Noordoost Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dolfijnen bezichtigen, op een verantwoorde manier!

Noordoost Brazilie,
Brazilië


Op veel plekken in de wereld kun je dolfijnen bezichtigen, helaas gebeurt dit niet altijd op een verantwoorde manier! Denk bijvoorbeeld aan de plekken waar men met tientallen boten tegelijk op de dolfijnen afvaart (en ze opjaagt), of nog erger, waar men dolfijnen bezichtigt in een opgesloten ruimte, zoals een dolfinarium!

Gelukkig zijn er nog plekken op de wereld waar men nog respect heeft voor deze mooie dieren. Eén van deze plekken ligt in Noordoost Brazilie, in de aangrenzende plaatsjes Praia da Pipa en Tibau do Sul. Hier kan men met de boot langs de kust gaan om ze te bewonderen. Er mogen maximaal twee boten tegelijk in het speciale dolfijnengebied zijn, dit wordt gelukkig ook streng gecontroleerd! Verder wordt er geen luid geluid gemaakt (dus geen geklap om de dolfijnen 'te roepen'), mag je niet het water in springen, mogen de boten niet te dicht bij de dolfijnen zijn en mag de boot maar maximaal 5 minuten in het speciale gebied blijven (Maar je ziet de dolfijnen ong. 20 minuten in totaal aangezien je ze ook op de heen en terug reis tegenkomt ).

Tijdens deze excursie kon je kiezen om met z'n tweeen in de boot te zitten (€25 p.p) of met twee anderen de boot te delen (€12,50 per persoon). De excursie duurt ongeveer een half uur en is echt een belevenis! Wij zagen tientallen dolfijnen, waaronder ook een klein baby dolfijntje!

Mocht je deze manier van bezichigen niet duurzaam genoeg vinden kun je ze ook zien zonder de zee op te gaan!
Vanaf enkele stranden in de buurt kun je ze vanaf je ligbedje zo het water uit zien springen, ge-wel-dig!