Machu Picchu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Magisch Machu Picchu

Machu Picchu,
Peru


Natuurlijk is Machu Picchu een gebaand pad waar dagelijks ruim 2000 toeristen doorheen banjeren. Toch is het ook zeker mogelijk om in relatieve rust de grootsheid van deze indrukwekkende plek op je in te laten werken.

Mijn tip is om het pad richting de Sungate tot ongeveer 2/3 op te lopen en daar langs het pad te gaan zitten en in alle rust van het magnifieke uitzicht te genieten. Je hebt dan niet de mogelijke drukte bij de Sungate en je bent ver genoeg van Machu Picchu af dat de mensen daar zo klein als mieren lijken en niet storend zijn in het totaalbeeld. Bonus vind ik persoonlijk dat je vanaf hier een heel intrigerend perspectief op de ruïnes hebt en ook mooi kan zien hoe de setting ten opzichte van de omliggende bergen is!

Deze foto is op ongeveer ¾ van het pad richting de Sungate genomen. Het was nog redelijk vroeg in de ochtend en de zon kwam af en toe door het wolkendek heen. Ik zag een lichte vlek over de berg achter Machu Picchu richting de ruïnes schuiven en heb even gewacht totdat deze precies de oude Inca stad in het ochtendlicht deed opgloeien. Een betoverde ervaring die eigenlijk niet goed in een foto te vatten is!

Nog een andere tip: als je net zoals ik via de Inca Trail (of een andere hike) naar Machu Picchu toe gaat, raad ik aan om van tevoren ook nog een ticket voor de dag erna te kopen. Je kan dan uitgerust (en schoon) nogmaals van deze bijzondere plek genieten en verschillende viewpoints aandoen. Tevens heb je een extra kans op goed weer mocht dat de eerste dag hebben tegengezeten. Ook is het ’s middags (zeker eind van de middag) aanmerkelijk rustiger dan ’s ochtends.