Albertensandra
Winterreiger
Deze reiger stond als een kapitein op het bootje dat met een dikke laag sneeuw bedekt was. Een foto uit de vorige winter genomen bij een Delftse gracht.
Pootjes !
Op de markt in Luxor zie je niet alleen veel groente, fruit en vis, maar ook kramen met vlees. Ofschoon vlees ? Hier liggen de varkenspootjes met heel weinig vlees er aan. De haren staan er nog wel op !!
Ander luipaard
Dit is een ander luipaard dan het luipaard in gevecht met de hyena's. Als ze zo heerlijk rustig liggen, zou je ze toch zo even over de bol willen aaien. Misschien toch maar beter van niet!
Oliebollen
Wij waren rond de jaarwisseling in Benin, dus we vonden het niet zo vreemd dat er oliebollen verkocht werden. Ze smaken hetzelfde als bij ons, alleen zitten er geen krenten en rozijnen in. De jongen op de achtergrond zit in een rolstoel. Het tweetal zal me nog lang bijblijven. Ik hoop dat ze het in de toekomst toch wat beter krijgen.
Marktvrouw Villa de..
Villa de Leyva, op ca. 4 uur met de bus van Bogota, is een van de mooiste koloniale plaatsen in Colombia. Als je door dit plaatsje slentert denk je regelmatig dat de tijd hier stil heeft gestaan. Dit beeld werd ook bevestigd door het portret dat ik maakte van deze marktvrouw.
Zuster
Een moniaal, non (van het laat-Latijn nonnus = oud, gebruikt voor eerbiedwaardige personen) of zuster is een rooms-katholieke vrouw die de kloostergeloften van armoede, zuiverheid en gehoorzaamheid heeft afgelegd om een religieus leven te leiden. Het begrip non komt voor het eerst voor bij Hiëronymus (4e eeuw) voor Godgewijde mannen (nonni) en vrouwen (nonnae). Alleen voor de laatsten wordt dit woord nog gebezigd in de volksmond of met een pejoratieve connotatie. Omwille van dit laatste gebruik, zijn de woorden zuster en moniaal thans meer gebruikelijk.
Dali landscape
Lekker gefietst rond het stadje Dali, we waren hier net een dag vanuit Beijing en dan stap je overal nog voor af... Vond zelfs die wolkjes rondom de bergen echt supercool om te zien :-). Echt Chinees haha
6 uur 's morgens
Om half 6 's morgens met een bootje vanuit onze villa weggevaren. Lekker dobberen op zee en dan de duisternis langzaam zien wegtrekken. De contouren van de bergen die tot bijna aan de kust van West Bali afdalen zijn zo langzamerhand weer te zien. Een nieuwe warme dag gaat beginnen.
Milking at Sunset
De oudste zoon des huizes heeft de koeien op de juiste plek gebracht. De moeders binnen de omheining en de kalfjes en stieren erbuiten. Nu is het aan de dochters om te gaan melken tot het donker wordt.
Een bekende
Op de scheiding van de oude wijk en het "nieuwere Hoi An" is een brug waar deze man in een bootje onder vandaan kwam varen toen hij ons zag. Hij liet zich graag fotograveren voor een paar centen. Bij thuiskomst surfend op internet kwam ik er achter dat dit hoofd honderde keren gefotografeerd is. Maar het blijft wel een karakterastieke kop.
Lekker geurtje
Een mens doet toch wat om lekker te ruiken. Hier zie je de primitieve vorm van de deodorant. Een schaaltje kruiden wordt verbrand en dan met de rookpluim onder de oksels, in de hals enz.
Stads
Ver van de echte bewoonde wereld sliepen we bij een nomadenfamilie waar ons dit meisje opviel. Bij navragen bleek dat zij ook op bezoek was, bij haar familie. Ze is geboren en getogen in UB (Ulaanbatar) en verschilt met haar perfecte huidje en roze kleren toch behoorlijk van haar nomadische leeftijdgenootjes. Niettemin een mooie meid vonden wij.
In vuur en vlam
Ahu Tongariki is een van de grootste Ahu’s van Paaseiland en de mooiste plek om de zonsopkomst te gaan kijken. Op deze plek staan 15 gerestaureerde Moai’s. Deze Moai’s zijn omgevallen door een Tsunami in de jaren zestig. Veel Moai's braken hun nek tijdens de val, het hoofd is later met cement weer vastgezet; om deze zwakke plek niet te belasten heeft men ervoor gekozen de hoofddeksesl, topknots genoemd, niet meer terug te zetten. Daarnaast waren veel topknots ook beschadigd. Eén Moai heeft wel een rode 'hoed' opgekregen. Dat was een actie van lokale bewoners toen de restaurateurs 's avond weg waren.
KOPPENSNELLER
In Nagaland vind je nog de laatste overgebleven headhunters. Doordat er bijna geen stammenoorlogen meer voorkomen en omdat een “stammenoorlog” tegenwoordig vaak met behulp van vuurwapens wordt uitgevochten, worden er geen koppen meer gesneld. Veel van de jongere mannen hebben dus geen veroveringstatoeages meer. Helaas zijn er in Nagaland nog maar een handjevol van deze koppensnellers over en elk jaar worden het er minder.
Monkey
Waar anders dan in het Monkey Forest op Bali kom je zulke eigenwijze en arrogante apen tegen? Dit exemplaar was heus niet van plan aan de kant te gaan omdat ik met mijn lens voor zijn neus rondzwaaide. "Wat wil je nou?" (2009)
Nevel
Regen, heel veel regen hadden we toen we op de Nebelhorn waren. Er was niets te zien dan alleen nevel en wolken. Toen we een kleine opklaring aan zagen komen besloten we een stuk naar beneden te gaan lopen en na tien minuten bescheen de zon enkele bergtopjes.In de verte was verse sneeuw te zien. Een prachtig gezicht, heel even maar want even later viel de regen weer in bakken naar beneden.