Zuid Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Foz d'Iguazu (Argentijnse vs Braziliaanse kant)

Zuid Brazilie,
Brazilië


Indien je de klans hebt de watervallen van Foz d’Iguazu te bezoeken, probeer deze dan de eerste dag van de Braziliaanse en de tweede dag van de Argentijse kant te zien. Vanaf het plaatsje Foz is de Braziliaanse kant ongeveer 25 minuten rijden. De Argentijnse kant ongeveer 45 minuten (indien er niet teveel opstopping plaatsvindt voor de grensovergang)
De Braziliaanse kant biedt namelijk een prachtig overzicht van de tientallen watervallen. Daarbij geeft deze kant je een goed idee van de enorme impact van het grootste gedeelte van de watervallen , de ‘Garganta del Diablo’ (de keel van de duivel) die helemaal aan het einde van de trail gesitueerd is. Deeze is 82 meter hoog en 150 meter breed (de meeste omliggende watervallen zijn rond de 65 meter in hoogte en tegen de 15 meter in breedte) De mooiste foto’s lijken ook allemaal vanaf de onderkant van deze ‘keel’ genomen te zijn.
De Argentijnse kant biedt je de volgende kans diezelfde ‘keel’ vanaf de bovenkant te zien, waarna je alle andere watervallen close-up vanaf de zijkant kan bewonderen. Als klap op de vuurpijl kun je hier voor ongeveer 150 Pesos (ongeveer 100 Reaal – momenteel rond de 30 euro) een KLETSNATTE boottour onder de waterval nemen. Deze tour werd ons ook de eerste dag veelvuldig aangeboden, maar de Brazlianen hebben de kans niet om zich met de boot onder de waterval aan de Argentijnse kant te begeven, terwijl de Argentijnen zich vrij leken te kunnen bewegen.