Noordoost Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Praia da Pipa en Maceio, twee badplaatsen aan de Noordoost kust van Brazilie

Noordoost Brazilie,
Brazilië


Naast de bekende plekken aan de Noordoost kust, zijn er nog twee minder bekende badplaatsen die erg leuk zijn om te bezoeken:
1. Praia da Pipa: een klein gezellig badplaatsje, met een knus centrum. Vlakbij het plaatsje ligt de Bahia de Golphinos oftewel de dolfijnenbaai. In deze baai komt bijna dagelijks een groep dolfijnen samen. Je kan vanuit Praia da Pipa natuurlijk een excursie boeken, maar je kan ook zelf naar de baai lopen. Dit is alleen mogelijk bij eb (je moet dus goed de tijd in de gaten houden, ook voor de terugtocht). Voor de informatie hierover kan je bij je accommodatie terecht. De dolfijnen komen best dicht langs de kust, dus je kan vrij dicht bij ze in de buurt komen als je hier de zee ingaat. Maar zoals het hoort bij wildlife, bepalen de dolfijnen zelf hoe dichtbij ze willen komen. Bij ons kwamen ze ongeveer tot een meter of drie.
2. Maceio: deze kleine badplaats wordt niet heel veel bezocht door buitenlandse toeristen. Wij vonden het een gezellige plaats. Het heeft een boulevard waar je heerlijk kan wandelen en je vindt er rondom het strand kleine restaurantjes waar je op plastic stoelen iets simpels en kleins kan eten. We verbleven bij Pousada da Sereia, een sfeervolle en nette pousada, echt een aanrader. Op het strand liggen de boten al klaar die je tijdens eb naar een rif brengen dat een paar kilometer uit de kust ligt. Door het rif staat het water hier tijdens eb heel laag en kan je in de gaten van het rif die ‘natural pools’ worden genoemd, lekker badderen. Je hebt ter plekke de mogelijkheid om snorkels te huren om naar de vissen te kijken en er lopen verkopers rond met koelboxen gevuld met drankjes. Vanuit ecologisch standpunt is dit natuurlijk erg verwerpelijk, want het rif is inmiddels zo dood als een pier, maar wij vonden het wel een apart ervaring, zo midden op zee tot je knieën in het water.