Hartog
Naam
Reggy Hartog
Reviews
Foto's & tips
113
Blogs
0
Lid sinds
03 November 2013
Favorieten
Fav. werelddeel
Azië
Fav. land
Thailand
Fav. stad
Bangkok
Over mij
Reis mijn hele leven al, met en zonder camera. 'Going local' (through the backdoor) was en is mijn uitdaging. In Zuid-oost Azië geniet ik vooral: vriendelijke mensen, heerlijk eten en een prachtige natuur. Inmiddels besmet door 'het fotovirus': mooie plaatjes schieten zodat je, eenmaal thuisgekomen, kunt blijven nagenieten.
Mijn Motto
'"Best things in life are for free"'
Over mijn camera
Type
Spiegelreflex
Merk
Nikon
Model
D50
Overige
Zoomlens Nikon 18/200
Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (113)
Gondola
In de vroege ochtend verplaatst deze gondelier zij gondel. De gondel heeft een lengte van 11 meter en weegt ongeveer 600 kilo. Omdat de kanalen in het oude Venetië zo smal waren en meerdere boten elkaar zonder ongemak moesten kunnen passeren, werden de boten in Venetië niet met twee riemen aan weerszijden van de boot, maar met een riem aan stuurboord (rechts) geroeid.
Lotusbloem
Deze lotusbloem is in het boeddhisme en in het hindoeïsme een zeer belangrijk symbool. De lotus werd het symbool van de leer van het boeddhisme. De lotus heeft zijn wortels in de modder, maar bloeit open in de zuivere open lucht en symboliseert daarom de staat van verlichting en de leer van Boeddha. De lotusbloem symboliseert de ontvouwing van de menselijke geest door het verkrijgen van verlichting of inzicht. Deze foto is genomen in de lotusvijver van de tempel Saraswati in Ubud.
Mijn favoriete foto's & tips van anderen (19)
Microtips voor macro.
De door mede RR's geplaatste macro-opnamen op de site zijn niet alleen het bekijken meer dan waard maar werken bovendien enorm inspirerend. Wat ik dikwijls wel waarneem is dat macro-opnamen niet de beoogde belichting en scherpte hebben. Met een paar simpele trucs kun je de kwaliteit van je macro-opname nog verder optimaliseren. 1) Scherpte: hoewel de autofocus (op zowel compact als op DSLR) een prachtig hulpmiddel is, zou je bij macrofotografie toch een naar de M-stand (manual/handmatig) moeten omschakelen. Ik heb inmiddels ervaren dat handmatig scherpstellen dé methode is. Zeker als de scherptediepte te gering is, is het kiezen van het optimale scherpstelpunt belangrijk. Als je vanaf statief fotografeert kun je dan zelfs een scherpsteltrapje maken. Stel scherp iets vóór het gewenste punt, maak een opname. Stel vervolgens scherp op een volgend punt en maak weer een opname en herhaal dit totdat je zeker bent dat je échte schepstelpunt binnen de reeks gemaakte opnamen ligt. Om je scherptediepte te vergroten kun je ook een iets hogere ISO waarde kiezen om daarmee licht 'te winnen'. 2)Belichting: vaak zie je bij macro-opnamen ook wat overbelichting ontstaan. Zelf opteer ik bij macro nagenoeg altijd voor onderbelichting (1 á 3 LW). Probeer maar en je zult zien dat je opname meteen meer sfeer krijgt. Bovendien win je weer scherptediepte. Ook kun je ervoor kiezen om een belichtingstrapje te maken en naderhand de beste opname te selecteren! Succes ermee!
Oostfjorden
Via de Oostfjorden zijn we naar het zuiden gereden, langs de mooie oostkust. Het oosten van IJsland is een erg bergachtig gebied met diepe fjorden. Geologisch gezien is dit het oudste gedeelte van IJsland. Er is hier amper vulkanische of geometrische activiteiten te vinden. Het is een lange tocht maar zeer de moeite waard. Hier zie je de fjord Reydarfjördur. Het is de langste fjord in het oosten. Bij deze fjord ligt een gelijknamig plaatsje.
Spinnenweb
Totaal 1300 kilometer hebben we over het eiland Chios afgelegd. Je kunt wel zeggen dat we bijna alle hoeken en gaten van het eiland ontdekt hebben, maar dat is niet het geval. We kunnen er best nog een keer heen om het restant te ontdekken. Deze molen stond in een klein plaatsje in het uiterste noorden.