Nita92
Mysterieus licht !!
In Bagan staan honderden oude tempels op een gebied van enkele vierkante kilometers,wanneer je daar voor zonsopkomst bent is het donker maar helder begint de zon op te komen dan komt er over het hel gebied een mist te hangen en als de zon daar doorheen gaat schijnen krijg je een heel mysterieus licht en het is er muisstil.
Great Sand Dunes 3
Ik maakte deze foto vroeg in de morgen, toen het licht op de enorme zandduinen in het Great Sand Dunes National Park nog warm was. Wat mij hier aantrok waren het mooie warm-koud contrast tussen het geeloranje zand en de ijsblauwe lucht, de structuren in het zand en de vertesuggestie naar de horizon die rechtsboven aan het beeld wordt afgesloten door de Sangre de Cristo Mountains. Het Great Sand Dunes National Park ligt in het zuiden van Colorado. De zandduinen hier bereiken hoogten tot ongeveer 230 meter. De beste tijd voor mooie fotografie in dit park is oktober/november. Het kan dan wel behoorlijk koud zijn omdat het park op 1500 m boven de zeespiegel ligt. De meeste toeristen zijn dan weg en sporen van mensenvoeten zie je niet veel meer, hooguit van de dieren die er leven. Wij waren hier in oktober 2009 en het was koud.
Caracal
De caracal is een middelgrote katachtige uit Afrika en Zuidwest-Azië. Hij wordt soms ook woestijnlynx genoemd, vanwege de pluimpjes aan de oren. Je ziet hem eigenlijk niet zo heel vaak omdat ze vooral 's-nachts aktief zijn.
Luck day!
Onze laatste kilometers door kruger national park verwachten we eigenlijk niks meer. We reden om 6.00 weg vanuit Letaba richting de Phalaborwa gate. Het was ontzettend mistig. We zagen iets op de weg liggen in de mist en toen we langzaam dichterbij kwamen bleek het een complete leeuwen familie te zijn! De rest van de weg naar de gate zagen we helemaal niks meer maar deze dag kon niet meer stuk en bleek een echte Lucky day!
GEVAARLIJK
Ik sluip speurend door het oerwoud. Volgens de eigenaar van dit stuk zeer groene, vochtig warme stuk bos zitten er best veel groene boomslangen. En ja dan heb je mij gelijk in de startblokken staan om te gaan zoeken. Had ik nu maar mijn verrekijker bij mij, maar ja als je drie maanden op de fietst rondtrekt dan moet je ernstig concessies doen aan de hoeveelheid bagage. En dan....wat zit daar? [ ja die verrekijker hé ] Een groene boomslang. Heel dicht bij kom ik uiteindelijk. Want ja die foto zal gemaakt worden. Maar o wat dom. Later blijkt dat dit geen groene onschuldige boomslang is maar een uiterst giftige BIG EYED PIP VIPER . Hoe ik daar achter kwam. Ik heb de foto aan een gids laten zien in een lodge en die kwam met een boek over slangen aan. Dus ik heb veel geluk gehad, want hij had mij gemakkelijk kunnen bijten. Het was een goede les voor mij. Dit doe ik dus nooit meer zonder heel erg zeker te weten dat het een onschuldig lief slangetje is.
Crossing
Hier komen een kudde gnoes en gaan van Tanzania over de Mara river naar Kenia. Het zijn er honderden en de jonge dieren gaan voor het eerstover de river en kennen het gevaar nog niet dat overal loert maar de oudere dieren die al eerder de crossing heb bben gedaan weten het wel en twijfelen vaak of ze wel of niet over steken maar als er een gaat gaan ze allemaal
Lynx in de sneeuw in.
Het Bayerischer Wald is een Nationaal park waar een groot gebied is afgezet waar lynxen kunnen leven. Het park ligt in het zuiden van Duitsland tegen de Tsjechische grens en vooral in de winter kun je hier fraaie foto's maken van lynxen in de sneeuw.
Marokko • Zuid Sahara en oases
Marokko • Zuid Sahara en oases
Zandverschuivingen
Lopend door de heuvels van de Erg Chebbi woestijn stuit je soms ineens op mysterieuze mooie zandverschuivingen. Eerst is er nog een glooiend stuk en dan ineens verschuift het zand heel snel naar beneden waardoor er hele scherpe randen ontstaan en ook bijzondere vormen, hier lijken het net vissen. Ik kon er niet genoeg van krijgen.
