Welkom bij Columbus Reisreporter

'1091778' door Graaf '1091778' door Graaf

JapanTokio

JapanTokio

Lolita

Graaf

Op zondag zie je in Tokyo heel veel verklede en geschminkte jongelui rondlopen. Populaire idolen en stripfiguren worden uitgebeeld. Er lopen veel (beroeps)fotografen rond en de mensen maken vooral veel selfies die dan op instagram verspreid worden. Zo willen ze heel populair worden.

'1091777' door Willemien '1091777' door Willemien

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Valley of Fire

Willemien

Vanaf Las Vegas is het nog ongeveer 80 km rijden naar de Valley of Fire. Het park doet werkelijk zijn naam eer aan door de rode rotsformaties die tijdens zonsondergang lijken of ze in brand staan. Het is vergeleken met de andere parken een heel rustig park en is ook nog eens het oudste park van Nevada. Wij hadden met de camper een plekje gevonden midden tussen de rode rotsen om te overnachten. Er loopt een scenic road door de Valley met verschillende stopplaatsen vanwaar je al prachtige zicht hebt op de rotsformaties. Ook starten langs deze weg een aantal korte wandelwandel routes die zeker de moeite waard zijn. Dit park is zeker de moeite waard om wat langer van te genieten dan er alleen door te rijden.

'1091776' door chateau '1091776' door chateau

IndiaGujarat

IndiaGujarat

Plastic soep.

chateau

Als je door India reist word je geconfronteerd met veel afval. Het probleem van plastic afval is hier nog volop aanwezig, getuige deze foto. We lopen ergens op een markt in Gujarat, ik weet niet meer precies waar, en lopen even een zijstraatje in. Tussen de huizen in ligt een meer waarvan je amper kunt zien dat het een meer is. Bijna geheel gevuld met afval. Er hangt ook een verstikkende geur. En rondom dit meer wonen ook mensen. De oevers van het meer bestaan uit een dikke laag afval waar de koeien hun best doen om nog iets eetbaars te vinden. Premier Modi van India zei er vorig jaar op World Environment Day het volgende over: Aantasting van het milieu doet de armen en kwetsbaren het meest pijn. Het is de plicht van ieder van ons om ervoor te zorgen dat materiële welvaart onze omgeving niet in gevaar brengt. "

'1090668' door ejbaaijens '1090668' door ejbaaijens

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Kaukasus

ejbaaijens

Afgelopen herfst waren wij voor de 4e keer in Georgië. Tbilisi vinden we een heel interessante stad, maar het is ook geweldig om het land in te trekken. Zo is de Georgian Military Highway een prachtige weg om te rijden. We rijden richting Kazbegi via kronkelige wegen door de Kaukasus. Of we op de terugweg willen paragliden ….. Twijfel, twijfel, twijfel. Je moet het toch eens doen? Ja,nee, ja, ….. nee. Toch maar niet. Op de terugweg komen we bij het punt waar de paragliders vertrekken. We wachten een tijd. Twee mensen vertrekken. De wind steekt op en de wolken trekken over de bergen heen. Paragliden is niet veilig meer vanwege de valwinden. De twee op de foto waren de laatsten. Jammer ;-)

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1090308' door Dalix '1090308' door Dalix

SpitsbergenSor Spitsbergen NP

SpitsbergenSor Spitsbergen NP

Spiegel op Spitsberge

Dalix

Nadat we om de Zuidkaap van Spitsbergen gevaren waren, gingen we met de zodiac aan land in een gebied dat Grunnvagbukta heet. Het was die dag prachtig weer, al was het helaas niet geheel windstil. Toch weerspiegelt het woeste landschap mooi in het water. De landingen met de zodiac zijn altijd het hoogtepunt van de dag, omdat je niet weet wat je te wachten staat. Het ene moment loop je over een gigantische gletsjer en het andere moment zie je poolvosjes achter vogels aan gaan. En de gidsen hebben steevast hun geweer bij zich, want een ontmoeting met een ijsbeer kan best gevaarlijk zijn...