Jomo01
Peul meisje, Mali
Onderweg van Mopti naar het Pays Dogon kwam ik dit meisje tegen. Ze was met tientallen leeftijdsgenoten aan het zwemmen in een rivier. Ze poseerde graag, als een volleerd model.
Lekker hangen
Heerlijk onderuit gezakt hangt hij tegen de muur van het huis, zijn ogen gefixeerd op het stukje klei in zijn handen, zijn vingers, die trachten er iets moois van te maken. Hij is tenslotte de kleinzoon van een pottenbakster, die tot in de verre omgeving bekend staat om haar vakmanschap.
Peul meisje
IIn het noorden van Ghana bezochten we een Peul familie. De Peul vrouwen zijn bekend om hun gezichtstatoeages. Al jong worden de Peul meisjes naar ritueel gebruik versierd. Om de mond wordt een tattoo aangebracht en in het gezicht inkepingen gemaakt. Elke familie is herkenbaar aan de littekens in het gezicht.
What's your name?
Die ogen! Wat een blik! Breedlachend rondlopen in de tempel van Dharasuram! What's your name?, vraagt ze me... donkere ogen blijven me vragend aankijken... Where you're from?... Picture, Picture,... OK! Die brede glimlach verdwijnt eensklaps voor een bijeen geperst mondje, alsof dit de officiële blik moet zijn op een portretfoto. Maar die ogen... die blijven onveranderd.
Waakzaam
Luipaarden zijn in het algemeen tijdens een safari het moeilijkst te spotten. In South Luangwa National Park hadden we er echter het geluk om vanaf de allereerste game drive er meerdere te zien! Deze vrouwelijke luipaard zat in een boom. Zij had haar prooi, een impala, naar boven gesjouwd en over een tak gedrapeerd. Omdat beneden een hyena zijn beurt afwachtte, was ze erg waakzaam.
Soulful Eyes
It was 5 years ago that I first travelled to the north of Rakhine province, to the displaced Chin villages. I had heard about the tatooed women but at first was hesitant to go fearing something like the long-necks in thailand, i.e. a human zoo. But fortunately that was not the case . Tourisits are not permitted in Chin state and not many tourists ventured in this region of Rakhine, so travelling and visiting the village was rewarding in itself, having the opportunity to talk to the older woman (via a translator) and to learn about their customs even moreso. Five years later, a day-trip to the Chin villages is now described in full in the LP. Maybe meaning well, I saw foreigners passing out anti-biotics and malaria tablets to the villagers, a french girl gave sample perfumes, saying to me, "I hear they have no perfume here"..........I wanted to say, no thats right, or running water, or warm blankets, or ample food, or......but decided not to get into that conversation. Her soulful eyes reflected my feeling, I fear this area will change if or rather when it becomes more accessible to tourism. "Tread lightly, leave no trace"
Namasté
Namasté (Nepalees: n?m?s?te) is een groet en komt van oorsprong uit het Sanskriet van het woord "nam" (buigen) en betekent "ik buig voor jou". In verschillende Aziatische landen is het een gebruikelijk Hindoeïstisch gebaar om te groeten en respect te tonen. Hierbij worden de handen tegen elkaar geduwd, de handpalmen raken elkaar, de vingers wijzen naar boven en zijn iets richting het hoofd gebogen. Hierbij wordt vaak een lichte buiging gemaakt. Bij het gebaar wordt vaak 'namasté' gezegd, maar het kan ook zonder woorden worden uitgevoerd, waarbij de betekenis gelijk blijft. (Bron:Wikipedia). Deze kindjes geven een fraai voorbeeld.
Dorpsjongen schuilt..
Deze dorpsjongen schuilt onder een bananenblad tegen de regen. Ik heb deze foto gemaakt tijdens mijn vakantie in Indonesie. de foto raakt me omdat de jongen ondanks de regen een vrolijk blik op zijn gezicht heeft. Het is een vrolijke foto, ondanks de regen.
