Ghislainedekkers

'490520' door Ghislainedekkers '490520' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Ontspannen maar...kwe

Ghislainedekkers

Deze giraffe lag ontspannen langs de kant van de weg..rustig te genieten van de ochtend glorie. Blijkbaar had hij de rust en het vertrouwen dat er geen jagers op de loer lagen.

'490519' door Ghislainedekkers '490519' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Holbewoner

Ghislainedekkers

Tijdens een vroege game drive zagen we bij het passeren van de rode aarde overal zand de lucht inschieten! Tot onze grote verbazing schoot moeder zwijn uit haar hol gevolgd door haar kids! Een erg grappig gezicht!

'458791' door Ghislainedekkers '458791' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Vrijheid

Ghislainedekkers

Met de nieuwe editie van Columbus op de mat ga ik heerlijk verder met het plaatsen van mijn schitterende plaatsjes van Zuid Afrika. Blouberg strand geeft een super mooi uitzicht op de Tafelberg! De blauwe zee, het witte zand en de afrikaanse kindjes spelend in de koude zee maken voor mij dit plaatje uniek!

'458166' door Ghislainedekkers '458166' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaTafelberg

Zuid-AfrikaTafelberg

Sunbird

Ghislainedekkers

Na een zware maar schitterende beklimming van de Tafelberg heb ik genoten van het uitzicht maar ook van de mooie vogels op de top van deze berg! Even op google gekeken maar dit is een Sunbird. Erg beweeglijk snel vogeltje dus niet helemaal scherp genoeg naar mijn mening. Toch wel een mooi zoning plaatje!

'458150' door Ghislainedekkers '458150' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Ochtend wandeling

Ghislainedekkers

Tijdens zonsopkomst was letterlijk al het wildlife aan het ontwaken in het schitterende licht van een mooie nieuwe dag. Een grote kudde olifanten passeerde ons en achteraan de kudde liep dit drietal. Ze hadden geen haast. Zelf vind ik het licht en de rust die dit plaatje uitstraalt dat wat hem bijzonder maakt.

'457249' door Ghislainedekkers '457249' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Columbus

Ghislainedekkers

Lees net het thema voor December: "in de voetsporen van Columbus", zelf ga ik eens op zoek naar een foto maar kon het niet laten deze prachtplaat ook te delen en op te geven. Tijdens zonsondergang op zee is maakt mij altijd heel gelukkig! Vanaf waterfront in Kaapstad vetrokken en genoot ik hierna van dit uitzicht....heerlijk!

'457246' door Ghislainedekkers '457246' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zonnig dutje

Ghislainedekkers

Tijdens mijn voorbereidingen voor onze reis door Zuid Afrika heb ik tussen de tips ook gezocht naar een goede organisatie voor een nijlpaardcruise in St Lucia. Shakabarker tousr werd aangerader en dat was inderdaad zeker een topper. Kleine boot, goede gids en dus heel veel mooie plaatjes kunnen schieten. Zelf vind ik deze erg mooi door de lichtval.

'454699' door Ghislainedekkers '454699' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Donkere blik

Ghislainedekkers

Tijdens mijn verblijf en in Kaapstad heb ik met kinderen gewerkt die wonen in de sloppewijken van Redhill. Een kleine community vrij geisoleerd op een berg vlak bij Simons Town. Dit jongetje had wat speciaals....veel woede en boosheid maar ook veel humor en kattenkwaad maar een klein hartje en blij met niks. Ben erg benieuwd wat er van dit ventje terecht komt, er zijn altijd van de koppies die je niet meer vergeet!

'454039' door Ghislainedekkers '454039' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Wat mot je?

Ghislainedekkers

Ja wat nou? Haha wat een beesten, indrukwekkende kop maar als ze voorbij sjoggen wordt ik eigenlijk niet bepaald bang. Dit was een van de vele buffels die ons pad kruistte tijdens onze rit door Hluwhluwi. Zwart wit vind ik de kop ook heel mooi uitkomen maar wilde hem toch met kleur met jullie delen.

'454038' door Ghislainedekkers '454038' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Kaappunt

Ghislainedekkers

De bekende foto van cape point heb ook ik natuurlijk vastgelegd. Maar deze hoge klif vanaf de zijkant genomen vond ik erg bijzonder. Je kijkt de diepte in en ziet net niet de vuurtoren die op het einde van de klif eenzaam de diepte in schijnt. Wat een hoogte en wat een zee vogels!

