Welkom bij Columbus Reisreporter

'1091869' door vulture1960 '1091869' door vulture1960

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Het Capitool

vulture1960

Bij ons bezoek aan Washington hebben wij om het Capitool rondgewandeld. Het is een prachtig gebouw en erg fotogeniek. Als je er omheen loopt dan leer je het gebouw goed kennen. Deze vond ik mooi vanwege de toegangslaan met al dat groen. Het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. is de zetel van de volksvertegenwoordiging van de VS. De bouwwerkzaamheden van het Capitool begonnen op 18 september 1793. Met een ceremonie werd door George Washington de hoeksteen van het Capitool gelegd. Het Capitool is gebouwd in de neoclassicistische stijl. Het midden van het Capitool bestaat uit een rotonde, bekroond met een koepel met een diameter van ca. 30 meter. Op de schilderingen staan onder meer de presidenten Abraham Lincoln en Ulysses S. Grant.

'1091868' door Jan10e '1091868' door Jan10e

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Lelie eilanden in...O

Jan10e

Binnen het NP liggen een aantal (zwem) meertjes. Een bekend meertje is 't Wed dat te bereiken is via de 'hoofdingang' van het NP, aan de Zeeweg in Overveen. En waar je dan ook langs het bezoekerscentrum komt. Misschien een wat minder bekende ingang voor ´buitenstaanders´ is de ingang Bleek en Berg, achter de voetbalvelden van BSV in Bloemendaal. Vanaf hier is het ook mooi wandelen/fietsen door het Nationale park. Of om van een strandje te genieten bij de Oosterplas. Omgeving is heel bosrijk. Deze foto is van t'voorjaar 2018. Lelies in bloei. Mooi plekje gevonden om even te pauzeren. Een koppel waterhoentjes met 5 kuikens liep voor ons over het strand. Grappige poten hebben ze. Helaas kwam er een meeuw overvliegen en die greep zo'n kleintje in duikvlucht in zijn snavel mee... En toen waren er nog maar 4... Natuur dicht bij huis...

'1091867' door JoshuaX '1091867' door JoshuaX

Spanje

Spanje

Moonwalk

JoshuaX

Beklimming van Vulcán Teneguian in het uiterste zuiden van La Palma. Hier is alles rood, bruin en zwart, in het noorden vindt je juist alle tinten groen die je kunt bedenken. Op dit eiland is het nog mogelijk te gaan en staan waar je wilt, en te beklimmen wat je wilt. Vrijheid is troef, toerisme is beperkt tot wandelaars, strandgangers komen niet of nauwelijks naar dit Canarische eiland. Hier kun je nog ongestoord op de top van een vulkaan de Michael Jackson Moonwalk doen als je wilt, zonder aangestaard te worden.

'1090668' door ejbaaijens '1090668' door ejbaaijens

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Kaukasus

ejbaaijens

Afgelopen herfst waren wij voor de 4e keer in Georgië. Tbilisi vinden we een heel interessante stad, maar het is ook geweldig om het land in te trekken. Zo is de Georgian Military Highway een prachtige weg om te rijden. We rijden richting Kazbegi via kronkelige wegen door de Kaukasus. Of we op de terugweg willen paragliden ….. Twijfel, twijfel, twijfel. Je moet het toch eens doen? Ja,nee, ja, ….. nee. Toch maar niet. Op de terugweg komen we bij het punt waar de paragliders vertrekken. We wachten een tijd. Twee mensen vertrekken. De wind steekt op en de wolken trekken over de bergen heen. Paragliden is niet veilig meer vanwege de valwinden. De twee op de foto waren de laatsten. Jammer ;-)

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1091494' door travelbag '1091494' door travelbag

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Samen op de stoep

travelbag

Trinidad ligt in het midden van het eiland Cuba. Een van de plekken die je zeker niet moet over slaan op je reis. Het is niet echt van het gebaande pad, maar z'on leuk stadje vol kleur en de echt Cubaanse sfeer is in de achteraf straatjes nog volop te vinden. Slenter lekker door de straatjes met de kleine keitjes. Slaap er dan ook nog in een Casa Particulares (bij de mensen thuis) en je hebt er een top verblijf.

Verbouwereerd kijk ik mijn man aan. Bij de eerste golf liggen we achterover. ‘Sorry, ik had moeten zeggen dat je je in de branding beter kunt vasthouden,’ lacht onze gids Francis schaapachtig. Dat had... Lees meer

WELLINGTON | “Oh m’n geliefde Zuider-eiland, presentator van zoveel moois, wanneer zullen wij elkaar nog ‘ns wederzien?” Het is zover: we nemen afscheid van het Zuider-eiland dat ons toch een maand... Lees meer