Welkom bij Columbus Reisreporter

'845495' door MariekeH '845495' door MariekeH

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

´The sky is the...lim

MariekeH

Het is een lange vlucht naar de andere kant van de wereld: Nieuw Zeeland. Na aankomst uit het vliegtuig adem je frisse lucht in. Dit kan ontzettend aangenaam zijn, na een reis door Zuidoost-Azië bijvoorbeeld. Tijd om met een auto of camper op pad te gaan, de vrijheid tegemoet. Tijdens een trip op het Zuidereiland, bij het volgen van de westkust, zie je prachtige kustlijnen. Het weer verschilt van zon tot bewolking, regen en extreme kou. Als je op weg bent richting Franz Josef Glacier, is Punakaiki Beach camping een geschikte stop met de camper, auto en/of tent aan de westkust. Deze camping ligt aan de zee en biedt ruime plaatsen, mogelijkheid tot koken en wassen, een warme douche voor de liefhebber. Pak rond zonsondergang je stoel en drankje op richting het strand en geniet van het kleurenspektakel in de lucht. Reistip: De pancake rocks die vlakbij de camping liggen, kun je de volgende dag bezoeken als je weer op weg gaat. Download de applicatie ´Camper mate´ voor geschikte campings van gratis tot duurder. Er zijn campings waar alle vormen van kamperen zijn toegestaan. Er zijn ook campings die alleen toegang geven tot ´zelfvoorzienende´ voertuigen. Wil je luxe met alles erop en eraan, dan kun je een mooi holidaypark uitkiezen.

'845493' door baatjes '845493' door baatjes

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Skyline Istanboel

baatjes

Vanaf de Galata-brug heb je een prachtig zicht op de skyline van Istanboel. Prominent onderdeel van deze skyline is de Süleymaniye moskee. Naast een moskee heb je er onder andere een hamam, ziekenhuis, tuinen en een religieuze school. Deze moskee is iets kleiner dan de Hagia Sofia, alhoewel zijn hoge ligging anders doet vermoeden. Aangezien Hagia Sofia tegenwoordig een museum is, is het nu wel de grootste moskee van Istanboel.

'845491' door Willemien '845491' door Willemien

Spanje

Spanje

Bardenas Reales lemen

Willemien

Vlakbij Tudela ligt het Parque National de Bardenas Reales, een heel verrassend semi-woestijnachtig landschap in de provincie Navarra. De Bardenas bestaat uit drie verschillende gebieden: de Bardenas Plano, Blanca en Negra. De Bardenas Blanca is de bekendste. De ingang van het park is bij het dorpje Arguedas. In het park kun je zelf met de auto over een onverharde weg rondrijden. De meest bekende en herkenbare “leemheuvel” is de Cabezo de Casteldetierra. Deze heuvel staat symbool voor de Bardenas. De vormen van de leemheuvels zijn hoofdzakelijk geel van kleur, grillig en mooi om te zien. Bij de ingang is een informatiecentrum. In het park zijn ook veel bewegwijzerde routes om te wandelen of te fietsen. Het park is gratis te bezoeken. Wij waren er meerdere dagen in de omgeving en konden zo met de auto het park op verschillende tijdstippen bezoeken. Een vreselijk mooi park/landschap dat je niet in Spanje verwacht; je waant je in Amerika . In de zomer is het er erg droog en zijn de temperaturen hoog. Wij waren er in april en hebben zelfs regen gehad.

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

'842018' door martinhectors '842018' door martinhectors

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Gefladder

martinhectors

Toen we in San Gerardo de Dota verbleven was het achter onze bungalow een gefladder van jewelste. Verschillende soorten kolibries vlogen hier over en weer. Dit is de groene violetoorkolibrie. Het is een middelgrote, metallic groene kolibrie met glinsterende violet oorvlekken op de beide zijden van de nek. Hij is ongeveer 10 cm groot en geeft de voorkeur aan vochtigere en hooggelegen gebieden (1200 tot 2300 m) zoals nevelwouden.

'842582' door MiekeDeHaas '842582' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen en...d

MiekeDeHaas

Yunnan , daar moet je zijn voor de rijstterrassen. Vooral in Yuanyang kom je ogen te kort. De rijstterrassen vallen inmiddels onder UNESCO . Logisch. Elk rijstterras is ook een kunstwerken op zich. De dorpjes liggen prachtig aangrenzend aan de rijstterrassen. Vanuit deze dorpjes gaat de plaatselijke bevolking op pad om ze te bewerken, aan te planten enz. Hun uitzicht is niet verkeerd maar de werkzaamheden zijn zwaar. Het blijft handwerk. Een tour langs al die rijstterrassen verveelt geen seconde. Alleen februari en maart is er water op de rijstterrassen en dat maakt het zo speciaal.

We vertrekken morgenochtend met de trein van Ella naar Kandy. Naar het schijnt een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is vaak al weken vantevoren volgeboekt en wij waren daarom ook blij n... Lees meer