'482627' door Ghislainedekkers '482627' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Beklimming Tafelberg.

Ghislainedekkers

Tijdens mijn verblijf in Kaapstad stond er 1 ding bovenaan mijn lijstje...de Tafelberg beklimmen. Zoals vele van jullie werd ook ik er tijdens mijn voorbereidingen op geattendeerd dat een goede conditie en lopen met een gids aan te raden is. Ik had al wat contacten gelegd maar al snel werd mij in Kaapstad al snel helder dat de Platteklip Gorge route prima te doen is zonder gids, ga alleen nooit alleen en zorg dat je goed op de hoogte bent van de weersvoorspellingen. Het was een stralende dag en tijdens mijn vrijwilligerswerk in Kaapstad kreeg ik een andere nederlandse meid zo gek mij te vergezellen. Tijdens de wandeling zag ik al snel een andere route en raakte in gesprek met een zuid afrikaanse man die deze route ging lopen. Hij gaf aan dat deze veel mooier was en uitdagender. Hij was minder lang maar wel steiler. Dat sprak me wel aan aangezien ik wel van klimmen houdt! Via platteklip loop je geheel in een kloof in tegenstelling tot India Venster. Daar heb je uitzicht op Camps bay. Wat een ervaring en wat een klim! Via steile smalle paden, ongelooflijke uitzichten, ladders en kettingen hebben we ons naar boven gewerkt! Hou je van een mooie uitdagende klim dan zet India Venster maar op je lijstje!

'453499' door Ghislainedekkers '453499' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Hippo sunset

Ghislainedekkers

Tijdens een sunset boottocht in St Lucia ben je eigenlijk verzekerd van het zien van nijlpaarden. Met grote groepen liggen ze bij elkaar te wachten tot de zon onder is. Laat op de avond gaan ze grazen en zelfs in het dorp staan borden "Beware off hippos a night". Wij hebben ze helaas niet zien lopen maar het zien van deze joekels liggend in het water is al een hele eravring op zich!

'453496' door Ghislainedekkers '453496' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Lions head

Ghislainedekkers

Lion’s Head ligt tussen de bekende Tafelberg en Signal Hill en samen vormen ze een prachtige combi. In de 17 eeuw werd deze berg Leeuwen Kop genoemd . Signal Hill vormde daarbij de Leeuwen Staart. De legende gaat dat lang geleden er een Kaapse leeuw na een lange trektocht langs de Oostkaap naar het zuiden de Kaap bereikte. Hij was erg onder de indruk van wat hij zag. Vooral het hel blauwe water aan de voet van Tafelberg sprak de leeuw aan. Zo erg zelfs dat hij een duik in het zoute water maakte. De leeuw kon niet zwemmen maar werd gered door een zeemeermin. De duivel, bekend van Duivels Peak (Devil's Peak), links van Tafelberg, was hier niet van gediend. Om te voorkomen dat de leeuw nog langer zijn gebied zou komen verstoren veranderde hij hem in een berg...., zo onstond Lion's Head. Wanneer iemand in Blouberg, Milnerton of vanaf Robbeneiland in de richting van Kaapstad kijkt, dan ziet diegene in de berg, met wat fantasie, de vorm van de leeuwenromp en het hoofd. Ik heb deze foto genomen vanaf de boot tijdens een hele mooie sunset boottocht!

'453245' door Ghislainedekkers '453245' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Plezier

Ghislainedekkers

Bloubergstrand is zeker de moeite waard om te bezoeken vanaf Kaapstad. Zelf was ik gaan sandboarden in de duinen van Atlantis en bezocht ik het strand op de terug weg. Het waaide er flink en het water was steenkoud. Deze twee jongens hadden heel erg veel plezier met elkaar en met de koude golven.

'453244' door Ghislainedekkers '453244' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Goeiemorgen!

Ghislainedekkers

Wij verbleven in Esiweni Lodge in het Nambiti private game reserve! Schitterende plek boven op een hoge klif! Vanaf de varanda kijk je meters diep het dal in. Zaterdag middag de hele middag genoten van een hele grote kudde olifanten die beneden in het dal zich vermaakte met badderen in de rivier en het slopen van een bos. Vroeg op zondag morgen uit de veren en nog geen 2 minuten op pad en toen stonden we oog in oog met deze joekel! Goeiemorgen!!

