BrendaBroek

'1000417' door BrendaBroek '1000417' door BrendaBroek

Indonesië

Indonesië

Van zee naar land

BrendaBroek

Deze foto is gemaakt op het relaxte eiland Nusa Lembongan, ongeveer een half uur varen vanaf Bali. Het eiland is perfect om per scooter te verkennen. Je kunt er genieten van het prachtig blauwe water met witte stranden en/of snorkelen. Vergeet ook niet om de gele brug over te gaan naar het buureilandje Nusa Ceningan. Net als in Bali, zagen we ook hier weer vrouwen met van alles en nog wat op hun hoofd schouwen. Op de foto is een vrouw te zien die een gasfles op haar hoofd heeft. Samen met andere vrouwen liep ze continue heen en weer om de gasflessen van de boot naar het vaste land te brengen terwijl de mannen op de boot bleven wachten.

'997114' door BrendaBroek '997114' door BrendaBroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

BrendaBroek

Denk je aan Bali dan denk je aan hindoeïsme. Bali kent meerdere soorten priesters. De pemangku en een pedante worden tot de belangrijkste priesters gerekend. De priester op de foto is gefotografeerd bij de Pura Tirta Empul. Deze tempel ligt zo’n vijftien kilometer ten noorden van Ubud. De tempel beschikt over een aantal baden met water, afkomstig uit de grond van de heilige berg. Kraanwater kan door priesters heilig worden gemaakt bij zonsopkomst door middel van meditatie, contact met een God en door middel van gebeden en speciale mantra’s. Om het kraanwater te transformeren in tirta (of terwijl heilig water) heeft de priester daarnaast bloemen, wierook, een kandelaar en een bel nodig.

'995769' door BrendaBroek '995769' door BrendaBroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Bezoek de Banymala...

BrendaBroek

Wanneer je het glibberige pad naar beneden bewandeld hoor je geluiden van het water. Eenmaal beneden wordt je wandeling beloond door de schoonheid van de waterval die nog niet zo heel toeristisch is. Het is zeker ook de moeite waard om te gaan zwemmen (kleedhokjes zijn aanwezig).

'995721' door BrendaBroek '995721' door BrendaBroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Ceremonie bij de Pura

BrendaBroek

De Pura Tirta Empul is een hindoeïstische tempel op Bali. Deze tempel staat bekend om het heilige water dat in diverse bassins stroomt. De Balinezen maar ook toeristen kunnen zich daar ritueel reinigen. Naast rituele reinigingen vinden er ook ceremonies plaats, zie foto.

'995720' door BrendaBroek '995720' door BrendaBroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Bezoek de rijstvelden

BrendaBroek

Bali heeft meerdere rijstterrassen. Deze foto is gemaakt bij Tegalalang, één van de mooiste rijstterrassen van het eiland. Van bovenaf is het uitzicht adembenemend, maar ook de wandeling over het rijstterras zul je niet snel vergeten.