Welkom bij Columbus Reisreporter

'1096885' door hestermaasdam '1096885' door hestermaasdam

UgandaNoord Uganda

UgandaNoord Uganda

Kidepo nationaal park

hestermaasdam

Het Kidepo Valley Nationaal Park is het meest afgelegen Oegandese wildpark in het uiterste noordoosten van het land, grenzend aan Zuid-Sudan en Noordwest-Kenia. Glooiende savannes, onderbroken door rotspartijen (‘kopjes’) en in de verte loodrechte granieten bergen, geven het park landschappelijk de fraaiste panorama’s van Oeganda. Veel toeristen komen (nog) niet hier wat het nog leuker maakt.

'1096884' door ejbaaijens '1096884' door ejbaaijens

RwandaKivumeer

RwandaKivumeer

Dorpjes langs lake...

ejbaaijens

Het voordeel van zelf rijden is dat je op zoek kan gaan naar leuke dorpjes waar je vervolgens kan gaan wandelen. We reden vanuit Kibuye (tegenwoordig Karongi) langs lake Kivu naar het zuiden. Onderweg geweldig mooie uitzichten, vele kronkelwegen door de heuvels en enkele vrachtwagens die in scherpe bochten in de berm beland zijn. We zien een bordje naar een dorp en slaan af de onverharde weg op. Bij het eerste gebouwtje zetten we de auto neer en verkennen wandelend de omgeving. In het dorp is een centrale plek waar dit kraampje staat. We kopen wat koekjes en kruiden wat enthousiast ontvangen werd. Het was er zo leuk en mooi dat we twee dagen later nog een keer zijn gegaan.

'1096883' door akerkvliet '1096883' door akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Mashovhela

akerkvliet

Mashovhela Rock Pool is een heilige plaats in de Venda-cultuur, het wordt soms nog gebruikt door traditionele medicijnmannen voor hun regenceremonie. Mashovela is ook bekend als "de plaats waar de trommels worden gehoord", die afkomstig is van een legende over de Venda Koning Thohoiyanda, die een magische 'trommel des doods' had. Wanneer zijn vijanden naderden, sloeg hij op de trom en vielen zij dood neer. Op een avond ging het gerucht dat de koning en zijn trom voorgoed verdween, om nooit meer gezien te worden. Daarna waren er veel verschillende theorieën over waar hij naartoe ging. De meesten geloofden dat de koning was verdwenen in de westelijke Soutpansberg. Het is in de griezelige stilte van deze bergen dat zijn krachtige trommel soms te horen is. De echo op de ruige rotswanden rond de Mashovhela Pool met zijn mysterieuze kracht.

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

En dan ontspoort de trein! De bus hobbelt door de regen over de oude Incaweg naar Esperanza. Boven de chauffeur hangen een CD, een Jezusfiguur, een paar kleine schoentjes en een minihangmatje. De vers... Lees meer

De dag start grauw en grijs. En we zijn nota bene nog wel in het zonnigste stukje van Sicilië, geografisch gezien dan. We hebben namelijk overnacht in de buurt van Trapani waar het zoutwinningsgebied... Lees meer