Bertus
Wolkenbergen
Het blijft altijd weer een fascinerend schouwspel, de ontwikkeling van wolken in de bergen. Op het ene moment is het nog helder en op het andere moment doemen uit het niets grote wolkenpartijen op. Genomen vanaf de Zugspitse bij Garmisch-Partenkirchen, de hoogste berg van Duitsland (2.962 m).
Buckelwiesen
De gras begroeide bultachtige weide (Buckelwiesen) zijn onstaan aan het einde van de ijstijd. Mittenwald was door de isargletscher bedekt. Deze gletscher had oneindig veel puin/stenen naar Mittenwald geschoven. Toen de gletscher zich terug trok heeft het een bultachtig landschap achter gelaten. De 2 houten schuurtjes zijn typisch voor dit landschap en dienen om het hooi van de "Buckelwiesen" in te bewaren voor de wintertijd. Op de achtergrond is het karwendelgebergte te zien. In het dal ligt Mittenwald dit is niet te zien op de foto.
Ahorn in herfstpracht
Diep in het Karwendelgebergte ligt een beschutte plek waar deze tot 600 jaar oude ahorn bomen (esdoorns) te vinden zijn. Het gebiedje heet de kleine Ahornboden en is alleen bereikbaar te voet of met de atb. Er staan ongeveer 7 van deze oude bomen. Tijdens onze wandeling naar het Karwendelhaus (circa 1800 meter) passeerden wij deze speciale plek.
Parasols
Uitzicht vanaf Söldenköpfl richting de Jenner. Helaas een donkere regenachtige dag. Vond het toch de moeite waard om deze parasols in combinatie met het uitzicht vast te leggen. Parasols werden paraplu's. Omgeving Ramsau. Nog 2 dagen en we gaan weer die kant uit.
Vergezicht
Uitzicht vanaf de Jenner richting Oostenrijk. Rechts is nog net de zuidkant van de Watzmann te zien, in het midden de Breithorn en nog net links de Schottmalhorn te zien. Tevens is op de foto een typisch zigzag berg-weggetje (leiterl) te zien. De Jenner is 1.874 m hoog en wie niet te voet omhoog wil kan de kabelbaan gebruiken. Op de Jenner zijn diverse almhütten waar het goed vertoeven is. Er is een groot aanbod van wandeltochten in diverse categorieën. Ligging Berchtesgaden.
Uitzicht op de...Koni
De Konigssee ligt in beieren, bij Berchtesgaden. Het meer is 6,3 km lang, 1,05 km breed en 190 m diep. Het water is van drink-kwaliteit en daarom mag er alleen met elektro boten op worden gevaren. De enige die met een motorboot mag varen is de visser van St. Bartholomä. (in het midden op de foto te zien) In 2006 was het meer geheel dichtgevroren en kon men er te voet over lopen. Dit gebeurd gemiddeld ééns in de 10 jaar. Het is absoluut de moeite waard om een boottocht over de Konigssee te maken om de beroemde echo te horen.
Goldener Oktober
Vorig jaar oktober in de ochtend genomen in Berchtesgaden. De ochtendnevel is na een koude nacht bezig om op te lossen. Prachtige herfstkleuren. De lokale bevolking noemt deze tijd van het jaar "Goldener Oktober". Dat spreekt voor zich. Op de achtergrond is het visite kaartje van Berchtesgaden te zien namelijk, de Watzmann, de op één na hoogste berg van Duitsland.
Erosie
De Mühlsturzhörner in Klausbachtal (Nationalpark Berchtesgaden) Tot september 1999 waren hier nog 3 toppen te zien, maar ook hier eist erosie en steenslag zijn tol en donderden 250.000 m3 gesteente naar beneden het dal in. Het gesteente werd verpulverd tot fijne stof en kwam als meel neer op bomen en planten. De grotere stukken liggen in het dal en sommige werden door de zwaartekracht en het water verder weg gebracht.
Blau blüht der Enzian
Het geeft wel 300 tot 400 soorten. Waarvan ongeveer 35 soorten in Europa voornamelijk in de Alpen. Vanwege de kleur van de Enzian werd deze bloem het symbool van de trouw. (blauw is symbool van trouw) Er is ook nog een gele variant. De wortelstokken van sommigen soorten worden sinds oudsher gebruikt om "Schnaps" te maken.
Overzicht Wimbachtal
Uitzicht over het Wimbachtal. Het dal is meer dan 10 km lang en de monding is circa 1,5 km breed. Karakteristiek voor het Wimbachtal zijn de "puinstromen" die (niet merkbaar) constant door de zwaartekracht in beweging zijn. Het ligt bij Ramsau en van hieruit heeft men een makkelijke toegang tot het dal. Foto is genomen vanaf de Trischübelpass (1754 m)