Jungle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stichting Natuurbehoud Suriname, prijsverhogingen

Jungle,
Suriname


Stinasu. Stichting Natuurbeheer Suriname. In het boekje Buitenkansjes staat bv. voor de tocht naar de Raleighvallen dat je dat het beste via Stinasu kunt reserveren. Helaas doet Stinasu dat niet meer. De complete excursie niet en alleen de accommodaties voor Raleighvallen ook niet. Deze kunnen alleen nog maar via de excursiekantoren/reisorganisaties gereserveerd worden. Zij hebben ons geadviseerd om in zee te gaan met Tigri Tours, omdat die de komende periode al boekingen had gemaakt en dat die excursiedata zeker door zouden gaan. Helaas is de uitvoering van de excursie naar Raleighvallen niet zo best verlopen. Lees daarover meer in mijn (negatieve) tip Tigri Tours.
Wat Stinasu in februari 2010 heeft gedaan is de prijs van de resorts die zij beheren van de 1 op de andere dag tussen de 50% en 100% verhoogd. (afh. vh resort) Dit omdat ze de afgelopen jaren klachten hebben ontvangen over de slechte conditie van de accommodaties. Het is hun verwachting dat ze met de extra inkomsten de resorts weer naar de gewenste standaard kunnen upgraden. Helaas is het zo dat de accommodaties blijkbaar niet goed onderhouden zijn en dat er nu eindelijk achterstallig onderhoud moet gaan plaatsvinden. (ik heb slechts ervaring met de accommodatie bij Raleighvallen en ik moet zeggen, dat is me reuze meegevallen, maar wij hadden dan ook een 2pk met eigen faciliteiten). Afijn, iedereen in rep en roer, want alle reisbureaus hebben natuurlijk al prijsafspraken en offertes lopen.... Men ging er nog flink tegen aan protesteren. Nu waren de Stinasu resorts al best prijzig (maar je zit dan wel in de natuurreservaten en het betreft veelal groepsaccommodaties, dus dan wordt de pijn verdeeld....) en nu mag je dus rekenen op een flinke bijtelling als je oude gegevens onder ogen krijgt.
Iedereen in Paramaribo had het erover. Wij kunnen zelf nooit eens naar onze eigen natuurreservaten, want het is ons echt te duur. Stinasu is enkel maar voor de buitenlandse bezoekers van Suriname...die kunnen het toch wel betalen, ook al worden de verblijfskosten duurder... ze gaan toch wel.
www.stinasu.sr