Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097201' door ejbaaijens '1097201' door ejbaaijens

RwandaKivumeer

RwandaKivumeer

Lake Kivu

ejbaaijens

Vanuit Kibuye rijden we met onze huurauto langs Lake Kivu naar het zuiden. De weg is perfect geasfaleerd en kronkelt langs de diepe inhammen van het meer. Gelukkig is de maximum snelheid 60 km per uur, dus het er is genoeg mogelijkheid om al rijdend van het landschap te genieten. Alleen bij scherpe bochten is het even opletten, want vrachtwagens denken de bocht ook op volle snelheid te kunnen nemen. Onderweg zien we twee maal een vrachtwagen op zijn kant liggen. We stoppen regelmatig om wat langer van het landschap te genieten. We kijken rustig naar alle details. We zien rekken waar in andere seizoenen koffiebonen gedroogd worden. Beneden zien we een klein riviertje bij het meer uitkomen. Het bruine water vermengt zich met het heldere water van het meer. Vlak daarbij een klein vissersbootje en tussen de landerijen lopen enkele koeien. Op de rechterheuvel zien we nog een stuk van de weg die we zojuist gereden hebben. Vanuit een huisje komt wat rook. Uit een huisje dichterbij komt wat muziek van Eddy Kenzo. Het is hier echt genieten.

'1097200' door ThijsVDenBurg '1097200' door ThijsVDenBurg

FrankrijkMarseille

FrankrijkMarseille

De bergheuvels van...

ThijsVDenBurg

Het kleine middeleeuws dorpje Orpierre ongeveer een uur Noordelijk van Marseille gelegen, is in de jaren 70 uit de dood herrezen. Zoals veel kleine dorpen trekken de jongeren weg en worden het kleine spookgehuchten. Om dit te voorkomen heeft Orpierre volledig ingezet om de omgeving te gebruiken en toerisme terug te laten komen. De rotsen in de nabije omgeving zijn allemaal tot klimrotsen omgedoopt. Het gros van de mensen zijn dan ook groepen die komen klimmen. Een prachtig gebied met mooie natuur en een relaxte sfeer. Wandelen en mountainbiken door de vele heuvels is ook een van mogelijkheden met af en toe met het juiste licht een prachtig uitzicht als beloning.

'1097199' door ingrover '1097199' door ingrover

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Vlindertuin

ingrover

Siquijor is een eiland behorend bij de Visayas! het ligt onder Bohol en Cebu en is van daaruit per boot te bereiken. Het gemakkelijkst/dichtsbij is het om de ferry te nemen vanuit Dumaguete op Negros! Siquijor heeft een hoop bezienswaardigheden. Ik had een auto gehuurd met chauffeur,die mij alle mooie plekjes heeft laten zien Waaronder deze afgelegen maar mooie vlindertuin..

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

Wij hebben in Bagan het geluk om Koelin tegen het lijf te lopen. Koelin heeft een horsecart, een karretje dat achter een paard is gespannen en waarmee hij toeristen hoopt rond te rijden. Het is zijn b... Lees meer

TAIRUA | We maken een kleine détour voor we ons enkele dagen settelen op de Coromandel Peninsula. Nu we hier toch in de buurt zijn, wil ik heel graag ‘The Hobbiton’ bezoeken. Dat is de herbouwde movie... Lees meer