Jomo01
Smyrna Ijsvogel
Op Majuli, het grote rivier eiland in de Bramaputra rivier , zagen we onderweg naar de Satra's veel van deze prachtige ijsvogels. Onze chauffeur was gelukkig zo vriendelijk zo nu en dan te stoppen. Met dank aan Joop en Margo en zoals Ivar altijd zegt, dank je; schatjes.
Beste hap!
Zo'n zalm lijkt toch een beste hap als je ziet hoe groot ze zijn. Zo'n grizzlybeer zit er toch echt niet mee en eet zo'n 40.000 calorieen op een dag weg.
Leeuwin
Vroeg op staan, uit bed, wat thee drinken en dan de auto in op zoek. Elke keer als we dan gaan rijden ben ik zo benieuwd wat we tegen komen. Deze ochtend begonnen we bijna meteen met een groep leeuwen. Ze lagen of zaten te genieten van de ochtend zon
Ngorongoro -...wolken
De bodem van de Ngorongoro krater heeft een doorsnede van ongeveer 18 kilometer. Op deze bodem is een heel nieuw ecosysteem ontstaan. Bijna alle bekende dieren uit Oost Afrika komen in de krater voor. De gehele Big-5 (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) is aanwezig. Bijzonder daarbij is de aanwezigheid van de zeldzame zwarte neushoorn. De foto van de krater is genomen in mei 2010. Het is dan nog regenseizoen, maar de hevigste regens zijn meestal in deze periode achter de rug. De regen heeft er wel voor gezorgd dat het in de krater erg groen is en dat er veel (gele) bloemen bloeien. In deze periode ontstaan er ook nog veel wolken. Deze stijgen op tegen de buitenkant van de krater. De rand ligt op ongeveer 2.300 meter hoogte. Op de foto is goed te zien dat de wolken op de rand van de krater liggen. De bodem van de krater ligt gemiddeld op ongeveer1.700 meter. De rand waar de wolken op liggen is dan ook ongeveer 600 meter hoog. Al met al is en blijft het een bijzondere ervaring om een dag in dit bijzondere gebied door te brengen.
Lambani
Dit is een Lambani vrouw. De Lambani zijn van oorsprong zigeuners die eeuwen geleden vanuit de Kaukasus via Rajasthan naar het midden van India trokken. Ze hebben zich in met name de staten Maharashtra, Andhra Pradesh en Karnataka gevestigd. De vrouwen dragen opmerkelijk kleurrijke en versierde kleding. Het is een vorm van 'patchwork' waarbij tientallen kleine spiegeltjes en glittertjes worden verwerkt. De zilveren sieraden die ze dragen zijn opzichtig. De grote oorringen hebben de vorm van een bel. Andere kenmerken zijn de vele armbanden en de tatoeages op de handen en de onderarmen. Deze vrouw ontmoetten we in een gehucht in de omgeving van Hospet. Haar neef had ons in Hampi uitgenodigd een bezoek aan zijn dorp te brengen. Hij keek verrast op toen we aan zijn uitnodiging gehoor gaven. Het was even zoeken in het dorp (we hadden alleen zijn naam), maar we hebben hem gevonden. Het leuke van de ontmoeting was dat hij niet alleen een 'rondleiding' door zijn huisje gaf, maar ons ook aan zijn complete familie voorstelde, waaronder dus deze tante van hem. Ze was duidelijk niet gewend aan camera-aandacht.
The eyes of a killer
het duurde even, maar eindelijk spotte we (of eigenlijk de gids) een kaaiman. goed verstopt tussen wat dode takken en planten lag hij in de rivier. eigenlijk staken alleen zijn ogen boven het water uit. en omdat deze kaaiman er zelf wel van overtuigd was, dat zijn camouflage prima in orde was, bleef hij rustig liggen. ik kon rustig, vanuit de kano, wat foto's nemen. hij ging steeds bozer kijken, althans dat leek zo. maar op een bepaald moment had hij er genoeg van. met een flinke klap van staart verdween hij onder water. met de druppels in mijn gezicht genoot ik nog na van deze ontmoeting!
Wat gaat hier...gebeu
Na een wandeling door Essaouira, de prachtige plaats aan de westkust, tijd voor een glas thee op een terrasje. Aan de overkant is een moskee met een spandoek boven de deur. Wat zou daar op staan? Er komt een man die eerst omkijkt, de deur opent, nog eens omkijkt, en dan naar binnen gaat. Het moment gevangen in de foto, maar wat gebeurt hier eigenlijk?
Mistiek licht
Wat hebben we veel foto's geschoten vanaf de berg tijdens de zonsopkomst boven Mrauk-U. Vroeg uit bed en klimmen, dat wel, maar dan sta je daar alleen met al die afwisselende kleuren in de lucht. Mistiek, stil en alleen de vogelgeluiden als de zon werkelijk "wakker "is.
Zweetdruppeltjes.
Vlakbij de Bhittarkanika mangrovebossen bezoeken we een dorpje. Het is een gezellig, vriendelijk en gastvrij dorpje. Onze gids vraagt of er ergens iets te drinken te koop is. Ja hoor, geen probleem. Prompt wordt een jongen er op de fiets op uit gestuurd om "ergens" flesjes frisdrank te halen. Wat smaakte de lauwe cola even later lekker! Deze dame was in haar huis blijkbaar druk aan het werk want met zweetdruppeltjes op haar bovenlip kwam ze naar buiten om ons even gedag te zeggen.
Een Japanse Makaak...
Het Jigokudani Apenpark ligt op 850 meter hoogte in het noorden van de Nagano Prefectuur. De 'Vallei van de Hel' is lastig toegankelijk via een voetpad en kenmerkt zich door heetwaterbronnen en koude winters met veel sneeuw. De vallei is beroemd vanwege de grote populatie Japanse Makaken, die bekend staan als de Sneeuwapen, en die overdag afdalen om te baden in de natuurlijke onsen. Het Apenpark is bereikbaar via Yudanaka-onsen, een badplaats in de Shigakogen Bergen en laatste stop op de Nagaden Nagano Line. Het is een aardig plaatsje met enkele tempels en een groot bronzen beeld van Hyaku Shaku Cannon, de boeddhistische godin van genade.
Ochtendlicht over de.
Het ochtendlicht valt over de Himalaya. Het is goed te zien dat dit de Nepal-kant is, want het licht komt uit het oosten, van rechts dus. We kijken hier dus van zuid naar noord.