CynthiavanKempen

profiel CynthiavanKempen

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

6

Blogs

0

Lid sinds

07 december 2018

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (6)

'1066644' door CynthiavanKempen '1066644' door CynthiavanKempen

MarokkoChefchaouen

MarokkoChefchaouen

Het blauwe stadje

CynthiavanKempen

Het blauwe stadje van Marokko, Chefchaouen, doemt vanuit de verte al op. De blauw gekleurde huisjes, hotels en steegjes zet zich namelijk scherp af tegen zijn groene omgeving op de berg in het Noorden van Marokko. Chefchaouen is een stadje dat al veelvuldig wordt bezocht door de Marokkaanse vakantiegangers, maar voor de internationale toeristen valt er nog veel te ontdekken. Het stadje is ideaal om in rond te dwalen door de relatief kleine medina en om elke hoek of na ieder steegje kan een knus pleintje gevonden worden waar een hapje en een drankje genuttigd kunnen worden. Het ontdekken van Chefchaouen is ook aan te raden met een lokale gids. Het blauwe stadje staat namelijk niet alleen bekend om zijn kleur blauw, maar ook de diversiteit van verschillende deuren en verhalen. Naast dat Chefchaouen leuk is om te ontdekken, zijn er in de omgeving ook leuke dingen te doen. Zo kunnen er wandeltochten gemaakt worden in de bergen en watervallen en rotsformaties bewonderd worden.

'1065920' door CynthiavanKempen '1065920' door CynthiavanKempen

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Een nacht in de Sahar

CynthiavanKempen

Wie een paar dagen/ nachten in de Sahara verblijft en denkt de mooiste zonsopgang en/ of zonsondergang te kunnen zien, komt er bedrogen uit. In deze zanderige omgeving wordt namelijk het oranje en rode avondgeweld overgeslagen en is het ineens licht of ineens donker. Dit daar gelaten, is het overnachten in de Sahara wel een onvergetelijke ervaring. Het avontuur voor een dagje/ nachtje Sahara start al bij aankomst bij de lodge aan de rand van de woestijn, want ruim van te voren voel je namelijk al hoe het wegdek verslechtert en zie je vanuit de verte de eerste zandduinen opdoemen. Daadwerkelijk aangekomen bij een zeer minimalistische lodge kan je je belangrijkste spullen pakken voor de nacht en je andere spullen opslaan in een kamertje. Vervolgens gaat het avontuur verder met de trektocht op kamelen. Hobbelend wordt de woestijn betreden en worden zandduinen beklommen. Al halverwege de tocht naar het tentenkamp is er alleen nog maar zand, zand, zand en nog meer zand te zien, alhoewel je voor je gevoel nog steeds aan de rand van de woestijn zit. In het tentenkamp aangekomen, staan er verschillende tenten waarin geslapen mag worden. Er zijn ook mogelijkheden om in de buitenlucht te slapen, maar dat is geheel aan wat jij wil. Ook zijn er mogelijkheden om de omgeving buiten het tentenkamp te bekijken. Zo kunnen omliggende zandheuvels bedwongen worden of kun je een kijkje nemen bij de standplaats voor kamelen. Het beklimmen van de hoogste zandheuvel geeft naar mijn idee de meest ultieme ervaring, want zodra je boven bent (en geloof me: na de meest zware tocht van je leven) zie je niks anders dan zand, zand en nog meer zand. Zover als het oog reikt, is er alleen maar zand zichtbaar, waardoor jij je ontzettend nietig mag voelen.

'1066027' door CynthiavanKempen '1066027' door CynthiavanKempen

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

De stranden en baaien

CynthiavanKempen

Absolute bezienswaardigheden in en om Kaapstad zijn naast de stad, townships en Victoria & Alfred Waterfront ook de uitgestrekte stranden en baaien. De stranden en baaien in en om Kaapstad hebben namelijk voor ieder wat wils. Zo zijn er stranden en baaien die gesierd worden door palmbomen, bars en uitzichten op Lion's Head of stranden en baaien die in teken staan van activiteiten zoals wandelen, surfen, etc. of stranden en baaien die gericht zijn op rust, privacy en heerlijkheid. 1. Bakoven Beach. Dit strand is geen bekende strand in Kaapstad en daarom erg prettig voor je rust en privacy. 2. Hout Bay Beach & Camps Bay Beach. Beide stranden zijn voorzien van leuke winkeltjes en eet- en drinktentjes om de dag goed door te komen. 3. Blouberg Beach. Dit strand staat bekend als het kitesurfmekka van Zuid-Afrika. 4. Muizenberg Beach. Dit strand is zeer geschikt voor beginnende surfers. 5. Noordhoek Beach. Dit strand is gericht op wandelen met dieren (hond/ paard). 6. Boulders Beach. Het pinguïnstrand van Zuid-Afrika! 7. Sandy Beach. Dit is het enige naturistenstrand van Kaapstad en is gericht op privacy.