Jeanne
White Rainbow at...De
Deadvlei in de Namib Desert in Namibie is een unieke landschap vooral in combinatie met de 900 jaar oude bomen, met zijn wit/grijze pan, schaduw en licht spektakel door de zon en de rode zandduinen met een donkerblauwe lucht. Klinkt allemaal goed, maarrrrr...wat ga je doen als je een dichte mist hebt??? Iiiieehhh, nou die pech hadden wij dus :( :( :( Vanaf 05:00 uur tot 10 uur hebben we constant mist gehad! Ik heb daar uren rond gelopen om te kijken vanuit welke hoek ik een aparte foto moest maken. En toen zag ik het. Het was een mirakel en nog nooit eerder heb ik een witte regenboog gezien :)
Eb is verrassend
De kust van Normandië heeft me compleet verrast. De landschappen worden alleen maar mooier wanneer het eb is. Ik kan dan uren lopen over de stenen die dan bloot komen te liggen en vooral kijken naar de schoonheid ervan. Tja...en wanneer je daar dan zo 'n tijdje loopt, gaat de zon langzaam onder. Dan geniet ik daar ook maar weer van. Normandië is dichtbij (450 km) en je waant je in een waar paradijs.
Het onbeschrijfelijke
Een dagtocht naar de Askja is met recht een dagtocht. Vanaf Myvatn reden we richting de Askja-krater. Na 65 kilometer ging de weg over in ‘gravel road’; zand, stenen en grind wisselden zich af. Een stuk verderop veranderde weg naar iets dat amper weg te noemen was. Buiten het zand, de stenen en het grind, volgden ook de kuilen, rotsplateaus en haarspeld bochten zich op. Soms was het ook zoeken naar de weg, omdat het maanlandschap naast de weg hetzelfde was als dé weg. En dat was nog niet alles. Ook kwamen we diverse watertjes tegen die we moesten trotseren. De een wat groter dan de ander. Van plassen tot stroompjes en van beekjes tot hele rivieren. Na bijna 4 uur rijden kwamen we aan bij Drekagil, aan de voet van de Askja. Maar dan heb je nog 8 kilometer te gaan over rotsblokken en kuilen. Eenmaal boven kijk je je ogen uit. Midden in de zomer zie je sneeuw! Na nog eens een half uur lopen over de sneeuw, kwamen we aan de bij Askja. De Askja is een enorme en grotendeels met lava opgevulde prehistorische caldera, die deel uitmaakt van het Dyngjufjöll-gebergte. Eén gedeelte van de caldera is in 1875 verder ingezakt en vormt sindsdien een groot meer, het Öskjuvatn. Vlak naast het Öskjuvatn ligt de Víti, een explosiekrater met een doorsnee van 150 meter. Op de bodem bevinden zich zwavelbronnen en een klein kratermeer, dat mintgroen van kleur is en naar zwavel stinkt. Je bent even onderweg, maar dan heb je ook zeker wat!!
Zwartpuntrifhaai -...
Zwartpuntrifhaaien hebben betrekkelijk kleine territoria en zijn sterk gebonden aan hun vertrouwde omgeving. Hierdoor konden wij dagenlang genieten van het schouwspel van jagende Zwartpuntrifhaaien direct onder onze watervilla boven het rif van het eiland Fonimagoodhoo gelegen in de Baa-Atol.
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Die luchten!!
Die luchten in Antarctica... pfff Geen luchtvervuiling, dus super helder blauw. Tel daarbij op die bizarre witten wolkenvormen en je krijgt met de sneeuw en ijslandschappen eronder een sprookjesachtige setting.
Monnik met parasol
Birma of zoals het ook wordt genoemd Myanmar,is sinds enkele jaren ontsloten en het is toeristisch geworden. Toch zijn er ook in Mandalay nog plekken waar het rustig is en hele mooie oude kloosters zijn. Wij namen een taxi voor de gehele dag en lieten ons rondrijden. De taxichauffeur was onze gids en hij liet ons de mooie plekken zien.Zo ook een prachtig oud klooster waar we deze monnik tegen kwamen.
De klif der kliffen
Látrabjarg is de grootste vogelklif van Europa en is bekend geworden door de grote kolonie papegaaiduikers die hier gehuisvest is. De klif is 14 kilometer lang en tot 440 meter hoog. Vele miljoenen vogels zijn van hun voortbestaan afhankelijk van deze rots. Er leven onder andere papegaaiduikers, jan-van-genten, zeekoeten en alken, en voor sommige soorten geldt dat 40% van de wereldpopulatie hier leeft. Het is buitengewoon indrukwekkend om op Látrabjarg te zijn. Loodrecht rijst de rots op uit de ijskoude zee. Alsof je aan het eind van de wereld bent. Het aantal vogels is ongekend. Het geluid van de zee wordt ruimschoots overstemd door het geluid van de talloze vogels. Het is één grote vogelflat, waarin ook nog een bepaalde hiërarchie te ontdekken valt: bovenin leven de papegaaiduikers, daaronder de alken en zeekoeten, en weer lager allerlei soorten meeuwen. Bijzonder is dat de vogels zich hier weinig van je aantrekken en je dus ontzettend dicht bij de vogels kunt komen. Voor ons bezoek aan de vogelrots, één van de belangrijkste redenen om IJsland te bezoeken, hadden we een overnachting in het nabijgelegen Breidavik geboekt. Bij aankomst trok er laaghangende bewolking het fjord binnen en 10 minuten later was het zicht nog maar 10-20 meter en was de rit naar de rots niet zonder risico's. De teleurstelling was groot en hebben lang getwijfeld. Uiteindelijk besloten we toch te gaan en daar zijn we achteraf heel blij mee. Bij middernachtzon hadden we in de dichte mist prachtig zacht licht, en de papegaaiduikers lieten zich in groten getale zien. Het was ijskoud, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een onvergetelijke reiservaring. Iets voor middernacht loste de mist plotseling op, waardoor we ineens bóven de bewolking stonden en dit prachtige uitzicht hadden. De onooglijke vuurtoren markeert het meest westelijke punt van Europa en je ziet nog net twee andere mensen op papegaaiduikers 'jagen'. Een meeuw vliegt naar de middernachtzon. Een prachtige afsluiting van een onvergetelijke avond.
