Jeanne
Het drogen van de...r
Op een locatie met diverse terrassen in Kathmandu kwam ik deze man en vrouw tegen die hun rijstoogst in de zon aan het drogen waren op een van deze terrassen. De man keerde de rijstkorrels om door ze op/om te scheppen in de lucht. Voor mij was dit zo'n moment dat je niet gauw vergeet.
Ivolginsky Tatsan...k
Niet zo ver van Lake Baikal en onder Oelan-Oede ligt dus het enige spirituele centrum van Rusland met ongeveer 50 lama's. Ook de Dalai Lama heeft er verschillende malen een bezoek gebracht. Even een heel ander beeld van Rusland alhoewel de lama's wel in de typische houten huizen wonen van deze streek.
Traditionele vissers.
Tijdens een bezoek aan Myanmar mag je het Inle meer zeker niet overslaan. Het grote meer, midden in het land gelegen, staat vooral bekend om zijn traditionele vissers, ook wel beenroeiers genoemd. Door deze manier van roeien houden ze hun handen vrij voor hun visnetten. Deze netten hebben de vorm van een korf. Deze korf wordt met de grote opening naar beneden in het water gezet, vervolgens prikken ze met een stok in het water en hierdoor zwemmen de vissen de korf in. Het leven van deze vissers speelt zich vooral af op dit meer. Hele dorpen zijn op palen gebouwd en zelfs hun groente en fruit wordt in heuse drijvende moestuinen verbouwd. Om een goed beeld van deze vissers en hun manier van leven te krijgen is het aan te raden minimaal een dag een boot te huren en het meer op te gaan. Je komt de vissers dan regelmatig tegen en hebt ook voldoende tijd om door hun dorpen te varen en nog meer te zien van de manier waarop ze leven.
Prachtige ogen
In 2012 zijn we naar het NP Satpura in India geweest op safari maar hebben ook de kleine dorpjes in de buurt bezocht. Dit meisje met haar prachtige ogen heb ik daar kunnen fotograferen.
Noorderlicht
Het Noorderlicht is HOT, en vele mensen reizen af naar het noorden om dit te zien. De Noorse Lofoten eilanden, samen met Tromsø en IJsland behoren tot de plekken waar je dit het beste en makkelijkste kunt zien. Ga niet te ver noordelijk, want de Aurora is een sort band die om de magnetische noordpool zit en ten noorden van die band word de kans weer kleiner om het te zien.
Glas in lood
Hier kijk je vanaf grote hoogte op het rijstterras Laohuzui, gelegen in Yuanyang. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Bij zonsondergang heb je hier het beste licht. Ik heb dit zicht nog steeds op mijn netvlies, zo bijzonder mooi vond ik dit beeld. In de omgeving tref je ook de terrassen Duoyishi en Bada aan. Deze drie terrassen hebben we bezocht. Hiervoor koop je één kaartje voor een bedrag van ongeveer €12,00. Ze vallen allemaal onder Unesco. De Hani-bevolking heeft deze terrassen gecreëerd. De grote vraag is wie deze wereldse terrassen in de toekomst moeten gaan onderhouden. Veel jongeren willen niet meer werken op de rijstterrassen. In de periode van december tot eind maart kun je genieten van het lijnenspel op de terrassen. In deze periode staat er water op de rijstterrassen. De groene streepjes is de jonge aanplant. Dit wilde ik perse ooit eens zien. Dat is gelukt. Denk niet dat je hier alleen bent. Deze rijstterrassen worden druk door de Chinezen bezocht. Wanneer je naar Honghe gaat heb je de rijstterrassen voor jezelf. En die zijn ook machtig
Zicht op rijstterras.
Ik ben weer terug van een fantatsische rondreis door het zuiden van Yunnan. Een afwisselende reis met vele landschappen en diverse volkeren. De bijgevoegde foto is genomen vanaf het terras van ons guesthouse Jacky's. Je kijkt uit over de Duoyishu rijstterrassen. Je stapt werkelijk je kamer uit en dan is dit het uitzicht. Het was voor mij een paradijs van grote schoonheid. In Februari/maart staan de rijstterrassen onder water. Dat maakte het landschap toch wel heel speciaal.
Kyauk Kalap
Kyauk Kalap is 'beroemd' vanwege de uit het water oprijzende rots -in de vorm van een wijnglas- met daar bovenop een pagode. Maar het bijbehorende klooster is m.i. net zo bijzonder. Vooral 's-ochtends vroeg, wanneer er mist over het water hangt en de -van achter de bergen- opkomende zon voor een diffuus licht zorgt.
Zonsondergang op sala
outdoor scenes: we hebben een 3 daagse tour gedaan door het gebied Salar de Uyuni in Bolivia. Iedereen kent dit gebied vast wel van de zoutvlaktes waar je kan spelen met perspectief en de gekste foto's kan maken. Zonde is dat bijna niemand vooraf lijkt te weten dat dit gebied zo veel meer te bieden heeft. Het kent uitgestrekte woestijn (genaamd Dali naar de schilder), de mooiste lagoons in allerlei kleuren, (zout)grotten zoals op de foto, vossen en lama's en mooie geisers. Zeker een bezoek waard!
