Albertensandra
Rijkdom!
In 1900 werd er veel kopererts gevonden in een zeer moeilijk toegankelijk gebied maar omdat het om een enorme rijkdom ging werd de natuur en de weergoden getart en werd de Kennecott Mines Co opgericht. Er werd mijnen gebouwd en verwerkingseenheden geplaatst en zo ontstond het dorpje Kennicott. Het proces wat ontwikkeld werd was een staaltje van technisch vernuft waarbij zoveel mogelijk hoogwaardig erts uit het gesteente werd gehaald. Op de foto staat de Crusher Mill waar het erts uit het gesteente werd gehaald en naar gelang de hoogwaardigheid werd gescheiden. Je kunt het nu nog zien omdat het uitgeroepen is tot werelderfgoed en het gerestaureerd wordt het is een fantastische plek voor fotografen!
Trein naar de kust
Vanuit Curitiba met de toeristentrein richting de kust voor de geweldige uitzichten, volgens het boek. Maar om 8:15 was dat absoluut nog niet zo. Het was koud en mistig en we konden alleen maar iets zien als de ramen open stonden...alles behalve echt leuk. Helemaal omdat we diezelfde ochtend om 6:30 met de nachtbus aan waren gekomen en er om 10 voor 8 achter kwamen dat de trein 25 min al vertrok... Uit vermoeidheid en ballorigheid dan maar een foto gemaakt zonder uitzicht...
Verliefd
Hoewel het groepsdieren zijn, zie je de meeste koningspinguïns als paartjes bij elkaar staan. Samen broeden ze ook afwisselend op het ei. De foto is genomen in Fortuna Bay aan de noordkust van South Georgia. Je vindt hier kolonies van tienduizenden paartjes.
Skimmer
De vorige upload van deze soort was net niet helemaal scherp dus we gaan in de herkansing;-) Schaarbekken (Rhynchopidae) zijn een familie van zeevogels uit de orde steltloperachtigen. Opvallend is de snavel, waarvan de onderkant tot een derde langer is dan de bovenkant. Dit stelt de vogels in staat al vliegend met de bek open vissen en schaaldiertjes uit het water te vissen. De foto geeft de Afrikaanse Schaarbek (African Skimmer) weer. We fotografeerden deze vogel tijdens onze boottocht op de Chobe-rivier. Deze ligt zo'n beetje op de zuidelijkste grens van hun leefgebied. Zelden zie je ze in de Zuid-afrikaanse parken. Naast deze soort leven er nog twee soorten op de wereld, namelijk de Indische en de Amerikaanse.
Grote...Kraaghoningzu
Op een camping bij Blyde-River Canyon kreeg ik eindelijk mijn eerste kans om de afrikaanse tegenhanger van de kolibri te fotograferen. Dit is de Grote Kraaghoningzuiger (Greater Double-collared Sunbird) te herkennen aan het vele rood op de borst. De kleine heeft dat veel minder. Prachtige vogels maar wel erg lastig vast te leggen soms. Deze had gelukkig zijn broedkleed al weer aardig op orde.
Bloemenpracht
De bloemen van de planten en struiken hebben hier prachtige felle kleuren.
IJsvogel wacht op een
Na opnieuw vele uren wachten of tie misschien zich zou vertonen (en dan nog maar hopen of die daar gaat zitten waar jij wilt) kwam die voor ongeveer 1 minuut op deze tak zitten....
Maffe eend.
wilde eend op het fietspad. hij was heel erg nieuwsgierig.
GEKko
Een macro foto van een zeer vriendelijk en nieuwsgierig kijkende woestijn gekko (Palmato Gecko). Deze soort kom je alleen tegen in de Namibwoestijn. Het is een schitterend mooie kleurrijke gekko. Hij wordt maximaal 13 centimeter lang en heeft meestal een roze-witte kleur en een erg doorschijnende huid. De woestijngekko is makkelijk te herkennen aan de zwemvlies-achtige vergroeiingen tussen de tenen . Deze huidflappen dienen als een soort sneeuwschoenen, waarmee de gekko over het bloedhete zand kan rennen zonder dat de tenen verbranden.