Moe maar tevreden
Deze inwoner van Ouida is al de hele dag in de ban van Kokou, of Gou, de god van de smeden en de oorlog. Vanmorgen heeft hij zich ingesmeerd met maismeel en palmolie om Kokoú te eren. De god is zeer opvliegend van aard. Als hij boos wordt, gebeuren er ongelukken. Om dat te voorkomen, leggen gelovigen vaak een stuk ijzer onder hun tong. Als de mensen in trance zijn, snijden ze zich met messen en voelen daarbij geen pijn. Nu is het voodoofestival bijna ten einde. Moe, maar tevreden
Vol details
Deze Konyak dame is gekleed in de traditionele kleding van haar dorp. Helemaal vol gehangen met kralen, kettingen en veel armbanden. Oranje is de hoofdkleur van de sieraden die de Konyaks dragen, zowel de vrouwen als de mannen. defoto is gemaakt tijdens Horn-bill festival!
Lekkerrrrr
Dit roodborstje had net een insect gevangen en ging op dit trapje zitten om vervolgens weer verder te vliegen om de jonkies te voeren. Daarna weer terug om het volgende insect te vangen. Ja druk druk druk......
Kiekeboe
Een plaatje wat zo in de Samsam van vroeger kan, het gratis blaadje over ontwikkelingshulp dat op basisscholen werd uitgedeeld. Was nog wel even aandacht trekken voor ik 'r zo op de foto had.
Lyme Regis, Devon
Lyme Regis is een schilderachtig stadje aan zee in een gebied van uitzonderlijk natuurschoon op de grens van Dorset en Devon. De kustlijn is hier heel mooi met tal van slingerende voetpaden en allerlei soorten flora en fauna. Deze strook is onderdeel van de 152 kilometer lange kustlijn die door de Unesco is uitgeroepen tot Werelderfgoed. De kust staat op deze lijst samen met de Grand Canyon en het Great Barrier Reef als een van de natuurlijke wereldwonderen en is het eerste natuurlijke erfgoed van Engeland. 185 miljoen jaren geschiedenis van de aarde vindt u langs deze kust. De stranden rond Lyme Regis en Charmouth zijn daarom de beste plekken om fossielen te zoeken.
Sugar cane
De mensen gingen ongestoord door met hun werk. Ik heb een reportage in de Filipijnen gemaakt van de mensen die suikerriet aan het oogsten waren. Zwaar werk ! Met kapmessen kappen ze het riet af en brengen het in de vrachtwagen. De mensen droegen dikke kleren terwijl het een hete dag was. Dat verbaasde mij ! Suikerriet is er een van de belangrijkste handelsgewas in de Filipijnen.
Kleurexplosie
Het gebied rondom de enorme Stupa in Boudhanath staat op de Wereld Erfgoedlijst en is een van de meest heilige plekken in Kathmandu. Het wordt nog dagelijks bezocht door Boeddhisten uit het hele land (en de wereld). Omdat de tempel aan de oudste handelsroute vanuit Tibet ligt en er vanaf 1950 veel vluchtelingen Nepal binnengekomen zijn, vindt je in dit gebied ontzettend veel huizen van Tibetaanse kooplieden. Het leuke aan dit bouwwerk is dat je er helemaal omheen kunt lopen, zowel van buitenaf als over de basis ervan. Een kleurige afwisseling met de zwart-wit foto die ik net plaatste dacht ik zo!
Nederlandse Antillen • Sint Eustatius
Nederlandse Antillen • Sint Eustatius
Ziel van Statia
Sint-Eustatius werd net als Saba en Bonaire in 2010 een Bijzondere Nederlandse Gemeente. Dat geeft de bewoners van Caribisch Nederland dezelfde rechten die Nederlanders hebben. Het armste eiland van de Antillen hoopt als resultaat op een beetje meer welvaart. Als de ziel maar Caribisch blijft. Dit is een portret van een vrouw die geboren is op Statia, ik trof haar tijdens mijn verblijf van een maand op het eiland dagelijks zittend voor haar huis aan.
Marcus
Marcus had net lekker gezwommen en kwam bij ons in de tuin zitten. Hij zat op een bar stoel en zat zo mooi dat ik niet kon laten om hem te gaan fotograferen ;)