Welkom bij Columbus Reisreporter

'1093220' door hansdewildt '1093220' door hansdewildt

CanadaJasper

CanadaJasper

Skywalk !

hansdewildt

De nieuwste attractie sinds april 2014 is de Glacier Skywalk in de omgeving van Jasper. Op de Glacier Skywalk kun je over een 400 meter lange loopbrug lopen. Vanaf deze loopbrug kom je op een glazen platform van 30 meter, vanwaar je uitzicht hebt over de Sunwapta Vallei. In de diepte zie je een uitloper van de bevroren rivier. Wat een uitzicht….

'1093219' door aticketto '1093219' door aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Net uit de winterslaa

aticketto

Ik was eigenlijk op zoek naar de heikikker, die in de paartijd blauw kleurt, maar helaas niet gevonden. Gelukkig wilde deze bastaardkikker wel even poseren voor me in het zonnetje. Rond deze tijd verlaten ze pas hun winterverblijf. Het duurt nog wel even voordat deze aan de paartijd begint. Dat ligt tussen half april en half juni.

'1093218' door hestermaasdam '1093218' door hestermaasdam

PeruCusco

PeruCusco

Plaza de armas in...C

hestermaasdam

Nog nooit zoveel militairen gezien dan in Peru, waar we ook kwamen altijd zag je wel een parade. En ja hoor we zitten op een balkonterras een een bakkie en daar komt weer een troep voorbij.

'1092007' door marcvankessel '1092007' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

De zwartkopschapen va

marcvankessel

Quiraing is de naam van een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Trotternish Ridge. Het behoort samen met de Old man of Stor tot de kroonjuwelen van het eiland Skye. Het is een uitgestrekt woest landschap dat 'bevolkt' wordt door een handvol zwartkopschapen. Ik wens iedereen veel plezier morgen bij de uitreiking van de reisfotograaf 2018. Helaas kan ik er niet bij zijn :-(

'1092147' door Willemien '1092147' door Willemien

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

Wandeling over...uitg

Willemien

De indrukwekkende Congost de Mont-Rebei is een kloof die de rivier Noguera Ribagorçana in de berg Montsec heeft gemaakt. Een spectaculaire wandeling gaat langs de uitgehouwen rotsen en langs de wel 500 meter steile afgrond. Het pad is soms maar een meter breed. Het pad is wel op diverse plaatsen beveiligd met staalkabels. De uitzichten zijn werkelijk fantastisch in de zeer nauwe kloof. Aan het eind van dit pad kom je bij een hangbrug die de grens vormt tussen Catalonië en Aragón. Loop je dan nog verder omhoog kun je middels twee houten trappen, die steil aan de rotswand zijn bevestigd afdalen en zo verder lopen. Terug gaat het via dezelfde route of er is ook een mogelijkheid om met een kano door de smalle kloof te varen. Wij kozen voor de noordelijke startplaats bij parkeerplaats La Masieta. Hier is ook een informatiecentrum. Vanaf hier bereik je de kloof het snelst. De foto is genomen vanaf een plek waar al een gedeelte van de trap is te zien (rechtsboven). Een geweldige wandeling maar niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

'1092096' door marcvankessel '1092096' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Tasman lake

marcvankessel

Het Tasman gletsjermeer, in het MT Cook NP, is op vrij eenvoudige wijze te bereiken. Vanuit Mount Cook village volg je de goed geasfalteerde 6 km lange Tasman Valley Rd om daarna de laatste 700 meter over een vrijwel vlak pad te voet af te leggen. Het uitzicht is vervolgens grandioos; een 7 bij 2 km groot gletsjermeer waarin diverse ijsschotsen drijven.

“Zullen we nog een stukje gaan wandelen?” vraagt onze reisgenoot Tess na een dag skiën in de bergen rondom Serfaus. Serfaus is een klein dorpje dat midden in het Oostenrijkse skigebied Serfaus – Fiss... Lees meer

Terug naar de Middeleeuwen Salamanca en haar omgeving kende ik nog niet. Mijn vriendin was er al een paar keer voor haar werk geweest en vond dat ik deze stad ook eens moest bezoeken. Er is geen di... Lees meer