Fvanholstein
Naam
Floor van Holsteijn
Reviews
Foto's & tips
66
Blogs
0
Lid sinds
14 September 2008
Favorieten
Fav. werelddeel
Noord en Midden Amerika
Fav. land
Costa Rica
Fav. stad
Barcelona
Over mij
Ik ben inmiddels 28 jaar oud en sinds oktober 2008 klaar met mijn studie rechten. Sinds vorig jaar augustus woon ik samen met mijn vriend in Wateringen (westland). Ik hou erg van reizen en fotograferen. En ik wil graag zoveel mogelijk van de wereld zien.
Mijn Motto
'Zoveel mogelijk zien van een land en daar zo lang als het kan van te genieten. '
Over mijn camera
Type
Merk
Sony
Model
DSC-H2
Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (66)
3-tenige luiaard
3-tenige luiaard in nationaal park Cahuita.
Roze lepelaars
Roze lepelaars en een witte reiger in Tortuguero
Wisseling van de wach
Elke zondag om 11 uur vindt er bij het Griekse parlement een uitgebreide wisseling van de wacht plaats, waarbij de wachten in traditionele kleding lopen.
Ik ben fan van (3)
Mijn favoriete foto's & tips van anderen (14)
Wegversperring!!!
Op dit punt zie je hoe de gletjser op de rohtangpas de weg verspert voor het verkeer, links en rechts staan de auto's til 3 maanden per jaar is de pas open, maar moet constant open gehouden worden door zware machines, Je ziet de grootsheid van het landschap: mensen kijken mieren! De Rohtangpas, soms ook wel Rohtang La genoemd is een bergpas in de Indiase Himalaya, in de deelstaat Himachal Pradesh. De pas verbindt de Kulluvallei met Lahaul. De naam Rohtang betekent "lijkenstapel", vanwege de gevaarlijke stukken waar de weg boven afgronden loopt. Omdat de zuidkant van de pasweg aan de loefzijde van de Grote Himalaya ligt, valt er vaak regen en sneeuw, wat de conditie van de pasweg kan verslechteren. Dit maakt de Rohtangpas gevaarlijker dan de veel hogere paswegen verder noordelijk in de Himalaya. Een andere reden waarom de pas gevaarlijk is is de grote hoeveelheid verkeer in vergelijking met andere passen over de Himalaya.
Exotisch
Deze bijeneter hebben we gespot in het Krugerpark. De naam bijeneter is afkomstig van zijn voornaamste voedselbron. Daarnaast eet hij wespen en andere insecten. De bijeneter is immuun voor bijen- en wespensteken. Om steken te voorkomen weet hij ze van hun angels te ontdoen door deze tegen een tak af te wrijven. De vogel is herkenbaar door zijn exotische kleuren en door zijn luide ‘kwilp’-roep . Hij leeft in groepsverband en broedt dan ook in kolonies in holen in wanden van oevers en bergen, soms ook in de grond. Ze komen relatief weinig voor in Noordwest-Europa, hoewel met de voortgang van het broeikaseffect de vogel steeds vaker in onze contreien is te zien. Zuidelijk Afrika is een favoriete overwinteringsplaats van deze vogel
Happy
Dit meisje kwamen we tegen bij het Drepung klooster. Weliswaar niet in traditionele kledij, maar toch kleurrijk. Bovendien is ze volgens het opschrift op haar broek ook nog eens happy.