'452469' door Ghislainedekkers '452469' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Kleurrijk

Ghislainedekkers

Tijdens de gamedrive in het Nambiti game reserve viel deze schitterende bloem wel op tussen al het groen en het geelbruine riet. Aangezien de leeuwen zich al even niet hadden laten zien kon ik even uit de auto om een mooi plaatje te maken van deze bloem en bij:)

'452467' door Ghislainedekkers '452467' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Kostbaar gezin

Ghislainedekkers

Tijdens ons ritje van St Lucia naar Cape Vidal waren we heel erg blij verrast met dit gezin. Rustig graazde moeder, vader en hun kalf vlak langs de weg. Erg leuk om te weten dat de zwarte neushoorn baby altijd achter moeder loopt en de witte neushoorn baby voor moeder neushoorn uit loopt. Net als bij de mens...de donkere dragen hun kind op de rug en de blanke bevolking duwt hun kind voor zich uit:). Leuk geheugen steuntje vond ik!

'451209' door Ghislainedekkers '451209' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

In love

Ghislainedekkers

Dat je de rock dassie overal op de foto kan zetten is wel bekend...maar dit lieve stelletje ging er helemaal voor zitten! Ze zien er heel lief uit...als je dichtbij komt gaan ze brommen dus denk dat je het knuffelen beter aan de dassies kan overlaten!

'451052' door Ghislainedekkers '451052' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Fluit

Ghislainedekkers

Voor aanvang van mijn reis door Zuid Afrika heb ik 2 weken als vrijwilliger gewerkt in de township/community RedHill op de cape peninsula. Hier verzorgde ik samen met andere vrijwilligers activiteiten en lessen voor peuters en kleuters. Bij de peuters stond vooral pleizer maken en samen spelen centraal. Dit jongetje ging helemaal op in zijn oranje fluitje:)

'451035' door Ghislainedekkers '451035' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

File

Ghislainedekkers

En dan sta je met je VW polo ineens in de buffel file! Letterlijk er midden in! Achter ons sloten ze ook namelijks links en rechts ook aan. Gelukkig zagen ze ons niet als een bedreiding en konden we na 10 minute konten kijken weer doorijden!

'451032' door Ghislainedekkers '451032' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Zwart-Wit

Ghislainedekkers

Niet alleen de Kudu maar ook deze zebra had niet door dat hij er schitterend op stond. Bij deze zebra gekozen voor zwart wit...wel toepasselijk. Wist je dat de strepen bij de zebra een functie hebben? De eerste functie is de herkenning van elkaar. Heel bijzonder maar geen elk patroon is gelijk zodat het mannetje zelfs zijn lieveling kan herkennen. Daarnaast trekken de zwarte strepen warmte aan en de witte niet. Zo onstaat er een luchtstroom wat voor verkoeling kan zorgen of juist het opslaan van warmte om verkoeling te voorkomen.

'450790' door Ghislainedekkers '450790' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Avondzon

Ghislainedekkers

Vlak naast ons huisje was er een bankje waar je kon genieten van dit uitzicht. Het bankje was natuurlijk bezet maar heb toch heerlijk genoten van de grazende blue duikers (kleine antelope) die ook op hun beurt weer genoten van de avondzon. Zodra de zon achter de horizon verdween, vetrokken de blue duikers het bos in.

'450732' door Ghislainedekkers '450732' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Ochtend wandeling

Ghislainedekkers

Wat is er nou mooier dan rond 6.15 wakker worden in de open game drive jeep en familie olifant tegenkomen tijdens hun ochtend wandeling. De dag ervoor was deze familie in het dal het halve bos aan het slopen en aan het badderen in de rivier en op onze laatste dag konden we weer genieten van deze grote familie met vele baby olifantjes. Schitterend om te zien hoe ze hen beschermen. Tijdens het oversteken van deze open vlakte begonnen ze te rennen....op het einde bleek er een kleintje de run niet mee te hebben gekregen en kwam met luid getoeter aan rennen! Super!

'450724' door Ghislainedekkers '450724' door Ghislainedekkers

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Fijne lijntjes

Ghislainedekkers

Dit is niet de eerste pinguin uit Simons town die een plaatsjes krijgt in de Columbus ere galerij. Zoals vele andere kan ik ook uren naar deze lieve beestjes kijken en heb ik vele foto's gemaakt. Op deze close up zie je de fijne lijntjes en de mooie roze kleur op het koppie van deze knapperd!