Welkom bij Columbus Reisreporter

'967006' door MariekeH '967006' door MariekeH

IndonesiëBali

IndonesiëBali

'Menjangang island...

MariekeH

Alle ingrediënten voor een reiziger zijn rondom Lovina, het noorden van Bali, te vinden. Natuurlijk kun je de cultuur proeven, de tropische lucht opsnuiven en lekker Indonesisch eten. De ontmoetingen met locals laten een onuitwisbare indruk achter. De onderwaterwereld rondom Bali is fantastisch! Vanuit Lovina kun je een dagtrip maken, meer richting het westen, naar Menjangang island. Zelfs de kinderen kunnen volop meedoen met dit avontuur. Oudere mensen blijken hier zelfs voor het eerst van hun leven te snorkelen! De lokale bevolking neemt je mee op pad en in een hut worden maskers en vinnen gepast. Daarna ga je op de boot en geniet je van een prachtige blauwe zee, het snorkelen waarbij je absoluut moet proberen te freediven, en krijg je zelfs een goedgevulde lunch van rijst en fruit op de boot. Een avontuurlijke ervaring voor jong en oud! Neem zelf voldoende water en zonnebrand mee. Een pet tegen de zon en een surfshirt. Nederlanders denken dat zij onbeperkt kunnen zonnen, maar wij weten inmiddels dat teveel zon slecht voor de huid is. Bescherm je zelf daarom goed!

'967005' door Bergwerk '967005' door Bergwerk

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Trinity Temple Carnis

Bergwerk

Schotland | North Uist. Teampull na Trionaid is Schots-Gaelisch voor Kerk van de Heilige Drie-eenheid. Het is een ruïne van een middeleeuws kloostercomplex, gelegen nabij Carinish op North Uist in de Schotse Buiten-Hebriden. Het is niet precies bekend hoe oud het complex is, maar volgens de overlevering was men in de vroeg 13e eeuw met de bouw begonnen. Teampull na Trionaid was een universiteit voor priesters, waar vooral de familie MacVicar doceerde. De universiteit genoot faam in Europa. Het complex zou tot in de zeventiende eeuw als universiteit in gebruik zijn geweest en daarna werd het gebouw gebruikt voor kerkdiensten. In en om het kloostercomplex bevinden zich enkele grafstenen uit de 18e eeuw. Tegen de westelijke zuidzijde van het eerste gebouw is een ommuurde graftuin gebouwd.

'967004' door agrotewal '967004' door agrotewal

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Zonsondergang op het.

agrotewal

Het strand bij San Lucar de Barrameda is heel breed en heeft een mooie boulevard die uitnodigt tot een wandeling. Op een steiger is de vertrekplaats van de boot naar het bijzondere natuurpark El Coto de Donana. Het wordt oogluikend toegestaan om met de camper bij het strand te overnachten. Je hebt dan zicht op drie hoge palmbomen, die beeldbepalend zijn voor het strand. Tijdens mijn wandeling langs het strand werd ik opeens opgeschrikt door hinnikende paarden, tot mijn grote verbazing raasde meteen daarna dit rijtuig voorbij. Een bijzonder mooi schouwspel zo tegen de ondergaande zon. Rijtuigen zoals die op de foto zie je veel bij El Roccio, een dorp in het NP El Coto de Donana.

'912076' door yvon '912076' door yvon

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Nieuwe boottocht van.

yvon

Wildlife in Nederland. Wat wil je graag met dit mooie weer....varen en fietsen! En dat kan sinds 30 juni op een snelle ferry.. Je startpunt is Zaltbommel en je vaart naar Slot Loevestein vise versa . De fiets mag mee. Wil je nog verder? Geen probleem . Met een dagkaart kun je alle pontjes over de Maas gebruiken. Wij zijn doorgegaan naar Gorinchem. Hou wel de laatste pont van 17.00 uur vanaf slot Loevestein in de gaten ,want anders wordt het wel heel ver fietsen!

'909847' door Stan de Haas Fotografie '909847' door Stan de Haas Fotografie

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Heaven on earth

Stan de Haas Fotografie

El Nido staat bekend als backpackers plaats op het eiland Palawan. Het wordt gerekend tot het mooiste eiland van de Filipijnen en volgens insiders van de hele wereld. Omdat ik voor mijn werk foto’s moeten kunnen maken zonder mensen erop, sloeg de schrik me om het hart toen ik de vele bootjes klaar zag liggen in de haven van El Nido. Toen ik hiernaar informeerde bleek dat iedere ochtend om 09.00 uur de boten vol met toeristen op excursie gaan naar de prachtige eilanden in de omgeving volgens vaste routes. Deze excursies worden aangeduid met toer A,B, C of D. Het was niet moeilijk om een lokale visser bereid te krijgen om een zelfde toer voor mij privé te verzorgen maar dan om 07.30 uur. Het is natuurlijk iets duurder dan met tienen op een boot maar dan heb je wel een toptrip! Op deze manier lukte het me om de grote groepen steeds voor te blijven zodat ik de maagdelijke eilandjes kon fotograferen. De foto die ik heb uitgekozen is gemaakt op ‘hidden beach’ waar de schipper een heerlijke vis van de gril met groenten als lunch voor me maakte. Hier voelde ik me als God in Frankrijk..

'908738' door agrotewal '908738' door agrotewal

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Broer en zus

agrotewal

De vossen in de Amsterdamse waterleiding duinen, zijn beroemd in Nederland. Dat komt doordat ze in het verleden gevoerd zijn door werknemers die in de duinen bezig waren. De vossen zijn min of meer tam geworden en makkelijk te benaderen. Althans dat was tot voor kort zo. Er zijn drie moeders met welpen, die al de aandacht niet prettig vonden en al meerdere malen van burcht zijn veranderd. Ik heb geboft en na uren wachten toch een paar vossen gezien. Bij hun burcht waren broer en zus in de late avond nog lekker actief. Lastig om spelende vossen op de foto te zetten.

Afgelopen juni hebben wij een roadtrip door Georgië gemaakt. Wat een prachtig land met een vriendelijke en behulpzame bevolking. Ze vinden het oprecht leuk dat je, als ‘westerse’ toerist hun land ko... Lees meer