Cotopaxi NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cotopaxi

Cotopaxi NP,
Ecuador


Deze foto is gemaakt vanaf de Cotopaxi vulkaan bij de Refugio Jose F Ribas op 4.800 meter hoogte.

De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan ter wereld en is naast de Condor hét symbool van Ecuador. De driehoekige vulkaan is precies de vorm die door velen verwacht wordt bij een vulkaan. Door de grote hoogte (5,911 m) is de top van de Cotopaxi bedekt met sneeuw.

Er zijn verschillende soorten excursies mogelijk om de Cotopaxi te beklimmen of te bezichtigen, het is mogelijk om de top te bereiken. Het meest gebruikelijk is om dan in de refugio (berghotel) te overnachten dat op 4.800 meter hoogte op de berg staat. 's nachts wordt dan onder begeleiding van een gids aan het laatste stuk begonnen. Voor de beklimming hoeft men geen ervaren bergbeklimmer te zijn maar de beklimming dient zeker niet onderschat te worden.

Een iets minder gevaarlijke manier om van de Cotopaxi te genieten is een auto of busrit naar boven tot 4.500 meter. Met een redelijke conditie (en een lichaam dat al enigszins geacclimatiseerd is) is vanaf de parkeerplaats de refugio (4.800 meter) of het begin van de gletsjer te bereiken. Voor de tocht naar beneden kan weer gebruik gemaakt worden van de auto of bus maar een stuk spectaculairder is om de afdaling per mountainbike te doen.