La Paz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Opvang voor wilde dieren & eco-resort Bolivia

La Paz,
Bolivia


Op 2,5 uur rijden van La Paz, aan het eind van de beruchte Death Road, ligt La Senda Verde: een eco-resort en tevens opvang voor gewonde, mishandelde en veelal getraumatiseerde wilde dieren. In een natuurlijke omgeving krijgen ze de liefdevolle verzorging die ze zo nodig hebben. Het is prachtig gelegen naast het dorpje Yolosa in de tropische bergen van de Yungas.

Overnacht als gast in een boomhut of cabin en word wakker met de machtige geluiden van de jungle. Geniet van kapucijnapen, doodshoofdaapjes, brulapen, macaws, de ocelot, de beer en alle andere dieren die er rondstruinen en zichtbaar een beter leven leiden dan voorheen. Maak een mooie wandeling naar de watervallen, duik in de rivier of het zwembad, relax in een hangmat of bezoek het nabijgelegen, charmante dorp Coroico. Smul 's avonds van overheerlijke, zelfgemaakte verse pasta, salades, zalige desserts en koffie van de koffieplantages in de buurt.

Als je langer de tijd hebt kun je de dieren helpen als vrijwilliger. Er is van alles mogelijk, van medische hulp tot voeren, schoonmaken of constructiewerk. En natuurlijk is er alle ruimte om te spelen en ze te knuffelen. Ik heb er zelf drie weken gewerkt: een unieke ervaring om met wilde dieren te werken en een bijdrage te leveren aan een volwaardiger bestaan! Vooral met de apen bouw je snel een bijzondere band op. Na een paar dagen herkennen ze je al en springen ze enthousiast in je armen.

Als gast betaal je 15 tot 20 dollar inclusief ontbijt per nacht. Niet spotgoedkoop voor Boliviaanse begrippen, maar de opbrengst gaat grotendeels naar de dierenopvang, dus het is voor een goed doel en het is iedere cent meer dan waard. Als vrijwilliger betaal je de helft (idem voor eten en drinken). Eigenaren Vicky en Marcelo zouden je het liefst geld toe willen geven, maar hebben hier helaas niet voldoende financiële middelen voor.

In La Paz kun je vanuit Villa Fatima tussen 07.00 en 16.00 uur een minibusje nemen naar Coroico. Waaghalzen kunnen er met een mountain bike via de Death Road komen. De tour van Gravity Assisted eindigt precies bij La Senda Verde (de deelnemers krijgen daar hun lunch), dus dat is handig! De trip van Gravity Assisted wordt door bijna elke touroperator in La Paz aangeboden.

Zie ook de website [url="http://www.sendaverde.com" target="_blank"]www.sendaverde.com[/url], het filmpje [url="http://www.youtube.com/watch?v=Xl2JBq4BOBo" target="_blank"]www.youtube.com/watch?v=Xl2JBq4BOBo[/url] of raadpleeg mijn blogs.