REvanSlooten
Duo Landing
Mijn dank gaat weer uit naar alle mensen die hebben gereageerd op, en mooie woorden hebben geschreven bij, mijn vorige foto's. We blijven vandaag aan de rand van het grote kratermeer genaamd Kussharo Lake in het Noord-Oosten van Hokkaido want er is meer te beleven en zien dan Kraaien en Vossen. Twee Wilde Zwanen die zo nodig tijdens de landing bij elkaar in de nek moeten hijgen ondanks de enorme ruimte, ongeveer 250 vierkante kilometer, die ze op het meer hebben. Vond het overigens niet erg want levert wel leuke plaatjes zoals deze op :-) Deze wilde zwanen zijn in Nederland minder bekend dan de Knobbelzwaan, maar komen hier wel degelijk regelmatig langs. Het zijn erg grote vogels met een gewicht tot 14 kg voor de mannetjes en 9 kg voor de vrouwtjes, een lengte van snavel tot staart tot wel 1.65 meter en een vleugelspanwijdte tot 2.75 meter. Deze Wilde Zwanen, Whooper Swan in het Engels en Cygnus cygnus of Cygnus musicus in het Latijns, werden vroeger ook wel zangzwaan, zingzwaan, hoopzwaan of hoelzwaan genoemd. Groet, Harry
Shore Temple
Het strand van Mammalapuram (Tamil Nadu). Al heel vroeg in de ochtend start het dagelijkse leven hier op het strand. Vissers vertrekken voor dag en dauw de zee op. Meestal zijn ze voor de volle zon al terug. Voor de locals is een gezellig wandeling op het strand een sociale bezigheid, vooral 's avonds als de hitte geluwd is. Op de achtergrond zie je de shore temples. Nabij de Shore Temple is een grote groep onderwaterruïnes ontdekt. Van deze ruïnes denkt men dat ze van voor 6000 v.Chr. zijn. De tsunami van 2004 heeft mogelijk delen van een tempel uit de 7e eeuw blootgelegd. Bij het terugtrekken van het water kwamen verschillende beelden van dieren boven water. De beelden en de tempel maken mogelijkerwijs deel uit van de mythische zeven Pagodas van Mahabalipuram. De mythe werd voor het eerst in 1798 beschreven door de Britse reiziger J. Goldingham. (met dank aan Wikipedia)
Totally in Love
Bij deze gaat mijn dank wederom uit naar eenieder voor alle reacties, mooie woorden en het toevoegen van mijn foto's aan zijn/haarde favorieten lijst. Vandaag, na twee uitstapjes naar verre oorden in de afgelopen dagen, zoeken we het wat dichter bij huis. Bij deze een klassiek plaatje van twee vreselijk op elkaar verliefd zijnde Jan van Genten (Northern Gannets-Sula bassana) gemaakt op Bass Rock een ruim 100 meter steil uit zee oprijzende pukkel, gelegen in de toegang van de Schotse Firth of Forth, 2½ km uit de kust van East Lothian en 5½ km ten noordoosten van North Berwick. Onvoorstelbaar veel van deze vogels nesten daar elk voorjaar en zomer. Er zijn aantallen van tot wel 140.000 stuks geteld. Het is daar soms echt door de bomen het bos niet meer zien :-) en naar mijn mening dan ook iets te veel van het goede. Moet in de toekomst toch maar eens naar Helgoland want heb het idee dat het daar allemaal iets minder druk is wat betreft het aantal vogels en men daardoor ook beter vrijstaande plaatjes kan schieten. Groet, Harry
Allemaal tegelijk!
We reizen vanuit Lome in het zuiden naar het noorden van Togo, vanwaar we weer in Benin naar het zuiden zullen gaan. Het is een trip van enkele dagen; we overnachten in piepkleine dorpjes. Onderweg stoppen we regelmatig om wat te drinken of te eten. De bevolking is geen toeristen gewend, dus we hebben veel bekijks. Deze kinderen willen allemaal tegelijk op de foto en hebben bedacht dat ze wel kunnen gaan liggen. Grote hilariteit natuurlijk. Het is onmogelijk om iedereen tegelijk op de foto te krijgen. Je ziet nog net de rug van een mannetje in traditionele kleding, er kijkt er een om en de rest kijkt min of meer in de lens. Wel zo leuk!
Jumbo in tegenlicht
Uren en uren zou ik naar deze fascinerende beesten kunnen kijken. Met het opwaaiende stof door de voorbijtrekkende olifanten en het tegenlicht van de zonsondergang was het genieten in Etosha een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Je kunt ze er op diverse plaatsen zowel overdag als tegen de avond goed observeren.
Go Green
Kolibris fotograferen is erg leuk, als het goed lukt. Je moet er wat geduld voor hebben, maar dan krijg je ook iets op je scherm waar je erg blij van wordt. Met het blote oog zie je namelijk niet hoe zo'n vliegende kolibri eruit ziet, want ze fladderen continu. Als je dan ineens zo'n vogeltje met je flits "bevroren" hebt en je ziet het op het scherm van je camera, dan kun je het bijna niet geloven. Deze groene kolibri ging helemaal op in zijn eveneens groene omgeving. Een echte "go green" kolibri !
Sierlijk
Na een tijdje afwezig te zijn geweest, meld ik me weer aan het RR-front ... ;-) Op South Georgia leven tienduizenden koningspinguïns die in grote groepen bij elkaar bivakkeren. Deze foto is genomen in Fortuna Bay
Papegaaiduikers
Eéntje uit de oude doos. In 2008 ben ik op fotoreis geweest naar Bass Rock en de Farne Eilanden. Op Staple Island zagen we deze prachtige papegaaiduikers die terugkomen van een vistocht. De kleine visjes worden vervolgens naar hun hol gebracht om de kleintjes te voeden.
