Welkom bij Columbus Reisreporter

'845299' door jeannette '845299' door jeannette

Groot-BrittanniëLiverpool

Groot-BrittanniëLiverpool

Liverpool citytrip

jeannette

Liverpool is in de zomer een bruisende stad en heel leuk voor een citytrip. Wij waren er bv tijdens het Love festival, een muziek en dans gebeuren. Deze stad stikt van de leuke bandjes en je kunt er van alles zien van de Beatles historie!

'845298' door LRison '845298' door LRison

NederlandZeeland

NederlandZeeland

St. Jacobskerk...Vlis

LRison

De Grote of St. Jacobskerk in het centrum van Vlissingen is gebouwd in 1328, het is een start en stempel punt voor de Pelgrims die de Pelgrims route naar Santiago de Compostella lopen, ook Michiel de Ruyter beklom in zijn tijd als jongeling de toren om te kijken of er al schepen terugkwamen van een verre reis.

'845297' door Graaf '845297' door Graaf

IndiaKerala

IndiaKerala

Trieste blik

Graaf

In het haventje van Vizhinjam was het meeste vissen gedaan, de boten lagen werkeloos aan de kant. De netten werden leeggehaald, opgerold of zo nodig geboet. De mannen lagen te slapen op de bergen netten, of ze zaten met een groepje te kaarten. Dit jongetje zat tussen de mannen wat triest voor zich uit te kijken, hij verveelde zich, geen andere kinderen om mee te spelen.

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

'840990' door gorke '840990' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Earth Peaks bezoeken

gorke

De Earth Peaks is een typische topografische formatie door stapels aarde die zich over miljoenen jaren verzamelen. De aardingsplekken veroorzaakt door korstbeweging werden verdiept en verbreed door natuurlijke kracht, en uiteindelijk werden er aardepilaren geboren. Deze aardpijlers zien er vanaf de verte levendig uit als een bos, vandaar de naam "aardebos". Yuanmou, ligt ongeveer 200 km. van Kunming, en is de beroemdste plaats van Yunnan voor het aardewoud. Ben je in de buurt ga dan zeker een mooie wandeling door dit geweldige gebied maken. Vooral tegen zonsondergang is het adembenemend mooi en je bent er zo goed als alleen!

'842582' door MiekeDeHaas '842582' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen en...d

MiekeDeHaas

Yunnan , daar moet je zijn voor de rijstterrassen. Vooral in Yuanyang kom je ogen te kort. De rijstterrassen vallen inmiddels onder UNESCO . Logisch. Elk rijstterras is ook een kunstwerken op zich. De dorpjes liggen prachtig aangrenzend aan de rijstterrassen. Vanuit deze dorpjes gaat de plaatselijke bevolking op pad om ze te bewerken, aan te planten enz. Hun uitzicht is niet verkeerd maar de werkzaamheden zijn zwaar. Het blijft handwerk. Een tour langs al die rijstterrassen verveelt geen seconde. Alleen februari en maart is er water op de rijstterrassen en dat maakt het zo speciaal.

Het Venetië van het noorden... en dat klopt. Uitgemolken, absurde prijzen, gekte in de straten en regelrechte oplichting als je de trotse Belfort gaat beklimmen. Net als in Venetië dus en da... Lees meer

Na Ella beginnen we aan het laatste gedeelte van onze trip. We rijden van Ella naar Tissamaharama. Dit plaatsje is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Yala National Park. Yala National Par... Lees meer