Noordoost Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Trekking in Chapada Diamantina Nationaal Park

Noordoost Brazilie,
Brazilië


In t Portugees Parque Nacional da Chapada Diamantina, liggend in de staat Bahia in het noordoosten van Brazilië.
Het is een prachtig ongerept gebied van ongeveer 100 bij 45 kilometer met een zeer gevarieerd landschap. Meren, moerassen, watervallen, rotsen, stukken tropisch bos en weidse vlakten.

Je kunt er hiken, klimmen, snorkelen, glijden van natuurlijke (rots) glijbanen, zwemmen in ondergrondse meertjes (waar je via grotten komt) enz. Moeilijk dus als je maar een dag of 4 hebt! Je kunt er makkelijk een dag of 10 mee vullen!

Wij kozen voor een hike van 3 dagen door het gebied. Vanuit het dorpje Lencois (een erg charmant dorpje) kun je alle bovenstaande dingen regelen. Bij het dorp kun je stukjes van het gebied zelf ontdekken maar ga zeker het gebied niet in zonder gids. Gekwalificeerde gidsen weten precies wat ze kunnen verwachten en kennen het gebied op hun duimpje.
In Lencois kom je ook jongens op straat tegen die beweren gids te zijn, maar ze weten niet altijd even goed wat ze moeten doen bij bepaalde (nood)situaties.

En zo gingen wij s'morgensvroeg op pad met onze gids Puma. We gingen met een Jeep het gebied in en werden ergens aan de rand afgezet. De prachtige trekking begon, we kwamen langs prachtige rotsformaties en Lord of the Rings achtige landschappen. In het gebied zijn veel watervallen war je een verfrissende duik kunt nemen. We sliepen op een matje onder de sterrenhemel. Ik ga er deze week nog een blog over schrijven gezien de trekking nog een aparte wending kreeg!
Maar ik kan iedereen die naar Brazilië gaat en een beetje van avontuur en wandelen houdt een bezoek aan dit gebied aanraden! We hadden 3 prachtige dagen!

Boeken en Kosten
Wij regelden via Pousada Dos Duendes een hike van 3 dagen door het gebied. Onze gids nam alle verschillende routes met ons door. Alles werd duidelijk en uitgebreid uitgelegd (je hebt verschillende niveaus) en we kregen alle materialen mee bij de pousada (zoals rugzak, touwen, slaapzak, matjes etc). ,
De kostten van de hike kwamen uit op ongeveer 140 euro per persoon incl, vervoer, 3 dagen hike met eten en drinken op basis van 4 personen. (dit kan sterk variëren vanwege de koers van de Real)
Voor meer info: [url="http://pousadadosduendes.com.br/" target="_blank"]http://pousadadosduendes.com.br/[/url] (overigens ook een erg leuke plek om te overnachten, met geweldig ontbijtbuffet!!) en [url="http://welcome.to/chapada" target="_blank"]http://welcome.to/chapada[/url]

Niet vergeten! (de belangrijkste dingen)
-goede wandelschoenen
-blarenpleisters
-een hoofdlicht
-zonnebrand
-deet of ander anti muggenspul
-zwemkleding