Welkom bij Columbus Reisreporter

'1093182' door RReintjes '1093182' door RReintjes

GambiaBakau

GambiaBakau

Kleinschalige handel

RReintjes

Er veranderd niet veel in Gambia, in Bakau lag de straat er nog net zo bij als zes jaar eerder, toen we daar waren. De schotels op het dak zijn er waarschijnlijk bijgekomen, maar de afvoer aan de straat lag er nog onveranderd bij. Leuk de twee winkeltjes tegenover elkaar, met elk andere souvenirs, zo houden ze elkaar in leven. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'1093181' door meijnhout69 '1093181' door meijnhout69

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Blue and White (en ee

meijnhout69

Een wandeling over de Perito Moreno is zijn geld meer dan waard. Allereerst is er de boottocht en het spectaculaire uitzicht van dichtbij op de gletsjer. Zie ook een van mijn eerdere foto's. De uitleg over de gletsjers in het algemeen en de Perito Moreno in het bijzonder is ook interessant. Dan volgt de wandeling naar de plek waar je je ijsschoenen worden ondergedaan. En tenslotte uiteraard de trekking op de gletsjer zelf, waarbij je kan kiezen tussen een trekking van anderhalf uur of een wandeling van 3,5 uur. Beiden begeleid door professionals. Aan het eind van de wandeling volgt dan nog een glas Whiskey of water, ijs en ijs koud. En uiteraard is er tijd om een foto van deze prachtige gletsjer te maken.

'1093180' door agrotewal '1093180' door agrotewal

MarokkoOuzoud watervallen

MarokkoOuzoud watervallen

Daar gaat ze dan...

agrotewal

We maken een wandeling rond de watervallen en kijken onze ogen uit. Ondanks een zwemverbod bij de watervallen maken alle Marokkanen gebruik van het water. Pootjebaden of gewoon heerlijk zwemmen, moeders helemaal gehuld in hun gewaden kijken lachend toe. Dan horen we een hoop gejoel en geklap. Een meisje staat samen met wat jongens hoog boven het water klaar om te springen. Ze kijkt naar beneden en loopt hoofdschuddend weer terug de rots in. Eén jongen laat zien hoe het moet, neemt een aanloopje en duikt naar beneden. Het meisje praat met haar metgezel, schudt dan haar haar naar achter en springt toch, het publiek kijkt ademloos toe.

'1092007' door marcvankessel '1092007' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

De zwartkopschapen va

marcvankessel

Quiraing is de naam van een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Trotternish Ridge. Het behoort samen met de Old man of Stor tot de kroonjuwelen van het eiland Skye. Het is een uitgestrekt woest landschap dat 'bevolkt' wordt door een handvol zwartkopschapen. Ik wens iedereen veel plezier morgen bij de uitreiking van de reisfotograaf 2018. Helaas kan ik er niet bij zijn :-(

'1091621' door ChristaThieme '1091621' door ChristaThieme

Canada

Canada

Muildierhert

ChristaThieme

In en rond om de stad Kelowna in British Columbia kom je regelmatig herten tegen. De herten wonen in de natuur rondom de stad en komen regelmatig de bewoonde wereld in op zoek naar voedsel, zeker in de winter. Dit vrouwtje kwam ik tegen op Knox Mountain, een berg waar het noorden van Kelowna tegenaan gebouwd is. Knox Mountain zelf is een het grootste Nationale Park van Kelowna. Ik was er in januari en er was nog niet zo veel sneeuw gevallen. Her en der zie je op de berg enkele witte stukjes sneeuw. De wandeling naar de top van Knox Mountain is er eentje met een behoorlijke stijging, 247 meter op een pad van ca. 3 km! Je hebt er mooie uitzichten over de stad en het Okanagan Lake, het meer dat dwars door de stad heen ligt. Het hert op de foto wordt een muildierhert genoemd, vanwege de grote oren die doen denken aan de oren van een muildier. Het muildierhert heeft een bruine vacht. Zomers is deze meer rossig tot gelig bruin, 's winters is de vacht grijziger van kleur. De buik is roomwit van kleur, de binnenzijde van de poten, de keelvlek en het binnenste van de oren zijn wit. De staart is aan de bovenzijde wit met een zwart puntje.

'1092147' door Willemien '1092147' door Willemien

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

Wandeling over...uitg

Willemien

De indrukwekkende Congost de Mont-Rebei is een kloof die de rivier Noguera Ribagorçana in de berg Montsec heeft gemaakt. Een spectaculaire wandeling gaat langs de uitgehouwen rotsen en langs de wel 500 meter steile afgrond. Het pad is soms maar een meter breed. Het pad is wel op diverse plaatsen beveiligd met staalkabels. De uitzichten zijn werkelijk fantastisch in de zeer nauwe kloof. Aan het eind van dit pad kom je bij een hangbrug die de grens vormt tussen Catalonië en Aragón. Loop je dan nog verder omhoog kun je middels twee houten trappen, die steil aan de rotswand zijn bevestigd afdalen en zo verder lopen. Terug gaat het via dezelfde route of er is ook een mogelijkheid om met een kano door de smalle kloof te varen. Wij kozen voor de noordelijke startplaats bij parkeerplaats La Masieta. Hier is ook een informatiecentrum. Vanaf hier bereik je de kloof het snelst. De foto is genomen vanaf een plek waar al een gedeelte van de trap is te zien (rechtsboven). Een geweldige wandeling maar niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

“Zullen we nog een stukje gaan wandelen?” vraagt onze reisgenoot Tess na een dag skiën in de bergen rondom Serfaus. Serfaus is een klein dorpje dat midden in het Oostenrijkse skigebied Serfaus – Fiss... Lees meer

Terug naar de Middeleeuwen Salamanca en haar omgeving kende ik nog niet. Mijn vriendin was er al een paar keer voor haar werk geweest en vond dat ik deze stad ook eens moest bezoeken. Er is geen di... Lees meer