Welkom bij Columbus Reisreporter

'1093461' door travelbag '1093461' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Werken in de tuin

travelbag

In India zie je rond de tempels vaak vrouwen aan het werk in de tuin. Ze werken in groepjes en in hun speciale hurk houding zijn ze aan werk en geven de omgeving een verzorgde uitstraling. Ze kunnen tijden in deze houding zitten. Of ze nu aan het werk zijn of gewoon zitten te kletsen, maakt ze blijkbaar niet uit. Ze lijken altijd op hun gemak te zitten.

'1093460' door hestermaasdam '1093460' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Koninklijke weelde...

hestermaasdam

Hooggelegen boven de vlakte van de Narmada rivier, herbergt Mandu de beste voorbeelden van Afghaanse architectuur in heel India. Gelegen in de koninklijke enclave is de Jahaz Mahal een paleis in de vorm van een schip. Sultan Ghiyas-ud- din Khilji liet dit paleis bouwen ( 15de eeuw) voor zijn uit 15000 maagden bestaande harem. Hier zien we 1 van de baden met sierlijke water toevoer.

'1093459' door Dragonfly '1093459' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Het eiland Bohol met.

Dragonfly

Al heel lang heb ik een fascinate voor ijzeren bruggen. Tijdens een scootertocht over het eiland Bohol in de Filipijnen nam ik voor het eerst mijn nieuwe groothoeklens mee. We hadden verschillende malen dreigende wolkenluchten die ons bleven achtervolgen, maar we bleven het droog houden gelukkig. Het eiland is nog ongerept en er is weinig tourisme, behalve op de voor de hand liggende locaties.

'1092007' door marcvankessel '1092007' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

De zwartkopschapen va

marcvankessel

Quiraing is de naam van een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Trotternish Ridge. Het behoort samen met de Old man of Stor tot de kroonjuwelen van het eiland Skye. Het is een uitgestrekt woest landschap dat 'bevolkt' wordt door een handvol zwartkopschapen. Ik wens iedereen veel plezier morgen bij de uitreiking van de reisfotograaf 2018. Helaas kan ik er niet bij zijn :-(

'1092147' door Willemien '1092147' door Willemien

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

Wandeling over...uitg

Willemien

De indrukwekkende Congost de Mont-Rebei is een kloof die de rivier Noguera Ribagorçana in de berg Montsec heeft gemaakt. Een spectaculaire wandeling gaat langs de uitgehouwen rotsen en langs de wel 500 meter steile afgrond. Het pad is soms maar een meter breed. Het pad is wel op diverse plaatsen beveiligd met staalkabels. De uitzichten zijn werkelijk fantastisch in de zeer nauwe kloof. Aan het eind van dit pad kom je bij een hangbrug die de grens vormt tussen Catalonië en Aragón. Loop je dan nog verder omhoog kun je middels twee houten trappen, die steil aan de rotswand zijn bevestigd afdalen en zo verder lopen. Terug gaat het via dezelfde route of er is ook een mogelijkheid om met een kano door de smalle kloof te varen. Wij kozen voor de noordelijke startplaats bij parkeerplaats La Masieta. Hier is ook een informatiecentrum. Vanaf hier bereik je de kloof het snelst. De foto is genomen vanaf een plek waar al een gedeelte van de trap is te zien (rechtsboven). Een geweldige wandeling maar niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

'1092096' door marcvankessel '1092096' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Tasman lake

marcvankessel

Het Tasman gletsjermeer, in het MT Cook NP, is op vrij eenvoudige wijze te bereiken. Vanuit Mount Cook village volg je de goed geasfalteerde 6 km lange Tasman Valley Rd om daarna de laatste 700 meter over een vrijwel vlak pad te voet af te leggen. Het uitzicht is vervolgens grandioos; een 7 bij 2 km groot gletsjermeer waarin diverse ijsschotsen drijven.

Deel 1: Ambrym was de magische spark waar ik naarstig naar op zoek was. Een 4daagse vulkaantrekking. Een zware trekking, maar wel lopend op de pure adrenaline van alle indrukken onderweg. 1nacht East... Lees meer

“Zullen we nog een stukje gaan wandelen?” vraagt onze reisgenoot Tess na een dag skiën in de bergen rondom Serfaus. Serfaus is een klein dorpje dat midden in het Oostenrijkse skigebied Serfaus – Fiss... Lees meer