Ceará

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwerfafvalhopen

Ceará,
Brazilië


Gisteren plaatste ik een foto van een serie van (gekleurde) afvalbakken. Het doel van elke gekleurde bak is om het afval makkelijker, in één oogopslag, te kunnen scheiden.

Een mooi systeem. Echter, een aantal onder u, `de oplettende lezertjes', zagen dat de bakken op hun kop hingen en daardoor is het toch wel lastig om deze te vullen! Al lopend door Cumbuco zag ik steeds dat de bakken op hun kop hingen.
Van afvalscheiding in de praktijk komt dan ook niets terecht. Overal waar ik keek zag ik kleine vuilnishopen, bijna op elke hoek van de straat. Hygiëne was daardoor vaak, ver te zoeken. Het straatbeeld werd nogal bepaald door dit zwerfafval ... en dan heb ik het nog niet eens over de geur!

Begrijp me niet verkeerd, want ik zou zo weer teruggaan naar Cumbuco. Ik weet ondertussen wat ik kan verwachten... waar te gaan en waar niet te gaan! Eefje en ik hebben wel heel erg genoten van ons verblijf in Brazilië. Voor een relax-vakantie hebben we behalve veel relaxen, ook veel ondernomen (wave-surfen, paardrijden, kite-surfen, buggy-tour (met emotie (google maar)) en Fortaleza bezocht.

Speciaal voor Rob: Hotel Boutique 0031... een absolute aanrader!!!