Oog in oog
Vaak hoor ik de mysterieuze geluiden van uilen in het bos maar ik zie ze zelden. Tot ik, op een afstand weliswaar, oog in oog stond met deze uil, mijn hart stond even stil , snelheid was geboden, en wat was ik blij dat ik mijn camera bij me had! Direct nadat ik de foto gemaakt had was de vogel gevlogen!
Trots
De Himba's, mijn favoriete stam, zijn een trots volk nog vol van tradities. Ik hoop van harte dat deze stam niet te snel verwesterd en haar tradities uit het oog verliest. Deze foto is genomen nabij de Epupa Falls. Fier kijkt deze jongedame uit over haar dorp.
Chital
Ja, in India kom je ook enkele soorten antilopes tegen. De meest voorkomen in Rajasthan, en hier in Ranthambore N.P., is de Spotted Dear of Chital. Prachtige vrolijke, in groepen levende dieren, die het meest ten prooi vallen aan de tijger! Hier enkele achter elkaar
Gaap cheetah
Deze foto is vroeg in de morgen genomen. Cheetah's zijn overdag actief. Net als wij vond deze cheetah het waarschijnlijk nog erg vroeg. Gelukkig kon ik daardoor deze prachtige gaap (met de ogen open) vastleggen. Cheetahs zijn de snelste landdieren en kunnen snelheden boven de 100 km per uur halen. Ze zijn dan ook helemaal gebouwd op snelheid en minder op kracht. Hierdoor staan ze niet hoog in de voedselhiërarchie. Zowel leeuw, hyena als luipaard pakken dan ook vaak de prooi van een cheetah af. Deze dieren jagen wel vaak 's nachts, dus is het logisch dat de cheetah naar de dag is uitgeweken. Omdat de cheetah het moet hebben van zijn snelheid zie je hem vaak in open grasland of in gebieden met lage struiken. Ze jagen vooral op gazelles, impala's,gnoe en zebra kalveren en hazen. Naar schatting leven er nog ongeveer 12.000 cheetahs in ruim 20 Afrikaanse landen. Ook schijnen er nog enkele tientallen te leven in Iran en Afghanistan. Een groot deel van de cheetah's leeft in Naminbië buiten de parken. Daar worden ze fel bejaagd door boeren. Daarnaast wordt de cheetah bedreigd door een gebrek aan genetische diversiteit. Het is eigenlijk allemaal familie van elkaar.
Roepen
Over communicatie gesproken: de koningspinguïns op South Georgia hebben elk hun eigen 'roep' waarmee ze hun partner of jong weten (terug) te vinden. Geen 'roep' is hetzelfde! Een opmerkelijke prestatie als je bedenkt dat ze met z'n tienduizenden op een paar vierkante kilometer verblijven.
Wolven
Deze wolvenzijn volledig aangepast aan de arctische omstandigheden. Een enorm dikke vacht en een bijzonder sociaal gedrag. Het is duidelijk wie de baas is en wie moet volgen. Dat moet ook wel. Eten is schaars en de kou slurpt energie. Efficiënt jagen in een goed gestructureerde roedel is van levensbelang in deze moeilijke omstandigheden. Zo nu de kids op bed en dan even uitgebreid reageren op al jullie aardige berichten! Groetjes Hillebrand
Water halen
De avond nadert terwijl vrouwen water halen bij de waterput vlakbij het dorpje Khuri middenin de Thar woestijn aan de grens met Pakistan. Het is zeker een aanrader om dit dorp te bezoeken, 45 kilometer ten zuidwesten van Jaisalmer. Prachtig om te zien hoe mooi de vrouwen gekleed zijn
Vorkstaartscharrelaar
Deze Vorkstaartscharrelaar hebben we in de vroege ochtend gezien in het Krugerpark. In het zonlicht komen zijn 27 verschillende kleuren goed tot zijn recht. Een prachtig beestje.
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Ukkepuk
Jonge olifantjes zijn altijd zo leuk om te zien. Deze ukkepuk is pas 3 weken oud. Hij loopt met zijn moeder door de Chobe rivier op weg naar een eilandje met grassen. Als het water te diep wordt, gebruikt hij zijn slurfje als snorkel. Moeder is heel zorgzaam; zij houdt hem voortdurend goed in de gaten.
Nederlandse Antillen • Curaçao
Nederlandse Antillen • Curaçao
Spotted cleaner shrim
Er zitten nogal wat kleine visjes en andere miniatuurbeestjes in het schitterende koraal rondom Curacao. Tijdens mijn zoektocht naar nemo vond ik deze spotted cleaner shrimp in een van de anemonen. Maar het schuwe beestje vastleggen tussen de bewegende tentakels viel nog niet mee!