Welkom bij Columbus Reisreporter

'1100608' door hestermaasdam '1100608' door hestermaasdam

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Heide in bloei

hestermaasdam

Vandaag een prachtige dag om te wandelen. Dus de knooppunten wandelkaart van Noord Brabant te voorschijn gehaald en een route gekozen. Op de foto een stukje van de Oude Buisse heide.

'1100607' door aticketto '1100607' door aticketto

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Exeter

aticketto

De geschiedenis van Exeter gaat terug naar 200 voor Christus. Julius Ceasar was al bekend met deze stad. De heilige Bonifatius heeft hier het jaar 700 zijn opleiding gedaan. De middeleeuwen heeft ook duidelijk zijn sporen nagelaten. Dus geschiedenis is er genoeg aanwezig. Als je ‘s avond wat wilt eten kun je dat het beste doen aan de historische Quayside. Hier zie je nog oude pakhuizen die inmiddels zijn opgeknapt.

'1100606' door Dalix '1100606' door Dalix

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Vrijheid in je...Four

Dalix

Ach, de vrijheid! Met z'n tweeën in een Four-wheel drive en 4500 kilometer door het prachtige Patagonië rijden. Altijd op weg naar iets moois, maar de hele weg er naartoe wordt je constant getrakteerd op de meest fantastische uitzichten. Daar hou ik van. Het onvoorspelbare. Vanuit de Chacabuco vallei reden we naar het spectaculair gelegen plaatsje Puerto Guadal. Na elke bocht kan er een verrassing op je staan te wachten en hier was dat niet anders. Uitstappen en blij zijn dat je op reis bent!

'1099896' door Esthers '1099896' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Kinavai ceremonie

Esthers

Kinavai ceremonie. In Papua Nieuw Guinea worden er in de zomerperiode op diverse plekken in Nieuw Oost Britain kinavai ceremonie’s gehouden. De meesten zijn ‘’secret’’ en worden pas vlak van te voren bekend gemaakt. Wil je zo iets meemaken informeer dan bij de dorpelingen of dat ze weten of dat er een ceremonie of festival plaatsvindt. Deze ceremonie is heilig voor het Tolai volk. Wij waren getuige van een kinavai ceremonie voor het mask festival bij Kokopo (Rabaul). Het begint bij de ochtendgloren rond half 6 met tubuans/duk duks (voorouderlijke geesten). Ze komen aanvaren vanaf zee en dansen in kano’s op de muziek die de dorpelingen op hun kundu trommels maken en zingen. Het is een beetje een geheimzinnig gebeuren. Slechts enkele mensen weten wie de mannen in de tubean/duk duk outfit zijn. Het was traditioneel verboden voor de vrouwen en kinderen om naar deze personen te kijken, dat is wel een beetje verleden tijd maar ze zijn nog wel steeds bang van deze personen. Het hele dorp was uitgelopen om deze ceremonie mee te maken. De mannen die de muziek maken en de duk duks begeleiden dragen allemaal een rode lap. Na deze ceremonie begon het 2 daags mask festival.

'1099341' door Jenny '1099341' door Jenny

PeruNazca

PeruNazca

Kolibrie Nazca en...(

Jenny

Bij Nazca denken de meeste mensen in eerste instantie aan de beroemde Nazcalijnen, maar naast een vlucht over deze bijzondere geogliefen zijn er nog andere bezienswaardigheden in de omgeving. Je kunt b.v. naar het Cementerio de Chauchilla, een pre-Inca begraafplaats in een droge woestijn, omringd door prachtig gekleurde bergen, waar je mummies in speciale tomben kunt zien. Het is een ingetogen, respectvolle aangelegenheid. Deze excursie kan worden gecombineerd met de aquaducten van Cantalloc, een immens groot en ingewikkeld irrigatiestelsel dat door de Inca’s is aangelegd en dat de katoenvelden in de omgeving nog steeds van water voorziet. Mocht je tijd overhebben, dan kun je altijd nog op “kolibriejacht” (vanzelfsprekend met de fotocamera). Leuk koffieadresje in Nazca, waar je niet alleen sterke koffie krijgt die moet worden aangelengd met heet water -> Mom’s Cafe, Jr. Calle Lima 168A, Nasca 11401.

'1099646' door Ludovico86 '1099646' door Ludovico86

TadzjikistanPamirgebergte

TadzjikistanPamirgebergte

Verborgen paradijs

Ludovico86

Verborgen in de Bartang vallei van de Pamir-gebergte is de kleine dorp Jizeu te vinden. Wij moesten voor drie uur over veel rotsen van de frequente aardverschuivingen hier klimmen. Dit was onze laatste bestemming op de Pamir Highway, wij waren moe en wisten niet wat ons te wachten stond omdat wij alleen van andere reizigers van dit plek hadden gehoord. Maar toen wij bij de turquoise meer uitkwamen, waren wij onze vermoeiheid helemaal vergeten. Wij belandden in een verborgen paradijs, die uiteindelijk onze ultieme highlight van Tadzjikistan werd.

Op zoek naar last minute zomerinspiratie? Barcelona heeft alles: fantastische architectuur, pittoreske straatjes, een fijn strand en natuurlijk een overvloed aan tapas en sangria. De bekende trekpleis... Lees meer

Onlangs was een ik weekend naar Münster, Duitsland. Een solo trip, omdat alleen reizen ook heel fijn kan zijn. Je hoeft even geen rekening te houden met een medereiziger en kunt doen waar je zin in he... Lees meer