Sucre

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bijzondere tocht naar de 7 Watervallen

Sucre,
Bolivia


Vanuit de prachtige koloniale stad Sucre (Bolivia) kun je per mountainbike of te paard een dagtrip naar de Zeven Watervallen maken: miniwatervallen, die vanaf de zeven plateaus omlaag stromen en uitmonden in heldere mintgroene meertjes en beekjes. Nadat je bij de idyllische setting bent aangekomen en fiets of paard hebt achtergelaten om wadend door het water en klauterend over de rotsen bij de hoogstgelegen waterval te kunnen komen, kun je vanaf deze waterval het verkwikkende meertje tussen de rotsen induiken. Dus vergeet je zwemspullen niet! In het centrum van de stad zitten diverse touroperators die de tocht aanbieden. Ik heb hem zelf te paard gedaan, via Joyride Café.

Wat deze rit bijzonder maakt, is dat je o.a. dwars door de sloppenwijken van Sucre rijdt. Er zijn maar weinig reizigers die dit gedeelte te zien krijgen. Velen weten van het bestaan zelfs niet af. Het is ook zeker niet het mooiste stukje Sucre en het is soms best schrijnend om te zien, maar het is wel onderdeel van de realiteit, die voor veel toeristen verborgen blijft maar waar je als het even kan je ogen eigenlijk niet voor mag sluiten (vind ik persoonlijk dan). Wat me bovendien erg raakte was het enthousiasme van de kinderen. Ze vonden het geweldig om een groep ruiters voorbij te zien komen en bleven maar zwaaien. Ik heb op één dag denk ik vaker "Hola!" geroepen dan tijdens de rest van mijn reis door Zuid-Amerika bij elkaar opgeteld.

[url="http://www.joyridebol.com/horse2/horse2.html" target="_blank"]Dagtrip Joyride Café[/url]: totale duur 6 uur, waarvan 2 x 2 uur te paard, voornamelijk stapvoets en dus ook geschikt voor onervaren ruiters. Prijs: 28 euro inclusief lunch bij de watervallen en een drankje in het café na afloop.