Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063414' door ChayenneSweebroek '1063414' door ChayenneSweebroek

CubaTrinidad

CubaTrinidad

A Cuban singing in th

ChayenneSweebroek

Cuba, een land met zoveel creatief talent en cultuur, zoveel verschillende dansstijlen zoals salsa dansers, afro-afrikaanse dansers, zangers, schilders. Er is zoveel meer te zien en te leren van de locals dan enkel de luxe resorts en witte stranden...

'1063413' door Graaf '1063413' door Graaf

IndonesiëRaja Ampat

IndonesiëRaja Ampat

Fotostop op zee

Graaf

Tijdens de excursie met de boot naar diverse eilanden van Raja Ampat, maakten we ook een leuke fotostop midden op zee. Vlak ten noorden van het eiland Kri, ligt dit kleine eilandje met een zandbank ervoor. Zij noemden dit een eilandje wat bij laag water (en bepaalde maanstand) er is, en meestal er niet is. Maar het is wel leuk om midden op zee "uit de boot te stappen" en rond te lopen.

'1063412' door geervannesmeed '1063412' door geervannesmeed

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Judasoor

geervannesmeed

Hoewel ik eigenlijk niet meer van plan was een foto van een zwam te plaatsen, kan ik het toch niet laten. Deze Judasoor is namelijk te mooi, om niet te plaatsen. De Judasoor is een trilzwam, die gemakkelijk kan overwinteren. Ondanks vele weken van sneeuw en strenge vorst kan deze zwam nog overleven, omdat er een soort natuurlijk antivries in zit. Alleen gaat hij dan inkrimpen en ziet hij er niet zo prachtig meer uit. Maar als het niet (meer) vriest en en vooral na een regenbuitje, zal hij weer opzwellen tot zijn oorspronkelijke vorm en krijgt hij weer zijn bijzondere vorm en prachtige kleur terug. Een echte mysterieuze taaie rakker. Als je 'm zelf eens wil zien, let dan vooral op bij de vlier, want daar zul je hem aantreffen. Meestal is hij echter kleiner dan deze.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer

Ik heb dorst, een enorme dorst. Nog anderhalve liter water is er over van de in totaal 13 liter waar ik twee dagen geleden mee begon. Bijna 200 km heb ik afgelegd door een desolaat landschap van zand... Lees meer