Welkom bij Columbus Reisreporter

'1024920' door hestermaasdam '1024920' door hestermaasdam

HondurasCopán 

HondurasCopán 

Copán

hestermaasdam

De Maya-ruïnes van Honduras zijn erg bijzonder. Vooral de met zorg uitgekerfde beelden van vroegere leiders zijn opvallend. Copán bevat de resten van wel 3450 oude structuren en de langste hiërogliefen tekst die tot nu toe ontdekt is.

'1024919' door MDictus '1024919' door MDictus

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Bromo Sunrise

MDictus

Daar gingen we dan in een jeep om 3 uur in de ochtend, ik en mijn twee Belgische reisgenotes op dat moment. En we waren niet de enigen! Het was nog net geen file aan jeeps op weg naar de uitkijk punten. De Indonesiërs zelf hadden allemaal vakantie en zien ook graag de zon opkomen bij de Bromo vulkaan. Naast de prachtige zonsopkomst vond ik het ook heel bijzonder / apart dat we vaak op de schouders werden getikt door locals met de vraag of we met ze op de foto wilden voor de vulkaan. Blijkbaar vinden ze het bijzonder om met een toerist op te foto te staan.

'1024918' door awesomemore '1024918' door awesomemore

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Dank!

awesomemore

Dank voor alle leuke reacties van iedereen en voor alle America Magazine Facebook likes! Oh, en dit is de tempel in Salt Lake City waar je reflectie kunt vinden in het geloof of in de vijver...

'1000651' door ThijsVDenBurg '1000651' door ThijsVDenBurg

SpitsbergenLongyearbyen

SpitsbergenLongyearbyen

Aurora Borealis op...

ThijsVDenBurg

Ondanks de kou, hebben we een paar uur van dit hele bijzondere schouwspel met verwondering bekeken. Een beetje geluk met het weer en de zonneactiviteit moet je wel hebben. Maar als dan het dansende licht in volle glorie schijnt is dat adembenemend (net als de overige de 4 nachten erna ook ;)

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

'1006605' door whelder '1006605' door whelder

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Vlotvaren

whelder

Het grensgebied tussen Polen en Slowakije ligt deels in het Tatra-gebergte. Daar loopt de Dunajec als grensrivier. Op deze grensrivier kun je vlotvaren. Dat zou een saaie bedoening zijn als de omgeving niet zo ontzettend mooi was. Een prima bestemming voor iemand die iets nog iets voor de herfst zoekt want dan vind er een ware kleurenexplosie plaats.

Onvoorstelbaar mooi ligt resort Menimi aan de oever van de Surinamerivier op ons te wachten. Ik zie houten huisje met balkon verspreidt over een grasveld liggen. Allemaal naar de rivier gericht. Aan d... Lees meer