Aparte vogel
Prachtige energieke vogels, de Puffin oftewel de Papegaaiduiker. De Puffin arriveert hier afhankelijk van het weer de 2e week van april. De eerste dagen na aankomst zijn ze meer in het water te vinden dan op het land. Eind april zijn de meeste puffins die komen broeden gearriveerd en zijn meer op het land te vinden. Ze houden van een lange relatie. Na een winter op zee, komen de paartjes elkaar hier weer tegen. Ze leggen midden mei hun eieren. Juni/juli komen ze uit. De eerste jaren zijn op zee te vinden en dan komen ze als ze 3-5 jaar zijn terug om te broeden. Ze worden 25 tot 30 jaar oud. Je kunt uren naar ze kijken wat ze allemaal aan het doen zijn. Het regende nogal toen we in Hafnarhólmi, (Borgarfjordur) waren, maar dat weerhield ze niet om volop aan het werk te zijn. Ik heb er een uurtje of 2 voor in de regen gestaan om eindelijk eens oog in oog te staan met deze aparte vogels. Ze zijn echt razendsnel met af en aan vliegen. Er zaten er genoeg! Deze kwam terug met een heerlijke maaltijd van garnaaltjes en andere bijna doorzichtige visjes.
Vliegensvlug
Langs het strand van Daytona Beach liepen veel vogels hun kostje bij elkaar te pikken. Ze hielden me nauwlettend in de gaten en als ze meer privacy wilden zetten ze het niet op een vliegen maar op een lopen! Zo ook deze Steenloper (Ruddy Turnstone of Arenaria interpres). Hij was druk in de weer met stenen of schelpen omkeren op zoek naar iets eetbaars en hier sluipt ie als het ware langs mij heen om vervolgens het op een lopen te zetten naar een ander deel van het strand.
Basilisk Lizard
(graag openen voor de optimale scherpte) In het noorden van Costa Rica heb je het prachtige natuurgebied Caño Negro (zie ook mijn tip). Daar komt o.a. de basilisk lizard voor. Die wordt ook wel Jesus Christ Lizard genoemd omdat hij met zijn grote poten over het water kan lopen. Dat is een prachtig gezicht, maar gaat ook vreselijk snel. Te snel voor mijn camera. Ik vind hem echter ook mooi zo zittend op een tak.
Breathtaking...
's Ochtends om 0430 uit de veren om de mooiste hete ballontocht te maken ooit. Wonderbaarlijk genoeg dreven we met de wind mee boven de Yulong rivier tot op zo'n 200 meter van ons hotel,waar we landden... Hadden beiden een beetje zweverig gevoel de rest van de dag--> zo sprookjesachtig een zonsopkomst in het Karstgebergte.
The eyes
Dit had ik geen moment gedacjt toen ik bij de Steenuil postte. Opeens vloog hij op de auto af, dook achter een hek, kwam weer tevoorschijn en keek mij even aandachtig aan. Zo van, is hij gevaarlijk? Even later dook hij weer achter het hek om met een muis weg te vliegen. Heerlijk dit soort momenten. Ik ben superblij met deze foto!
Hello... i'm back!
Zo, de vakantie zit erop, de foto's zijn gesorteerd, nu weer tijd voor de ReisReporters. Deze eerste foto is er een van een Zandslang. Onze gids vond deze tijdens de 'Living Dessert Tour' vanuit Swakopmund. Een excursie die ik, n.a.v. een tip van Jelle in ons programma had opgenomen! Deze tour was echt waanzinnig, slangen, spinnen, hagedissen enz enz. Een perfect moment om mijn nieuwe 100mm macro lens eens goed te testen! Ik ben nog steeds erg onder indruk van de scherpte van deze lens. Je ziet de zandkorrels op zijn neus zitten!!
Grand Teton National.
Voor mij was dit moment vakantie ten top: rustig een boek lezen op een bankje met een fenomenaal uitzicht op de Grand Teton bergketen