS
Op de oevers van de Bagmatirivier is het grootste hindoeheiligdom van Nepal gebouwd: Pashupatinath. Een complex van tempels waartussen honderden pelgrims dwalen en heilige sadhu’s mediteren en wiet roken. Één van de meest "beroemde" sadhu's is deze wel.
Thaipusam Festival
In de Batu Caves wordt jaarlijks het beroemde Taipusam-feest gehouden. Dit feest wordt bezocht door zo'n 800.000 toegewijden (devoten) en bezoekers. De mensen komen overal vandaan. Zelfs vanuit India en Singapore. Het is een feest, waarbij de toegewijden (devotees) zichzelf kastijden door haken of speren in/door hun lichaam te steken. Ze bewegen zich voort met een metalen constructie (karvadi) om zich heen. Zodoende probeert men de goden een gunst af te dwingen. Joop en ik hebben dit keer niet meegedaan we hebben alleen de foto`s geschoten misschien volgend jaar maar weer eens meedoen.
Hamar Bruid
Hierbij mijn laatste foto van de Hamar bruid. Vorige week plaatste ik een andere foto van dit jonge meisje: In een Hamar dorpje vlakbij Turmi hoorden we dat een meisje binnenkort zou gaan trouwen en dat er een bijzonder ritueel gaande was: Het meisje wordt helemaal ingesmeerd met boter, klei en rode oker en zit dan drie maanden in de hut van haar a.s. schoonouders en mag in die periode met niemand contact hebben! Helaas kan de druipende klei ernstige oogziektes veroorzaken.
Vol verlangen.
Tijdens ons bezoek aan Fatehpur Sikri waren er net festiviteiten in de vorm van een kleine kermis en een braderie. Het was erg druk met Indiase toeristen, allemaal op hun Paasbest gekleed. Zij kijkt vol verlangen naar al dat spektakel. Fatehpur Sikri (Stad van de overwinning gelegen bij Sikri) is een 16e-eeuwse hoofdstad gebouwd door de Mogoelheerser Akbar de Grote in rotsachtig gebied op 37 km ten westen van de stad Agra in Uttar Pradesh. Omdat het een ceremoniële hoofdstad is, is de stad nooit versterkt. Fatehpur Sikri is prachtig en uniek in zijn opzet en architectuur.
Lady in Yellow
Op weg van Udaipur naar Pushkar, hebben wij op aanraden van mede Reisreporters een tussenstop gemaakt in het kleine plaatsje Bassi. Onze chaufeur was daar met zijn 25 ervaring nog nooit geweest, wat voor ons een goed teken was. De kleine pittoreske straatjes waren gevuld met vriendelijke mensen die trots leken ons hun dorpje te laten zien. Kinderen renden mee, volwassenen vroegen ons op straat of we mee naar hun huis wilden komen om daar getuige te zijn van bijv. het kook-ritueel of van hun dagelijkse werkzaamheden. Ook deze vrouw vroeg onze aandacht in het plaatselijke marktsteegje. Zij bood groenten en fruit aan en probeerde ons over te halen om iets van haar te kopen. Het geel van haar sari gaf zo’n mooi, bijna magisch licht.
Pure
In onze zomer is het in Mongolië regentijd. Ondanks dat je wel eens een plensbui over je heen krijgt en dat de wegen hier en daar wat slecht begaanbaar zijn is het toch absoluut aan te raden om in dit seizoen het land te bezoeken. De Mongoolse lucht is zo puur en fris dat alle kleuren extra mooi overkomen. En als dan na een fikse bui de ondergaande zon nog even tevoorschijn komt om een paar regenboogjes tevoorschijn te toveren en er is niemand om je heen...alleen die ger in de verte...tja
Jonge Amhaar
Dit jonge Amhaarse kind woont bij het Simien Mountains National park, dat door de UNESCO op de werelderfgoed lijst van beschermde natuurgebieden is geplaatst. De Amharen wonen op de centrale hoogvlakte van Ethiopië.Cultureel en politiek spelen zij een belangrijke rol in het land. Het Amhaars is een Semitische taal, en aldus verwant aan het Arabisch en Hebreeuws. Amhaars is de officiële taal van Ethiopië. In Ethiopië wonen ongeveer 23 miljoen Amhare ,zij maken ongeveer 30,2% van de bevolking van Ethiopië uit. Zij proberen in hun bestaan te voorzien door het verbouwen van gewassen en het houden van vee.
Nieuwe dag
SVP OPENEN. De zon is zojuist opgekomen in het Namib Naukluft NP. Het is misschien wel het mooiste moment van de dag. Vanaf dit moment begint het verkleuren van de rode zandduinen.Nog heel even en de zon onder een strak blauwe lucht zal het hier weer erg warm maken.
Twee koningen
Mede namens deze twee goed gehumeurde koningspinguïns dank ik alle zaterdag aanwezige Reisreporters voor hun aanwezigheid en aandacht bij mijn presentatie. Heb nog nooit zo’n brave groep toehoorders gehad ... ;-) Deze foto laat nog eens goed zien hoe prachtig deze dieren zijn. Laten we, ondanks de toenemende opwarming van de aarde en het zeewater, hopen dat de volgende generaties ook nog van dit beeld kunnen genieten!
Sweet!
Na een uurtje bij de healing-ceremonie in een hutje in een zulu-dorpje gezeten hebben, besloten we maar weer naar buiten te gaan en van de frisse lucht te genieten. Direct kwamen de kinderen uit het dorpje om ons heen staan om allemaal een ballon van Marjan te krijgen. Dit was één van de weinige meisjes in het zulu-dorpje dat (nog) geen littekens (zie eerdere foto) op haar puntgave gezichtje had.
Vrouw op local market
Deze vrouw heeft een oude handdoek op haar hoofd om manden op te dragen. Na het schieten van deze foto stak ze haar hand uit, ze wilde er geld voor. Toen dacht ik aan de woorden van Louise: "Alleen professionele fotografen horen geld uit te geven". Ik vroeg het ook nog aan de man die me had meegenomen en die zei dat het echt niet hoefde en dat ik gerust foto's kon maken. Gelukkig..want het blijft lastig als zo'n vrouwtje je bijna smekend aankijkt...
Avenue des baobabs
De 'Avenue des Baobabs', zo'n 40 km van de kustplaats Morondava. De 'Avenue' is een zandpad van enkele honderden meters met links en rechts enorme baobabs. Met name bij zonsondergang en zonsopgang kun je hier zeer feeërieke plaatjes schieten.