Iguazu watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Iguazu toch wel de mooiste watervallen

Iguazu watervallen,
Argentinië


Ben 1 van de gelukkigen die al de 3 best bekende grote watervallen ter wereld heeft bezocht en wil ze dan toch even vergelijken hier.

De Niagara watervallen tussen de VS en Canada zijn volgen mij de mooiste van vorm maar de minst spectaculaire. Alles is mooi aangelegd en er is zelfs een brede boulevard met zicht op de watervallen. Aan Amerikaanse kant een soort van pretpark met allerhande fastfood en entertainment en een skytower waar je kan eten met uitzicht op de watervallen die in het donker trouwens mooi verlicht zijn. Je kan de watervallen ook heel goed fotograferen. Je moet aan Amerikaanse zijde zijn om de watervallen goed te zien.

[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/canada/ontario/reisreporter/fotos/122113.html" target="_blank"]foto Niagara watervallen[/url]

De Iguazu watervallen tussen Brazilië en Argentinië zijn wel de overweldigendste die ik gezien heb. Een mooi looppad werd aangelegd langsheen de watervallen en je kan er zeer dichtbij komen, maar dit pad is soms wel een storende factor die het natuurlijke uitzicht wat teniet doet. Hier ben je dan wel in het tropisch regenwoud wat een heel mooi contrast geeft met de watervallen en mooie foto's oplevert. Je weet niet waar je moet zien want overal zie je wel een waterval. Het is echt een wirwar van verschillende watervallen. Er zijn ook wel wat faciliteiten en restaurants maar die zijn mooi netjes weggestopt in het groen. We hebben de Argentijnse en Braziliaanse kant bezocht en het viel ons op dat de Argentijnse wel veruit de beste kant is.

[url="http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/argentinie/iguazu_watervallen/reisreporter/fotos/301933.html" target="_blank"]foto Iguazu watervallen[/url]

De Victoria watervallen tussen Zimbabwe en Zambia zijn de meest natuurlijke. Dit is echt nog bijna zoals ze ontdekt werden met enkel een loopweggetje langs Zimbabwe kant waar je echt tot tegen de kloof kunt lopen waar de watervallen zich naar beneden storten. Nadeel hier is dat de kloof zo nauw is dat de kracht van het water een mistgordijn naar boven stuurt zodanig dat het soms moeilijk tot onmogelijk is om foto's te nemen. Het is 1 lange aaneenschakeling van watervallen.

[url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/zimbabwe/matabeleland/reisreporter/fotos/331812.html" target="_blank"]foto Victoria watervallen[/url]

Als je nu moest vragen welke wij nu de mooiste vinden is ons antwoord dan toch de Iguazu watervallen omdat deze toch met stip een fantastische indruk nagelaten hebben. De mooie tropische omgeving en de hoeveelheid van watervallen geven hier bij ons de doorslag.