Bolivia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Bolivia image

Tour Bolivia (1)

Bolivia
Zuid Amerika
Marscham

Tour Bolivia (1)

Busreis over zandpaden en door rivierbeddingen overleeft en aangekomen in Tupiza. Klein maar toeristisch Boliviaans dorpje.
Volgende dag met al onze spullen in een jeep, gaan 4 dagen touren met als hoogtepunt de zoutvlaktes van Uyuni. Gaan op pad met een Canadees stel (helaas niet uit Vancouver!), chauffeur en kokkin.
Rijden eerste dag door bergachtig landschap, doet ons nog aan Argentinie denken. We komen door kleine dorpjes waar de vrouwen echt nog in traditionele kleding lopen. Mogen helaas geen foto's nemen omdat ze bang zijn dat ze dan hun ziel verliezen (?). Overal langs de route lama's, vicuna's en ezeltjes.
Ook maar meteen meegedaan met de lokale traditie, kauwen op coca bladeren (ja, dat zijn die blaadjes waar ze cocaine van maken!). Schijnt te helpen tegen hoogteziekte en je krijgt er energie van. Merkten er nog weinig van maar was eigenlijk best lekker...
Waren al gewaarschuwd dat de overnachtingen basic waren maar het viel toch nog tegen! Met z'n 4en op een kamer, op doorgezakte dunne bedden. Geen douches alleen 1 wasbak voor ongeveer 15 personen. Maar het ergste was toch wel de kou. Zaten al behoorlijk hoog, 4200 m, en het vroor 's nachts flink, brrr!! Zelfs die lama sokjes en wantjes hielden me niet warm!

Volgende ochtend om 4.30 op (noemen ze dit vakantie...?). Waren eigenlijk wel blij, hadden toch amper geslapen!
Vandaag langs ruines, hotsprings, vulkanen, aparte rotsformaties van lava en vooral veel meren.
De mooiste waren toch wel Laguna Verde (vol met magnesium en arsenicum), en Laguna Colorada (vol met rode algen en roze flamingo's).
Die nacht weer iets hoger, 4300 m, nog kouder, wel betere bedden, 2 wasbakken maar nog steeds geen douche!

Foto's

f7230.jpg
f7230.jpg
Marscham
4f812.jpg
4f812.jpg
Marscham
d0dc9.jpg
d0dc9.jpg
Marscham