Jolijn
Spelen in Oud-West
Vandaag was het weer echt zo'n heerlijke herfstdag met zon, regen(bogen) en donkere luchten. Op de weg van mijn huis naar het Vondelpark kwam ik dit jongetje tegen die zich alleen aan het vermaken was in een nieuw aangelegd speeltuintje..
Op de fiets in...Anda
Vanuit Nerja maakten we een dagtripje naar Competa, een dorpje in de bergen van Andalusie. Een prachtig dorpje met veel kleine straatjes en natuurlijk witte huisjes. Toen we een kijkje namen bij de kerk van het stadje raasde dit meisje trots voor ons langs. Ondanks de stijle straten waren er ontzettend veel fietsende kinderen op straat te zien.
Broodbakken
We liepen door Ibradi (dorp met 2000 inwoners in the middle of nowhere) toen we rook zagen en vuur roken. We besloten een kijkje te nemen en zagen 6 vrouwen onder een zelfgemaakte 'tent' honderden broden bakken. Geen broden zoals wij ze kennen, maar platte broden. De ene kneed het deeg, de ander rolt het uit en de ander gooit het op een grote hete plaat waar vuur onder zit. Ze wilden meteen iets voor ons maken dus even later zaten we aan het verste brood wat je maar kan eten. Heerlijk!
Grandmother
De oma van mijn man woont in een piepklein dorpje op 3 uur landinwaards rijden van Antalya. Ze loopt in een houding van 90 graden en woont in een huis wat nog net niet in elkaar stort. In het dorp zijn een aantal winkeltjes, maar de dichtbijzijnde stad is 2 uur rijden. Dan besef je je wel weer even in wat voor luxe je leeft.
Marokkaanse kwaliteit
Cocina Del Desierto, Calle Barbieri 1, metrostation Chueca lijn 5. Als je ooit in Madrid komt mag je dit adresje echt niet overslaan! Wij stonden rond 9 uur voor de deur te wachten tot het open zou gaan. Om 10 over 9 zat het hele restaurant vol met locals. Het is ingericht in traditioneel Marokkaanse stijl. Je kan op de grond op kussentjes zitten, maar ook aan tafels. Er is gezellig kaarslicht een mooie bar. Zachtere kip heb je nog nooit geproeft. Wij hadden als voorgerecht (met zijn 3en) 3 verschillende schotels. Gekonfijte wortels, Baba Ganoush met tahin en gegrilde aubergine, courgette en parika in olijfolie. Daarbij kreeg je een soort warme wraps om te dippen. Als hoofdschotel hadden we tajine met kip, vijgen en amandelen en een groentencouscous. Alle gerechten vol met smaak, vers bereid en genoeg op je bord. Als afsluiter hadden we nog muntthee met baklava. Alles bij elkaar was 42 euro. Echt een aanrader als je kwaliteit zoekt en geen toeristen om je heen wilt hebben.
Nederlandse Antillen • Curaçao
Nederlandse Antillen • Curaçao
Curacaomeisje
Ook gemaakt tijdens de speurtocht waar ik foto's maakte. Dit meisje wachtte een beetje af, maar wilde uiteindelijk net zoals alle andere ook wel even vastgelegd worden.
Nederlandse Antillen • Curaçao
Nederlandse Antillen • Curaçao
Naughty boy
Gemaakt tijdens mijn stage op Curacao. Hier was ik foto's aan het maken van de kinderen tijdens een speurtocht door de natuur. De kinderen waren allemaal even enthousiast en wilden stuk voor stuk op de foto. Dit ondeugende jongetje was net met zijn lunch bezig toen ik deze foto nam.
Schommel
We gingen ontbijten in een soort huttencomplex, hier werd alles vers klaargemaakt door wat oude dametjes. Toen we daarna wat rondliepen zat deze jongen op de schommel bij ons hutje...
Orangeseller
Tijdens een uitje richting de bergen van Antalya kwamen we deze man tegen die probeerde zijn sinaasappels te verkopen.
BreieninTurkey
Twee oude vrouwtjes die elkaar uitleggen? hoe te breien. Ander vrouwtje (zie andere foto) kijkt toe.
WonderfullKapadokia
Wat een prachitg landschap heeft Cappadocia, overal hoge rotsbergen die uit de grond schieten en waar mensen in het verleden huizen in hebben gebouwd. Echt een aanrader om naartoe te gaan!