Welkom bij Columbus Reisreporter

'1095908' door hardom '1095908' door hardom

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Taranaki Falls

hardom

De Tongariro Alpine Crossing is ongetwijfeld de bekendste wandeling in het Tongariro NP, maar er zijn nog een kleine 20 andere goed aangegeven wandelingen variërend van kort tot een tochten van bijna een week. Eén van die wandelingen is de Taranaki Falls walkway. Deze start in Whakapapa Village en is 6 km lang. Tijdens de wandeling heb je prachtig uitzicht op Mount Ngauruhoe, Pukekaikiore en uiteraard de Tongariro. Op de foto zie je de Taranaki waterval. Deze is circa 20 meter hoog.

'1095907' door LRison '1095907' door LRison

ThailandPhang-nga

ThailandPhang-nga

Begroeide krijtrotsen

LRison

In de Phangna baai staat het vol met uit het water oprijzende krijtrotsen, de meeste zijn begroeid met bomen en heesters, het is een leuke trip om met een snelle Thaise boot tussen deze krijtrotsen door te varen en hier en daar op de kleine strandjes even aan te landen.

'1095906' door stefanborkos '1095906' door stefanborkos

KaapverdiëBoa Vista

KaapverdiëBoa Vista

Oude bergen

stefanborkos

Boa Vista. Wie het eiland gaat verkennen vind niet alleen maar zand, Zand wat zo prachtig het hele eiland heeft overspoeld. Wie het eiland gaat verkennen ziet ook deze oude lava bergen, Die kale bergen in een desolaat landschap van droogte. Wie het eiland gaat verkennen komt ook schamele dorpen tegen, Dorpen totaal afgelegen met hun eigen cultuur van leven in het bijna niets. Wie het eiland gaat verkennen ziet ook nog de aangelegde oude Portugese wegen, Die wegen die met kleine steentjes de plaatsjes met elkaar verbinden. Wie o wie, Het is heerlijk om hier een tour te maken. Wie o wie, Een eiland uit vervlogen tijden. En dan die erosie. Erosie van oude vulkanische bergen.

'1095142' door MiekeDeHaas '1095142' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Ontelbare...rijstterr

MiekeDeHaas

Wat is er mooier dan vanuit grote hoogte op ontelbare rijstterrassen kijken. Onze monden vielen open. Hier kijkje op het rijstterras Laohuzui, dat in het district Yuanyang ligt. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Bij zonsondergang heb je hier het beste licht. Ik heb dit zicht nog steeds op mijn netvlies, zo bijzonder mooi vond ik dit beeld. In de omgeving tref je ook de terrassen Duoyishi en Bada aan. Deze drie terrassen hebben we bezocht. Hiervoor koop je één kaartje voor een bedrag van ongeveer €12,00. Ze vallen allemaal onder Unesco. De Hani-bevolking heeft deze terrassen ooit gecreëerd. De grote vraag is wie deze wereldse terrassen in de toekomst moeten gaan onderhouden. Veel jongeren willen niet meer werken op de rijstterrassen. Het is ook zwaar werk. Men gooit toch vaak restjes rijst weg. Dat doe je niet meer wanneer je de bevolking daar hebt zien werken. In de periode van december tot eind maart kun je genieten van het lijnenspel op de terrassen. In deze periode staat er water op de rijstterrassen. De groene streepjes is de jonge aanplant die in april/mei wordt uitgezet.

'1095149' door Rhodaxx '1095149' door Rhodaxx

India

India

Zuilen aan de Ganges

Rhodaxx

Een paar weken terug was ik weer in Varanasi of te wel Benares, de heilige stad aan de Ganges. Ik dacht dat ik de stad inmiddels wel kende, maar al struinend door de steegjes achter de ghats kwam ik dit verborgen pareltje tegen. In de stad langs het water worden momenteel veel huizen gesloopt zodat met name de oude paleizen en tempels overblijven.

'1095550' door Jeannette67 '1095550' door Jeannette67

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Aoraki

Jeannette67

De weg naar Mount Cook (of Aoraki) is echt prachtig. Eerst rijd je langs het fel turquoise Pukaki meer met uitzonderlijk mooie vergezichten. Naarmate je Cook Village nadert wordt Mount Cook steeds groter en imposanter. Als je, zoals op de foto, nauwelijks bewolking aantreft rondom de top heb je geluk. Aoraki betekent niet voor niets 'piek in de wolken'. Als ik een ding geleerd heb wat betreft fotograferen is dat je nooit moet denken: oh het komt nu even niet uit, ik fotografeer dit wel op een ander moment. Na deze rit naar Cook village, waar we 3 dagen zijn gebleven, hebben we de top niet meer gezien.

Vooraf was ons al opgevallen dat de overstap in Guangzhou aan de korte kant was. Twee uur, maar het moest te doen zijn. Maar als het toestel meer dan een uur te laat landt, dan wordt het ineens toch... Lees meer

De witte dorpen van Andalusië De natuur van Andalusië is prachtig en het is een van de meest levendige en sfeervolle streken van Spanje. Verspreid over Andalusië, in de heuvels van de Sierra de Gra... Lees meer