image
Getty Images

Dit zijn jullie mooiste stedentrips!

Met Columbus Travel maak je met je foto's elke maand kans op fantastische prijzen. In september waren we op zoek naar foto's van de gaafste stedentrips. De mooiste inzending wordt beloond met een SRPRS.ME-bon t.w.v. €250 én publicatie in de dubbeldikke Columbus Travel editie 134/135. En dit zijn de winnaars!

In de dubbeldikke laatste editie van het jaar vieren we de stad: we gaan op citytrip in Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Voor elk continent lichten uit hoe je 72 uur lang kunt genieten buiten de gebaande paden in bekende en minder bekende steden. En daarom waren we in september op zoek naar jouw favoriete citytrip. We belonen de winnende foto met een SRPRS.ME-bon t.w.v. €250, waarmee je je kunt laten verrassen tijdens een stedentrip naar 'bestemming onbekend'.

And the winner is ...

Londen, Engeland - door Larissa van Hooren

De mooiste stedentrips: Londen, Engeland - door Larissa van Hooren

Larissa vertelt: 'De wereldstad London. Ik denk (en vind) dat iedereen hier ooit een keer naartoe moet. Deze stad, relatief dichtbij huis, is zo immens groot en indrukwekkend! Hier zul je je echt geen moment vervelen. Verken de stad in een dubbeldekker of bekijk de stad vanuit de lucht in de London Eye; je kijkt letterlijk je ogen uit!' Volg Larissa op Instagram.

Juryoordeel: 'Zelfs zonder een woord te lezen weet je meteen naar welke stad je kijkt. Deze foto is echt bijzonder knap geschoten, zonder dat je écht de dubbeldeckers ziet, weet je waar je naar kijkt, terwijl de mensen op de achtergrond nog zichtbaar zijn en de iconische London Eye nog haarscherp is. Gefeliciteerd Larissa, met deze topplaat heb jij de hoofdprijs in de wacht gesleept!'

Vier runners up ontvangen het Columbus Travel-boek 'Europa Buiten De Gebaande Paden'. En dit zijn ze!

Boedapest, Hongarije - door Ewold Kooistra

Boedapest, Hongarije. Door Ewold Kooistra

Ewold vertelt: 'Deze foto maakte ik tijdens een stedentrip in het geweldige Boedapest! Zeker de moeite waard om te bezoeken en vooral het fantastische parlementsgebouw mag je zeker niet overslaan!' Volg Ewold op Instagram.


Bukhara, Oezbekistan - door David Dhaen

Bukhara, Oezbekistan - door David Dhaen

David vertelt: 'Deze lokale dame liep in traditionele kledij in de ochtend bij de Kaylan-minaret in Bukhara, Oezbekistan. Bukhara is een van de belangrijkste steden van de Zijderoute. De minaret dateert uit 1127!' Volg David op Instagram. 


Tokio, Japan - door Jessi van Dijck

Tokio, Japan - door Jessi van Dijck

Jessi vertelt: 'Foodies komen zeker aan hun trekken in Tokio. Overal vind je stalletjes met ongelooflijk lekker eten, van wafeltjes, koekjes, okonomiyaki (soort noedelpannekoek), ramen (soep) tot zelfs frietjes. Nakamise is een drukke shoppingstraat met veel eetstalletjes in Tokio en hoort eigenlijk bij de Sensoji-tempel.' Volg Jessi op Instagram.


Istanbul, Turkije - door Marco Rutten

Istanbul, Turkije - door Marco Rutten

Marco vertelt: 'Het historische (Europese) deel van Istanbul is gebouwd op zeven heuvels. De Suleymaniye-moskee met zijn vier minaretten is een van de grootste en mooiste uit het Ottomaanse rijk. kroont er een van en domineert de Gouden Hoorn. Vanaf de Karakoy-kant van de Gouden Hoorn heb je een mooi uitzicht en omdat hier veel vissersbootjes aanmeren, wemelt het er van de meeuwen die rondvliegen om een stukje van het visafval te bemachtigen.' Volg Marco op Instagram.


Een selectie van de beste inzendingen wordt gepubliceerd in de dubbeldikke Columbus Travel-editie 134/135, die rond 3 december verschijnt en geheel in het teken staat van de mooiste stedentrips wereldwijd. Wil jij ook kans maken op een gave prijs? De gehele maand oktober kun je meedoen met de Dronefotowedstrijd 2024 i.s.m. KIJK Magazine! Je maakt met je foto's kans op eeen unieke formatievlucht in een Blackshape Prime BS 100 voor twee personen én publicatie in Columbus Travel, In Eigen Land en KIJK!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Benieuwd naar de inzendingen en winnaars van de maandfotowedstrijd 'Road- en railtrips' van augustus? Bekijk ze allemaal hier!

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.