Noordoost Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Energie besparen

Noordoost Brazilie,
Brazilië


Kolibries kunnen door hun extreem snelle vleugelslag van 15 tot 80 slagen per seconde, in de lucht stil blijven hangen. En door de snelle vleugelslag kan de kolibrie als enige vogel ook achteruit en zelfs recht omhoog en recht omlaag vliegen. Deze manier van vliegen vraagt echter zeer veel energie die verkregen wordt uit de suikers die in de nectar zitten.

Elke dag vlogen kolibries af en aan om van de nektar uit dit voedingsbakje te drinken maar deze Kolibrie was de enige die tijdens het drinken van nectar heel slim zijn pootjes aan het randje zette om energie te besparen!

Aangezien alle Columbus Reisreporters waarschijnlijk een computer gebruiken, de volgende energie besparende tip: Pas je beeldscherminstellingen aan,
stel de energie-instellingen van je computer zo in dat het scherm uitgaat als de computer niet wordt gebruikt. Screensavers besparen geen energie. Ze kunnen zelfs voor een hoger energiegebruik zorgen als het om complexe beelden gaat. Ook kost het meer energie als een screensaver de computer verhindert om naar een energiebesparende stand over te gaan.