Boomkikker in...Madag
Dit was voor mij wel een droommomentje, dat je a zo'n kikker überhaupt vindt tijdens een nachtwandeling en dat ie dan ook nog zijn ogen open heeft. Ik heb een zwak voor kikker dus dat maakt je wel blij. Tja en als dan de foto's ook nog zijn gelukt.....
Marokko • Zuid Sahara en oases
Marokko • Zuid Sahara en oases
Schaduwen !!
Voor deze foto moest ik midden in de nacht mijn bed uit. We gingen naar de zonsopkomst in de Erg Chebbiduinen van Merzouga. Het was zeker de moeite waard ! Wat een kleuren, wat een schaduwen en wat een pracht. Lijnen, voetstappen en kleurverschillen tussen de voorste- en de achterste duinen. Eigenlijk zijn er geen woorden voor !! Als je in de buurt bent moet je daar zeker heen..
Monarchvlinder
Dit is de Monarchvlinder. Het is een in de tropen veel voorkomende vlindersoort. Onder deze soort bevindt zich een hele speciale, namelijk de Noord-Amerikaanse monarchvlinder. Deze verlaat elk jaar in de herfst zijn broedplaats en hij vliegt dan 3.000 kilometer naar het zuiden, naar Californië en Mexico. Daar heeft men op één plaats al wel eens meer dan 10 miljoen vlinders aangetroffen! In het voorjaar keren ze weer naar het noorden terug, ze vliegen zelfs helemaal naar Canada. Maar de Monarchvlinder op de foto doet daar niet aan mee. Die was meer van de korte afstanden. Van het ene stukje brugleuning in Bukit Lawang naar het andere stukje. Dat was ver genoeg!
Vriendschap is....
Vriendschap is je maatje even tussen de schouderbladen kriebelen, daar waar je zelf net even niet bij kunt. Ik kan me dan afvragen hoe die ene nu begrijpt waar er precies gekrabt moet worden....
Groot-Brittannië • Shetland eilanden
Groot-Brittannië • Shetland eilanden
Snel boven en onder..
Onder water beweegt de papegaaiduiker zich voort door krachtige slagen met de korte, rechte vleugels te maken. Dankzij de stijve slagpennen in de vleugels is dit mogelijk. Bij deze 'onderwatervlucht' wordt een snelheid van soms meer dan 20 km per uur bereikt. Doordat de veren tegen het lichaam wordt gedrukt, is de stroomlijn van de vogel perfect. Boven water, met name in de stormwinden heb ik de vogeltjes echter veel hogere snelheden zien halen. Als raketjes vlogen ze door de lucht met hun koddige korte vleugeltjes. De papegaaiduiker op de foto had gelukkig de wind van voren.... .
Green eye
Deze macrofoto van het oog en wat erom heen zit van een kleine en jonge groene leguaan die ik gevangen had op mijn hotelkamer. Nadat ik wat foto's had gemaakt van het beestje heb ik hem vrij gelaten in de tuin van het hotel.
Madagaskar • Centraal Madagaskar
Madagaskar • Centraal Madagaskar
Betsileo zeboemarkt
Hier zie je een van de belangrijkste veemarkten van Madagaskar, want hier worden zeboes verhandeld. Zeboes (bultrunderen) zijn behoorlijk prijzig, omdat ze nauwelijks worden gehouden voor de melk of het vlees, maar meer als lastdier en nog meer als statussymbool. Zeboes zijn bijna heilige dieren voor vooral de Betsileo, die alleen geslacht en gegeten worden tijdens sociale en religieuze feesten, zoals begrafenissen . In vroeger tijden was het gebruikelijk onder jonge mannen om zeboes bij elkaar te stelen, dan was je pas echt een vent! (Foto Minoltacamera)
Oisterwijkse Bossen e
In dit fantastische wandelgebied ontvlucht u voor een moment de waan en drukte van alledag. Droom weg aan de rand van stille, rustgevende vennen, die bij mist en nevel mysterieus aandoen. Wandel langs weelderige, ontoegankelijke moerassen en moerasbossen. In de Oisterwijkse Bossen en Vennen is dichtbevolkt Nederland ineens heel ver weg.
I believe
Zeeschildpadden zijn één van de oudst levende bewoners op aarde. Het rugschild van de zeeschildpad is gestroomlijnd voor het zwemmen in het water, waardoor ze wel door het water lijken te zweven. Zweven door het water, vliegen door de lucht, dat moet bijna wel hetzelfde gevoel zijn, althans voor deze zeeschilpad. I believe I can fly I believe I can touch the sky I think about it every night and day Spread my wings and fly away I believe I can soar I see me running through that open door I believe I can fly I believe I can fly (Oh) I believe I can fly R. Kelly
Sacred drums
Ergens aan de muur in het Dogon-dorp Djiguibombo hangen deze trommels. Op het oog is er weinig bijzonders aan deze trommels, gemaakt van oude vaten, bespannen met geitenhuiden. Niets is echter minder waar; het zijn de heilige trommels, die gebruikt worden tijdens speciale ceremonies, zoals begrafenissen. Trommels, waarmee bijvoorbeeld de ziel van een overledene begeleid wordt om de overgang naar de geestenwereld te maken.