Met de geiten op stap
Tijdens een stop onderweg kwamen we weer de mooie leemarchitectuur van de huizen en moskeeën tegen. Voor de mensen daar een alledaags gezicht, maar voor ons zo mooi om te zien. De man met de geiten kwam net mooi voorbij. Hij heeft geen oog voor de mooie architectuur en is op weg naar ........
Zandval
Tijdens de fotografietoer door Antilopcanyon had onze gids een verrassing in petto een zandval. De combinatie van kleuren en vormen zorgen voor een fantastisch fotografie moment.
Touareg danseresje
Foto genomen tijdens een bivak bij de Touaregs . We werden daar onthaald bij een kampvuur waarbij plaatselijke leden van de stam dansen uitvoerden waar onder dit Touareg meisje .
Los Baños de Doña...M
Het badhuis grenzend aan de paleistuin van Real Alcazar in Sevilla. Dit zijn de zogeheten "Thermen van Lady Maria de Padilla", de regenwaterputten onder de Patio del Crucero.
Spetter Spatter
Tijdens het invallen van de duisternis, terwijl de laatste zonnestralen over de waterplas scheerden, besloot dit nijlpaard nog even flink met zijn oren te spatteren. Ik zag pas later op mijn camera hoe gaaf dit effect was, die nog net oplichtende druppels. Met dank aan de gids die mijn veiligheid waarborgde terwijl zo'n beetje op ooghoogte met deze kanjers lag ;) p.s. even openen aub!
Dodol sunset
Ben zou Ben niet zijn als hij zich niet met spiegeling bezig zou houden in zijn fotografie. Voor deze foto, die we beiden maakte vroeg hij de beheerder van het prachtige appartement Dodol op Lembongan de waterpomp van het zwembad uit te zetten om nog een betere spiegeling te verkrijgen. Dit is mijn resultaat.
Bondamarkt
In Koraput bezoeken we de Bonda-markt. De Bonda staan bekend als de meest agressieve stam van Orissa, vooral om hun plotselinge uitbrekende woedeaanvallen naar buitenstaanders, als ook naar elkaar. Moord wordt door de stamleden geaccepteerd en is toegestaan. De vrouwen zijn trots, vinnig, fel, stoïcijns en individualistisch. Ze zijn fel gekant tegen het maken van foto's. Het kostte dan ook enige moeite voor we bij de politie een permit kregen om foto's te maken op de markt: "Kijk maar uit dat je geen pijl in je lijf geschoten wordt' is het advies van de politie. En met die info ga je dan de markt op........ De Bonda-vrouwen lopen traditioneel naakt als gevolg van een vloek van de mythische figuur Sita. De bedoeling van de vele halsringen is om de aandacht van de niet bedekte lichaamsdelen af te leiden. De vrouwen dragen 100 of meer kralenkettingen om de hals die allen een verschillende lengte hebben en samen het lichaam bedekken tot onder de schaamstreek. Ook om het hoofd dragen zij vele kettingen die een soort kapje vormen. De Bonda proberen vast te houden aan de eigen gewoonten, gebruiken en manier van leven en kleden ondanks de druk van de regering die hen dwingt over te gaan op een moderne manier levensstijl. Op de markt was het ontzettend druk! Uit alle dorpen in de omgeving bezochten de mensen deze markt om goederen te kopen en verkopen. Toch was onze aandacht vooral gericht op de Bonda-vrouwen.
Papegaaiduiker met vi
De tijd voor de papegaaiduikers breekt weer aan. Deze is van een paar jaar terug en genomen op de Farne eilanden. Deze eilandengroep ligt net onder de Schotse grens voor de oostkust van Engeland. Je moet met een bootje vanuit Seahouses naar de eilanden. Met een dagkaart kan je er twee bezoeken, beide met papegaaiduikers. Ik heb per ongeluk Guernsey aangeklikt, maar dat is fout. De Farne Eilanden horen bij Engeland en de streek is Northumberland.
La Habana Vieja
Havana bestaat uit 3 delen, Oud Havana, Vedado en Centro Habana, en dan zijn er nog de buitenwijken. Het traditionele Havana, het historische centrum Oud Havana vind ik het mooist om te zien met de smalle straatjes en overhangende balkons. Oud Havana werd in 1982 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. In het noorden en westen van Oud Havana ligt het nieuwere Vedado., meer bekend om het nachtleven. Centro Habana is vooral een winkelgebied dat ligt tussen Vedado en Oud Havana. In Oud Havana is er al veel gerestaureerd, maar vervallen gebouwen kom je ook nog veel tegen.