Welkom bij Columbus Reisreporter

'1098224' door heidekamp '1098224' door heidekamp

Ecuador

Ecuador

Fantastische wildlife

heidekamp

Isla Lobos is een heel klein eilandje vlakbij Isla de San Cristobal op de Galapagos. Dit eilandje is alleen met een gids te bezoeken. Klauterend over vulkaangesteente loop je van ene kant naar de andere kant in ruim een uur. Op dit eiland zijn ongelofelijk veel Fregatvogels en Blauwvoet Jan van Genten. Als je niet oppast struikel je zomaar over een broedende Jan van Gent.

'1098223' door verdoold44 '1098223' door verdoold44

Nederland

Nederland

Zonsondergang...Vliss

verdoold44

Tijdens onze trip in Vlissingen werden we op de terugweg van een heerlijk etentje verrast met dit mooie"toetje"

'1098222' door Graaf '1098222' door Graaf

Kirgizië

Kirgizië

Golden eagle

Graaf

Dit is de man met zijn eagle, tijdens de show met "eagle-hunting". Hij heeft deze steenarend gevangen toen de vogel 1 jaar oud was en toen afgericht, deze is hier nu 5 jaar oud en weegt 4 kilo. Hij draagt traditionele klederdracht en de mooie vilthoed heet kalpak.

'1097485' door hbplaatjes '1097485' door hbplaatjes

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Mist over de savanne.

hbplaatjes

In de Masai Mara in Kenya valt altijd wel een buitje, maar februari is normaliter vrij droog met geel of kort gras. Ook hier is het weer wellicht wat van slag. We hadden van alles wat. Voordeel was dat we 2x een zonsopkomst met mist over de savannes hadden. Dit gaf een heel apart effect dat we nog niet eerder gezien hadden. Uiteraard wil je dan graag een leuk onderwerp op de voorgrond hebben en een wat hogere plek. Deze impalaman werkte uitstekend mee. Je kijkt hier van het zuidwestelijk deel van de Masai Mara (de triangle) richting de Mara Rivier. De zon komt links op de foto op en dat is dus in het oosten. Veel beter kan je dag niet beginnen in dit prachtige park.

'1097862' door Dianadm '1097862' door Dianadm

IJslandWestland

IJslandWestland

Overnachten op de...L

Dianadm

Eén van de meest bijzondere overnachtingsplekken van IJsland is deze caravan die bovenop de Langjökull-gletsjer staat. Klein en basic, maar alles wat je echt nodig hebt is aanwezig. De Langjökull is met een oppervlak van 1021 km² de één na grootste gletsjer van IJsland en je kunt hier diverse activiteiten ondernemen zoals gletsjerwandelen. een huskytocht en sneeuwscooteren. Overdag zijn er daarom nog wel wat mensen op de gletsjer (het is hier nooit heel druk), maar als de laatste bezoekers zijn vertrokken ben je helemaal alleen. Een unieke ervaring, de stilte, weidsheid en de steeds wisselende weersomstandigheden. De Langjökull is te bereiken met een 8wd truck en de overnachting kan alleen geboekt worden bij plaatselijke toeristenbureautjes in IJsland zelf. Omdat er slechts één caravan staat, moet je een beetje geluk hebben dat ie nog niet gereserveerd is. Het vervoer en 24 uurs verblijf op de gletsjer kost ongeveer 150 euro p.p. (max. 2 personen) Niet goedkoop, maar wel een ‘once-of-a-lifetime' - ervaring.

'1097542' door HenkVanetie '1097542' door HenkVanetie

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Bliksem in Nijmegen

HenkVanetie

Deze foto heb ik genomen in onze mooie stad Nijmegen. Dit is een gedeelte in opbouw van Nijmegen - de Waalhaven. Ik heb gewacht want de bliksemschichten waren spaarzaam en toen kwam die ene flits. De flitsen zaten aan de andere kant van het gebouw waar ik stond.

Kabouters, witte wieven, heksen, er dwaalde wat rond op de heidevelden vroeger. Als je zo’n twee eeuwen geleden ’s avonds laat over de heide tussen De Peel en de Maaskant liep (red. ten zuiden van Oss... Lees meer

Na het avondmaal sta ik een tijdje buiten op het dek van onze boot en ik tuur, gebogen over de reling, over de Stille Oceaan. Het is al donker en de avond is zwoel, er waait een lauwwarm briesje. Naas... Lees meer