image
Getty Images

Dit zijn jullie mooiste road- en railtrips

Met Columbus Travel maak je met je foto's elke maand kans op fantastische prijzen. In augustus waren we op zoek naar foto's van de mooiste roadtrips en treinreizen. De mooiste inzending wordt beloond met een vijfdaagse Interrailpas én publicatie in Columbus Travel editie 133. En dit zijn de winnaars!

Elk vervoermiddel heeft zo z'n charme. Met de auto kun je gaan en staan waar je wilt, terwijl je met de trein lekker achterover kunt leunen en het landschap aan je voorbij ziet trekken - en je komt zelfs op plekken die met de auto onbereikbaar zijn. We waren deze maand op zoek naar jouw favoriete route per auto of trein. We belonen de winnende foto met een Interrailpas t.w.v. €239, waarmee je vijf dagen lang de mooiste nieuwe plekken kunt gaan ontdekken per trein.

And the winner is ...

Westkust, Australië - door Wilke Damen

Westkust, Australië. Door Wilke Damen

Wilke vertelt: 'Duizenden kilometers achter het stuur, oppassen voor overstekende kangoeroes en stoffige zandwegen die leiden naar een betoverende freecamp spot. Dat is roadtrippen langs de westkust van Australië!' Volg Wilke op Instagram.

Juryoordeel: 'Dit wil je! Een heerlijke foto van een heerlijke plek, die het ultieme vakantiegevoel uitstraalt. Gefeliciteerd met de eerste prijs en de Interrailpas, Wilke!'

Vier runners up ontvangen het Columbus Travel-boek '50 Onvergetelijke Roadtrips Buiten De Gebaande Paden'. En dit zijn ze!

Bulunkul Lake, Tadjikistan - door Paul Willemsen

Bulunkul Lake, Tadjikistan - door Paul Willemsen

Paul vertelt: 'Met vijf vrienden zijn we van Amsterdam naar Kazachstan gereden. Tajikistan stak met kop en schouders boven de andere landen uit als het aankomt op roadtrips. Nauwelijks toeristen, gigantische bergen, dirtroads en kleine bergweggetjes met als hoogtepunt de Pamir Highway, de op één na hoogste highway ter wereld. Vlak bij Bulunkul Lake, de koudste plek van Centraal Azië met een record temperatuur van -63 graden celsius gemeten in de winter, kregen we kuren met de auto. In een klein dorpje hebben de lokale bewoners ons weer op weg geholpen. Wonder boven wonder haalden we Bulunkul Lake net voor zonsondergang en konden we hier van het uitzicht genieten.' Volg Paul op Instagram.


Copper Canyon, Mexico - door Esther van der Stappen

Copper Canyon, Mexico - door Esther van der Stappen

Esther vertelt: 'Met de El Chepe-trein van Chihuahua naar Los Mochis of omgekeerd. Een treinrit door de Copper Canyon van Mexico, waar je meerdere dagen over kunt doen. De route is zo'n 670 kilometer lang. De trein gaat in een rustig tempo, dus hang vooral eens uit de deuren die half openstaan. Stap bijvoorbeeld uit in Creel, Barranchas del Cobre en El Fuerte. Een erg leuke trip!' Volg Esther op Instagram.


Dolomieten, Italië - door Larissa van Hooren

Dolomieten, Italië - door Larissa van Hooren

Larissa vertelt: 'Met de camper door Europa reizen, wie wilt dat nou niet? Twee jaar geleden kwam mijn droom uit en mocht ik deze reis verwezenlijken. De roadtrip door onder andere de Dolomieten is en blijft toch wel favoriet!' Volg Larissa op Instagram.


Miradouro da Ponta do Rosto, Madeira - door Pauline van 't Veld

Miradouro da Ponta do Rosto, Madeira - door Pauline van 't Veld

Pauline vertelt: 'De route richting Miradouro da Ponta do Rosto op Madeira; een plek waar je met een beetje geluk een prachtige zonsopkomst kunt aanschouwen. Wanneer de zon op is, rijd je een stukje verder en kan je beginnen aan de wandeling PR8 Ponta de São Lourenço: een droog heuvelachtig landschap waar vroeger vulkanen hebben gestaan. Zeker de moeite waard als je op Madeira bent!' Volg Pauline op Instagram.


Een selectie van de beste inzendingen wordt gepubliceerd in Columbus Travel-editie 133, die rond 8 oktober verschijnt en geheel in het teken staat van de mooiste auto- en treinreizen wereldwijd. Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de mooiste stedentrips. Je maakt met je foto's kans op een SRPRS.ME-bon t.w.v. €250 én publicatie in de dubbeldikke wintereditie van Columbus Travel!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Benieuwd naar de inzendingen en winnaars van de maandfotowedstrijd 'Avontuurlijke activiteiten' van juli? Bekijk ze allemaal hier!

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.