Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097869' door hestermaasdam '1097869' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Verupaksha tempel

hestermaasdam

In Aihole zijn zo'n honderd tempels uit de 4de en 6de eeuw waarvan de meeste nu ruïnes zijn, maar 1 is er nog in gebruik , mensen komen offers brengen en laten zich zegenen ,het is een komen en gaan van mensen.

'1097868' door akerkvliet '1097868' door akerkvliet

India

India

Festival 100 Jaar Sri

akerkvliet

Ter ere van Sri Aurobindowerd er een manifestatie gehouden van de 100ste verjaardag van zijn aankomst in Pondicherry met muziek en dans. Aurobindo Ghose, ook Sri Aurobindo genoemd (Calcutta, 15 augustus 1872 - Puducherry, 5 december 1950) was een Indiaas nationalist en vrijheidsstrijder, yogi, goeroe, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Hij was een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India. Hij stond aan de basis van de integrale yoga. Mirra Alfassa, zijn Franse gezellin en moeder van de door hem opgerichte ashram, richtte na zijn dood in 1968 de leefgemeenschap Auroville op

'1097867' door ejbaaijens '1097867' door ejbaaijens

Marokko

Marokko

Even bijkomen

ejbaaijens

We wandelen bij de haven van Essaouira. Hier is veel te zien. Natuurlijk de blauwe bootjes die vaak op foto's te zien zijn, maar ook de grotere vissersboten zijn interessant . Een gebied waar veel gebeurt en waar dus ook veel te zien is. Alleen al leuk om daar een tijdje te zitten en rond te kijken. In december is het hier heerlijk toeven. Zonnig, lekkere temperatuur en een zacht licht verkoelend briesje. Ook het stadje zelf is interessant. In de Medina smalle straatjes, sommige druk met toeristische winkeltjes en andere weer heel rustig. We drinken muntthee in een hippie-achtig cafeetje. Marokkaanse Gnoua muziek en een relaxt sfeertje. Een stadje waar je echt tot rust komt in vergelijking met Marrakech. De man op de foto neemt op zijn manier even rust na het sjouwen van kratten vis. (graag even vergroten om de gehele foto te zien)

'1097485' door hbplaatjes '1097485' door hbplaatjes

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Mist over de savanne.

hbplaatjes

In de Masai Mara in Kenya valt altijd wel een buitje, maar februari is normaliter vrij droog met geel of kort gras. Ook hier is het weer wellicht wat van slag. We hadden van alles wat. Voordeel was dat we 2x een zonsopkomst met mist over de savannes hadden. Dit gaf een heel apart effect dat we nog niet eerder gezien hadden. Uiteraard wil je dan graag een leuk onderwerp op de voorgrond hebben en een wat hogere plek. Deze impalaman werkte uitstekend mee. Je kijkt hier van het zuidwestelijk deel van de Masai Mara (de triangle) richting de Mara Rivier. De zon komt links op de foto op en dat is dus in het oosten. Veel beter kan je dag niet beginnen in dit prachtige park.

'1097039' door CBurgstad '1097039' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De bocht van de Mekon

CBurgstad

Van de noordelijke stad Deqin zakken we af naar het zuiden, langs de grens van Birma, naar Cizhong. De route voert door een diep dal en volgt de loop van de Mekong. Dit levert schitterende landschappen op. Dan weer rijden we dicht langs de oever om even later van hoog tegen de berghelling op de slingerende loop van de rivier diep in het dal te kijken. Hier zijn nauwelijks dorpjes te vinden, slechts hier en daar vind je een paar huizen. De schaarse bevolking die hier een bestaan heeft opgebouwd, heeft wel weer elke meter benut om wat te verbouwen en zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

'1097128' door Dalix '1097128' door Dalix

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

De gletsjers van...An

Dalix

Het weer op Antarctica kan van het ene moment op het andere volledig omslaan (dat zie je in IJsland bijvoorbeeld ook). Dan schijnt de zon en vervolgens sta je in de regen, wind of sneeuw te fotograferen. Met name een combinatie van die laatste twee is bijzonder lastig. En het is er altijd koud. Toen we de Drygalski fjord in voeren was het prachtig weer. Bij de gletsjer aangekomen werd het al wat bewolkter, zoals je op deze foto kunt zien. Anderhalf uur later was de lucht zwart. Noodweer. Hier hadden we dus geluk.

 Dicht! Hoezo dicht?Dat kan niet, het is nog ruim 70 kilometer naar het volgende tankstation en dat ga ik niet redden. Straks sta ik hier in dit totaal verlaten landschap overgeleverd aan moeder... Lees meer

 Dicht! Hoezo dicht?Dat kan niet, het is nog ruim 70 kilometer naar het volgende tankstation en dat ga ik niet redden. Straks sta ik hier in dit totaal verlaten landschap overgeleverd aan moeder... Lees meer