Andesgebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onoverwinnelijk!!!

Andesgebergte,
Peru


Hoog in het Andes gebergte ligt de plaats Cerro de Pasco en dat heeft een voetbal stadion en dat op bijna 4400 m hoogte. Je kunt je wel voorstellen dat de thuis club een enorm voordeel heeft t.o.v. de tegenstander die altijd van veel lager komt.
Er werd mij verteld dat er zelfs een interland is gespeeld en dat het nationale elftal al weken op de hoogt aan het trainen was daar. Geen kans voor de ander.

De rit ernaar toe vergeet ik ook niet gauw. We kwamen van Huanuco dat op 3000 m ligt. Bij vertrek was het lekker weer en mooi asfalt. Na 50 km sloegen we linksaf op een grindweg en gaande weg werd het kouder en kouder met een felle wind tegen. De laatste 2 uur was het om het vriespunt met regen afwisselend met natte sneeuw. Koud zo koud. De pas lag ruim boven de 4400 m. In het hotel aangekomen bleek er ook nog eens geen verwarming te zijn. Gelukkig wel een warme douche en 5 dekens op bed. Na een uur opgestaan, je moet toch eten. Geen restaurant in het nieuwe hotel, dus op zoek met een paar man. Komen we bij de Chinees, ja ook daar, maar helaas ook geen verwarming. Wel lekker eten.
Een tocht van 101 km die we niet snel zullen vergeten.