AnitaOedit
Leven onder een...vul
Deze noeste dorpelingen staan op de lavavelden onderaan de voet van de werkende vulkaan Mt. Yasur op het eiland Tanna. Mt. Yasur is voor hen een heilige vulkaan waarin de geesten van hun voorouders voortleven. Overnachten in hun dorp is een bijzondere belevenis. Bij elke uitbarsting - en dat gebeurt om de vijf à tien minuten - komt er een diep gegrom uit de aarde en lig je te schudden in je bed. De oranje gloed boven de vulkaan verlicht de hemel. Als je er toch bent, ga je natuurlijk ook de vulkaan beklimmen. Na een klein uur zwoegen en zweten ben je boven. Aan de rand van de krater sta je oog in oog met een van de meest spectaculaire natuurfenomenen op deze aarde. Elke uitbarsting gaat gepaard met eerst een onderaards gerommel gevolgd door een tientallen meters hoge ‘fontein’ van gloeiende lavabrokken. Dit is vuurwerk zoals je nog nooit hebt gezien!
100% Peru
Deze lama vond mij maar een vreemde vogel, althans zo kijkt hij ;) Ik vond hem, in combinatie met Machu Picchu een 100% Peru plaatje opleveren. Zo onvoorstelbaar knap, hoe ze op deze hoogte zo'n stad hebben kunnen bouwen!
Onvergetelijk.
Een reis, waar u ook voor kiest, wordt in elk geval een bijzondere reis vol van mooie momenten. Elke seconde van ons bestaan is uniek. Het moment dat ik deze foto nam in Londen, is verleden tijd maar zal altijd in mijn herinnering blijven.
Rail away 1
Met de trein door de bergen dankzij een erfenis van de Britten. Zij lieten 1400 km spoor aanleggen in het hele land. De treinen rijden hobbelend, soms met een oorverdovend geluid en met een slakkengangetje. Niet zelden hebben ze vertraging of rijden ze helemaal niet. Maar waar ik het over heb, is wel een van de mooiste treinroutes ter wereld, ook vaak te zien op de televisie. Als ze rijden dan. Op de foto een luxe uitvoering met alleen 1e klas, maar ook oudere types volgen nog steeds het spoor.
Cubaanse huiskamer
De dochter van deze vrouw verkocht vanuit een openstaande raam in haar huiskamer koffie. En lieten wij nou net zin aan een lekker bakkie hebben.
Dansende Derwisj
Een derwisj is een islamitische geestelijke die de gelofte van armoede heeft afgelegd. De derwisjen nemen een aparte plaats in binnen de soefi's, dit zijn mystieke broederschappen in de Islam. Derwisjdans is een eeuwenoude dans vol symboliek. De derwisjdanser draait linksom zijn hart en omarmt daarmee de hele schepping. De sema ofwel sterrendans verbeeld het opstijgen van de mens naar de hemel. Het rituele draaien lijkt op een universele beweging uit de kosmos. De danser ervaart "fana"= het transparant worden c.q. oplossen van het wezen; de vereniging met God. In het soefisme maakt het niet uit tot welke natie, religie of ras je behoort, we komen allemaal uit dezelfde bron.
Mysterie van de bolle
Als je goed kijkt zie je bij de termieten heuvels een soort witte bollen liggen. Voor ons nog steeds een mysterie wat het precies is. Zelfs de gids wist het niet. Het was heel hard en we konden er geen stukje afkrijgen . Het is een plant / boom ? en er groeiden soms kleine blaadjes en takjes uit. Wie weet wat het is .
Goede oude tijd
Mooie herinneringen aan vroeger. Het muziekkorps hoor je in de verte al aankomen. Mensen kijken door het raam en komen naar buiten. Prachtige uniformen, mooie muziekklanken. Mensen gaan zelfs achter het muziekkorps aanlopen. Het gevoel van "ja zuster, nee zuster". Toch was deze foto gisteren in Kampen genomen. Meerdere korpsen achter elkaar. Erg leuk. Dit kom je in Amsterdam niet meer tegen. Nou ja, wel een Surinaamse soepel swingende drumband. Ook erg leuk.
Markttafereel
Op de markt van Negombo is het bloedheet in de week dat ik er ben. De marktverkopers hebben overal zeilen gespannen om de felle zon enigszins te ontwijken. deze vrouw zit deels in de schaduw van een boom en deels onder een zeil een soort wortels te schillen en aan de emmers te zien en de andere potjes lijkt het erop dat ze iets bijzonders maakt. de tuktuk die er staat hoort bij haar en haar man die op een afstandje kijkt en wat rondloopt. Bij haar buren worden potten en potten en nog veel meer potten verkocht. voor mij een souvernir -stalletje. ( even openen- 2013 april- Negombo)
Begluren
In Kibale Forest hebben we veel chimpansees gezien. Toti, de chimpansee op de foto, ging op een gegeven moment heerlijk relaxen. Het was echt een aap begluren in zijn dagelijkse beslommeringen.
Bijna iedereen is er
Het Labrang klooster ligt niet ver van Gangtok in Sikkim, een koninkrijk dat in 1975 bij India is gevoegd. De weg naar het klooster is slecht te berijden en je moet ook nog 15 minuten klimmen. Er wonen niet zoveel oudere monniken in het klooster, wel veel kinderen. De leerlingmonniken vinden het prachtig dat wij hen komen bezoeken en willen van alles van ons weten. We delen ansichtkaarten van Nederland uit en we gaan ook nog voetballen. Dan willen de jongens wel poseren voor een groepsportret, inclusief de kloosterhond. De jongste kloosterling links (6 jaar) snapt het nog niet zo, maar hij vindt het wel leuk om erbij te zijn. De jongen op de achtergrond moet gewoon zijn taak afmaken. Hij komt straks wel aan de beurt voor een foto.
Santiago de Cuba-1
Eentje voor de liefhebbers van auto’s of mannelijk charisma… Een fotootje waarmee reisbrochures buitenlanders lokken. (Toerisme is uitermate belangrijk voor de economie van Cuba, ze is hun grootste bron van harde deviezen).