Uyuni

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verrassend gekleurd

Uyuni,
Bolivia


Kleuren in de natuur vloeken nooit. Deze stelling werd mij eens voorgelegd. Een interessant inzicht naar mijn idee. En ja, misschien ook wel waar.

Op de foto is Laguna Colorada, oftewel the Red Lagoon, te zien. Een zoutwater meer in het Eduardo Avaroa Andean Fauna National Reserve in Bolivia. Het hele gebied, maar ook zeker deze specifieke lagune, dankt een groot deel van zijn verbluffende, unieke karakter aan de bijzondere kleuren van het landschap.

De kleuren van het zand, de enkele grassen, de rotsformaties, bergen en het water lijken allemaal op elkaar afgestemd te zijn. Bijna als geschilderd, in kleuren die je misschien niet direct in een landschap zou verwachten. Wat een bijzondere kleuren en samenstellingen kun je, zomaar in de natuur, toch vinden! Bovendien houden de kleuren het landschap interessant, door niet alleen te variëren door het jaar heen, maar ook van dag tot dag. Van minuut tot minuut zelfs, geheel afhankelijk van onder andere het weer en het tijdstip op de dag.

De flamingo’s, die vaak in en rond dit meer te vinden zijn, bevonden zich op het moment van deze foto helaas ver weg aan de andere kant van het meer. De kleine, bijna onzichtbare stipjes op de horizon geven daardoor echter wel een goed beeld van de schaal van dit grootse, imposante landschap.