Noordoost Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een culinair walhalla op een onverwachte plek

Noordoost Brazilie,
Brazilië


We hebben het hem niet beloofd, maar we vinden dat hij het wel “verdient”, getipt worden op RR!

Gabriel Fleijsman is een Nederlandse topchef, die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Opleiding in Parijs, gewerkt in het Hilton, Djakarta en Hyatt, Bangkok, in Portugal en zes jaar lang in dienst van één van de rijkste mannen ter wereld (de nr. 4 om precies te zijn) in Sao Paulo. Toen hij met vakantie was in Pipa met zijn vrouw werden zij zo verliefd op dit plaatsje, dat ze besloten hun topbanen te laten voor wat ze waren om hier restaurant X te openen.

Wat kan deze man koken, een Michelin-ster waardig. Voor het in onze ogen belachelijk lage bedrag van omgerekend 12 tot 14 euro tovert hij met liefde, zorg, smaak en variëteit bereide smulfestijnen op je bord. Naast de vaste kaart zijn er om de paar dagen steeds enkele andere specials. We hadden niet verwacht in Pipa, dat weliswaar van toerisme leeft en goede restaurants kent, een dergelijk culinair walhalla tegen te komen.

Wie dus het geluk heeft in Pipa of het nabijgelegen Tibau do Sul te belanden, boft. Relaxen in een prachtige omgeving en ’s avonds smullen op topniveau. Restaurant X is te vinden in de eerste zijstraat links vanaf de hoofdstraat (in de richting van Tibau), en dan aan de recherkant: Rua da Gameleira 36, Pipa, Brazil