Welkom bij Columbus Reisreporter

'1093207' door amandamaxime '1093207' door amandamaxime

BraziliëOlinda

BraziliëOlinda

Op straat valt er...g

amandamaxime

Het oude centrum van Olinda is prachtig en er valt veel te zien op straat. Ik keek mijn ogen uit. Overal gekleurde huisjes en gezellige mensen. Maar ook op lager niveau was er veel te aanschouwen. Deze grumpy kat volgde ons al een tijdje en toen hij met zijn mooie vacht voor deze deur ging zitten was het kleurenplaatje compleet. Olinda is echt een aanrader voor de reiziger in Brazilië die eens wat vaker op straat wil fotograferen. Je komt er door vanuit Recife de bus, taxi of Uber te nemen.

'1093206' door akerkvliet '1093206' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Meneer den Uil

akerkvliet

Bevlekt Eagle-uil / Afrikaanse oehoe. Foto heb ik gemaakt tijdens een avond safari wat is de camouflage geweldig lastig om te spotten maar het is toch gelukt om er een vast te leggen.

'1093205' door Willemien '1093205' door Willemien

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Zeeleeuwen pups

Willemien

Op de foto het grootste en meest voorkomende zoogdier op de Galapagos eilanden: de zeeleeuw. Op elk eiland zijn ze in grote getale te bewonderen. Ze liggen te luieren in de zon op het strand of op de rotsen. Opvallend zijn de luidruchtige mannetjes die hun vele vrouwtjes met hun jonge pups beschermen. Ze zijn niet bang voor mensen. Erg leuk zijn de kleine pups; zij spelen in kleine waterpoeltjes. Je kunt er uren naar kijken.

'1092007' door marcvankessel '1092007' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

De zwartkopschapen va

marcvankessel

Quiraing is de naam van een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Trotternish Ridge. Het behoort samen met de Old man of Stor tot de kroonjuwelen van het eiland Skye. Het is een uitgestrekt woest landschap dat 'bevolkt' wordt door een handvol zwartkopschapen. Ik wens iedereen veel plezier morgen bij de uitreiking van de reisfotograaf 2018. Helaas kan ik er niet bij zijn :-(

'1092147' door Willemien '1092147' door Willemien

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

Wandeling over...uitg

Willemien

De indrukwekkende Congost de Mont-Rebei is een kloof die de rivier Noguera Ribagorçana in de berg Montsec heeft gemaakt. Een spectaculaire wandeling gaat langs de uitgehouwen rotsen en langs de wel 500 meter steile afgrond. Het pad is soms maar een meter breed. Het pad is wel op diverse plaatsen beveiligd met staalkabels. De uitzichten zijn werkelijk fantastisch in de zeer nauwe kloof. Aan het eind van dit pad kom je bij een hangbrug die de grens vormt tussen Catalonië en Aragón. Loop je dan nog verder omhoog kun je middels twee houten trappen, die steil aan de rotswand zijn bevestigd afdalen en zo verder lopen. Terug gaat het via dezelfde route of er is ook een mogelijkheid om met een kano door de smalle kloof te varen. Wij kozen voor de noordelijke startplaats bij parkeerplaats La Masieta. Hier is ook een informatiecentrum. Vanaf hier bereik je de kloof het snelst. De foto is genomen vanaf een plek waar al een gedeelte van de trap is te zien (rechtsboven). Een geweldige wandeling maar niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

'1092096' door marcvankessel '1092096' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Tasman lake

marcvankessel

Het Tasman gletsjermeer, in het MT Cook NP, is op vrij eenvoudige wijze te bereiken. Vanuit Mount Cook village volg je de goed geasfalteerde 6 km lange Tasman Valley Rd om daarna de laatste 700 meter over een vrijwel vlak pad te voet af te leggen. Het uitzicht is vervolgens grandioos; een 7 bij 2 km groot gletsjermeer waarin diverse ijsschotsen drijven.

“Zullen we nog een stukje gaan wandelen?” vraagt onze reisgenoot Tess na een dag skiën in de bergen rondom Serfaus. Serfaus is een klein dorpje dat midden in het Oostenrijkse skigebied Serfaus – Fiss... Lees meer

Terug naar de Middeleeuwen Salamanca en haar omgeving kende ik nog niet. Mijn vriendin was er al een paar keer voor haar werk geweest en vond dat ik deze stad ook eens moest bezoeken. Er is geen di... Lees meer