Gouden lappendeken
De zon scheen niet altijd op het eiland Flores, maar daar moet je je niets van aantrekken. Tenslotte is het geen strandbestemming. De vergezichten zijn fenomenaal, met of zonder zon. Maar wanneer de zonnestralen zich eenmaal door de wolken heen wringen, lijkt het wel een gouden lappendeken. Alle weilandjes en akkertjes zijn afgerasterd met hortensiahagen, hetgeen een mooie lijnenspel geeft. Het doet me denken aan patchwork.Het wordt niet voor niets het bloemeneiland genoemd. Er is een mooie panoramische autoroute die in het zuidelijk gelegen Lajedo start. Je rijdt vervolgens noordelijke richting tot Faja Grande. Dit is een prachtige panoramische tocht. Het eiland Flores is uitgeroepen tot UNESCO Biosfeerreservaat
Saariselkä...uitzicht
Saariselkä is gelegen in het uiterste noorden van Fins Lapland, een compact dorp omringd door heuvelig landschap met op de hoogste berg deze uitzichtpost vlak naast het restaurant Huippu welke in de winter is geopend van 10 tot 16 uur. Gisteren deze toren geplaatst gehuld in blauw, op een zonnige dag ziet dezelfde toren er toch heel anders uit.
Licht storm in...Noor
Op de allerlaatste avond in Tromso werd het zowaar in de avond ineens helder. Dan kan je natuurlijk maar 1 ding doen. Snel de stad uit opzoek naar een donkere plek. Omdat ik al vaak met donkere achtergronden heb gewerkt met noorderlicht wilde ik nu is wat lichten erbij van een dorp. Toen we aankwamen was het spektakel weer volop aan de gang. Het leek wel 1 grote thunderstorm met allemaal elektrisch geladen deeltjes. Zullen de aliens eraan komen?
De Rann van Kutch
De Rann van Kutch is een woestenij van duizenden kilometers, zonder water, geen bomen niets. Rann van Kutch is verdeeld in grote delen bekend als Great Rann van Kutch en Little Rann van Kutch. Grote Rann van Kutch is gelegen in het beroemde gebied genaamd de Thar woestijn van kutch in Gujarat. De Rann van Kutch is de grootste zout woestijn in de wereld. Vlakbij de Rann of Kutch zijn er mensen aan het werk op de zoutvelden waarvan dit er een is.
Bhuj verkennen
Liefhebbers van minderheden en stammen moeten zeker eens een bezoekje brengen aan Gujarat. Daar kom je minderheden tegen in kleine nederzettingen, dorpen en op markten. Gujarat wordt nog maar weinig bezocht door toeristen. Dit leuke viertal zat in een van de kleine straatjes van Bhuj en ze wilden best even op de foto.
Offers brengen
De Hindoetempel Maviddapuran Kanthswamy is een zeer kleurrijke tempel. De kleuren zijn zo zoet als snoepjes. In de tempels mag je bijna nooit fotograferen. Hier mocht je wel fotograferen zonder flits. Ik kan het niet laten om af en toe om een hoekje te kijken. Zo kwam ik deze ruimte tegen waar de hindoes hun offers brengen.Hier worden alle offers verzameld. Dit was de enigste ruimte die verder geen kleur had. De offers bestaan hoofdzakelijk uit vruchten en kokosnoten. Sommige hindoes gaan dagelijks naar de tempel om te bidden en offers te brengen aan de goden. De Pandit (priester) legt de offergaven voor de godenbeelden neer om gezegend te worden. Aan het einde van de gebedsdienst worden de offergaven verdeeld onder de gelovigen en worden ze samen opgegeten.
Zintuigen
Op deze plek kun je al je zintuigen verwennen. Je ruikt de knisperende, frisse lucht, zo af en toe vermengd met zwaveldamp. Je voelt de lava en sneeuw onder je voeten, je raakt het royaliet van de bergen en warm water uit de bronnen aan. Je hoort poeltjes borrelen, je hoort de wind suizen, of je hoort even alleen de stilte. Je kijkt je ogen uit en denkt soms dat je op een andere planeet zit. Tenslotte smaakt deze plek naar meer en wil je hem bij een volgende keer zeker weer bezoeken. Dit is Landmannalaugar, voor mij de meest bijzondere plek die ik op IJsland bezocht heb. Een lavaveld omringt door gekleurde royalietbergen, vulkanen, heetwaterbronnen en zwavelpoelen. Ik denk dat de mensen op de foto zich even nietig voelden als mij.
Vrouwen in India
India is het land van de kleuren en geuren. De vrouwen zijn echt heel erg mooi en ik fotografeer ze graag. Zoals deze prachtige dame die op weg is naar een tempel.