Welkom bij Columbus Reisreporter

'1023049' door PleunGroeneveld '1023049' door PleunGroeneveld

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Buffelmarkt

PleunGroeneveld

Als buffel kun je een mooi en lang leven hebben zoals deze mooie buffel die voorbestemd is om vele nakomelingen op de wereld te zetten. Daarmee verdiend de buffel heel veel geld voor zijn trotse eigenaar. Helaas zal ook deze mooie buffel een keer worden verkocht om geschonken te worden aan de familie van een overledene. Het is te hopen dat dit prachtexemplaar nog een poosje van zijn leven mag genieten.

'1022795' door MariekeH '1022795' door MariekeH

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Alaska

MariekeH

We hebben onwijs genoten van Alaska, lekker gewandeld in september en 'in' het kampvuur gezeten omdat de temperatuur achteraf -10 bleek te zijn. Het ijs stond in onze binnentent. Denali National Park was een super mooi landschap waar we de beren over de weg zagen lopen. Het was de enige en dus perfecte dag met blauwe lucht! In de omgeving van Anchorage en aan de kust bij Seward was het erg regenachtig, dus zijn we weer in de richting van Canada gegaan, dat was onze eindbestemming. De natuur heeft prachtige kleuren in de herfst en we hebben genoten van de diverse landschappen. De locatie op deze foto is in de buurt van Palmer, ten noorden van Anchorage.

'1022794' door agrotewal '1022794' door agrotewal

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Overnachten in Canyon

agrotewal

Fish River Canyon, ik had me er heel veel van voorgesteld. We hebben er een behoorlijke afstand voor afgelegd, door het fascinerende lege Namibië. Jammer genoeg viel het eigenlijk behoorlijk tegen. Wanneer je er op eigen gelegenheid overdag heen rijdt is het zonlicht niet mooi. Waarschijnlijk is het er bij zonsondergang of opkomst prachtig, maar ik moest het doen met een bezoek op klaarlichte dag. En toch heb ik geen moment spijt gehad van de tocht daar naar toe. En dat had voornamelijk te maken met de bijzondere plek om te overnachten in de wildernis van Namibië. Canyon Mountain Camp ligt zo'n 6 km van de bewoonde wereld. Je moet met je auto door het mulle zand rijden om er te komen. Het is een oud fort wat verbouwd is tot 8 kamers met badkamer. Er is een gemeenschappelijke keuken en een binnenplaats met zitjes die uitkijken over het verder lege landschap. Er is verder helemaal niets, je moet voor je eigen kostje zorgen of in het donker gaan dineren bij de lodge, 6 km terug. Wij hadden het fort twee dagen helemaal voor ons alleen en de zonsondergang was adembenemend. De coördinaten voor deze magische plek zijn: Latitude: 27° 39' 14.2416" S Longitude: 17° 49' 57.6372" E

'1000651' door ThijsVDenBurg '1000651' door ThijsVDenBurg

SpitsbergenLongyearbyen

SpitsbergenLongyearbyen

Aurora Borealis op...

ThijsVDenBurg

Ondanks de kou, hebben we een paar uur van dit hele bijzondere schouwspel met verwondering bekeken. Een beetje geluk met het weer en de zonneactiviteit moet je wel hebben. Maar als dan het dansende licht in volle glorie schijnt is dat adembenemend (net als de overige de 4 nachten erna ook ;)

'1006605' door whelder '1006605' door whelder

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Vlotvaren

whelder

Het grensgebied tussen Polen en Slowakije ligt deels in het Tatra-gebergte. Daar loopt de Dunajec als grensrivier. Op deze grensrivier kun je vlotvaren. Dat zou een saaie bedoening zijn als de omgeving niet zo ontzettend mooi was. Een prima bestemming voor iemand die iets nog iets voor de herfst zoekt want dan vind er een ware kleurenexplosie plaats.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

HANMER SPRINGS | Mijn eerste ervaring als chauffeur hier bezorgt me behoorlijk wat stress. Er ontstaat een kleine kortsluiting in m’n hoofd telkens ik nog maar links of rechts moet afslaan. Daarbij ze... Lees meer