Mary54
Schubben Jack
De leguaan wordt ongeveer 120 centimeter lang en kan op oudere leeftijd erg log en plomp worden. Uiterlijk ziet deze soort eruit als een gemiddelde leguaan; een driehoekige stompe kop, een duidelijk zijdelings afgeplat lichaam, een rugkam en een lange staart. De rugkam is klein en stekelig en loopt door tot in de hals. De galapagoslandleguaan leeft in de drogere en schralere, rotsachtige gebieden van de grootste eilanden in de vulkanische delen. Klimmen doet de leguaan niet graag, meestal ligt de hagedis te zonnen en schuilt onder een struik of rotsblok als het gaat regenen of de schemering intreed. Natuurlijke vijanden zijn er niet op de Galapagoseilanden, de enige plaats op de wereld waar de hagedis voorkomt. Bron Wikipedia Hoeveel schubben tel jij? :)
Niet storen
De game drive begon bij het eerste licht. We waren nog maar net op weg of we zagen al een leeuwin. Even later kwamen er ook drie jonge mannetjes in beeld. Haar zoons, die inmiddels groter waren dan moeder. De leeuwen kwamen net van een prooi (waterbok) vandaan en zaten nog een beetje onder het bloed. Ze gingen heel dicht bij het pad liggen. Deze foto is genomen op ruim 10 meter van de leeuw vanuit een open safarivoertuig. Ze zien je niet als prooi en bedreiging zolang je netjes in het voertuig blijft zitten en stil bent. Na het eten waren de leeuwen wel toe aan een dutje en kon ik deze foto maken.
Mystiek Venetië
Tijdens ons bezoek in april aan deze prachtige en mystieke stad, lieten we het San Marcoplein achter ons en gingen we op zoek naar het pure Venetië. Tijdens onze tocht kwamen we o.a. door de wijk Castello in het oosten van Venetië. Op slechts een korte afstand lopen vanaf het San Marcoplein gaat er een hele andere wereld voor je open. Weinig toeristen, veel groen, stille pleintjes en de lokale inwoners die bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden. Na elk steegje ontdek je weer iets puurs aan deze oude stad. Ook vind je de rijke cultuur en mystiek van Venetië terug in de kleinste details.
Kruisvaardersburcht
Akko is een badplaats met een mooi strand ten noorden van Haifa. Het oude Arabische centrum staat vol met historische gebouwen. Op deze foto is het interieur te zien van een kruisvaardersburcht.
Uitgesleten tufsteen
Jarenlange erosie. Wat een kleuren. De eeuwigheid vind je terug in deze foto. Rustgevend. Dat ene boompje heeft het toch gered, ondanks de droogte en hitte.
Aparte snuiter
Aan het einde van de middag gingen we het oude centrum van Varanasi in. Onderweg naar de ghat's/ de Ganges zagen we deze aparte man. Hij zat te niksen en naar beneden te kijken. Op een gegeven moment had hij door dat we heel dichtbij hem stonden en keek hij op met dit resultaat.
Griendershuisje
In de Biesbosch werden vroeger wilgentenen gesnoeid en gebundeld door griendwerkers. Ze verbleven soms de hele week op de werkplek, om in het weekend naar huis te varen. Hier en daar kom je nog zo'n griendwerkershuisje tegen.
Sunset bagan
als je meer dan één avond doorbrengt in bagan dan kan je de eerste avond vanop een tempel de zonsondergang bekijkenen de tweede avond dan op de grond gaan staan en een mooie tempel met veel voorgrond uitgezoeken had die als silhouet kan dienen
Niet zo actief
Met deze wat slome luipaard, wil ik jullie allemaal bedanken voor de commentaren en waarderingen op mijn foto's , ben ik altijd heel blij mee. Net als het luipaard word ik tijdelijk minder actief omdat we Oost Europa gaan verkennen.
Mazzel
Soms moet je gewoon mazzel hebben. Ik zag op Santorini ergens een kat in het zonnetje liggen soezen. Dat leek me wel een foto waard. Hij maakte het voor mij nog veel leuker toen hij ontzettend begon te gapen. Bedankt poes!
De laatkomer
De boten zijn terug van de visvangst en vrijwel alle vissers hebben de vis aan hun vrouw overgedragen op het strand gebracht in Tanji. Je zou denken dat de vogels inmiddels verzadigd zijn, maar toch kijken ze nog nieuwsgierig of deze laatkomer nog iets voor hen in petto heeft.
Ontvangstcomité
Na een fantastisch bezoek aan de berggorilla's komen we na 600 meter klimmen aan bij de weg waar onze chauffeur staat te wachten. En hij was niet alleen.... Dit prachtige rijtje stond ons met open mond aan te staren.... We zagen er dan ook niet uit, uitgeput, onder de modder, bezweet... Geen wonder dat ze zo naar ons keken!
Stadsmerel (honger)
Na de geboorte zijn de jonge mereltjes nog volledig naakt. Na iets minder dan twee weken hebben ze een volwaardig verenkleed. Zolang ze in het nest liggen, blijven ze doodstil. Als één van de ouders met voer op de nestrand neerstrijkt, steken de jongen de kopjes omhoog en houden de snavel wagenwijd open. Zouden zij altijd honger hebben …
Zweefvlieg op weg naa
Zweefvliegen zijn er in alle soorten en maten, de meeste blijven in lengte onder de twee centimeter. Veel zweefvliegen bootsen vliesvleugeligen zoals wespen, bijen, of hommels na door felle kleuren, overeenkomstige patronen of lichaamsbeharing op bepaalde plaatsen. Zweefvliegen zijn net als andere vliegen het eenvoudigst te onderscheiden van vliesvleugeligen doordat ze twee vleugels hebben en geen vier, zoals alle bijen, wespen en hommels. Er zijn wereldwijd zo'n zesduizend soorten beschreven, waarvan er zo'n 500 in Europa voorkomen. Bron Wikipedia Deze heeft een beschadig linkeroog!
Zo lekker!
We reizen door de schitterende Westfjorden, een ongerept landschap met lege lavavlakten, woeste bergkammen en van heel hoog neerstortende watervallen. We gaan naar het uiterste puntje om vogels te spotten op de steile rotswand van Latrabjarg: een 12 kilometer lange rotswand met kliffen van wel 400 meter hoog.(zie eerdere foto’s) Miljoenen zeekoeten, alken, papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, jan-van-genten en noordse stormvogels hebben in juni en juli hun nest op de smalle rotsrichels. De drieteenmeeuw die je hier ziet, is een echte oceaanvogel. Hij is buiten het broedseizoen hoofdzakelijk op zee. Nu voedt hij zijn kleintje met een papje van kleine visjes, kreeftjes, garnalen, wormen of aas, wat hij eerst heeft verteerd en daarna uitbraakt. Het kleintje heeft zo te zien nog meer trek, hij kijkt verlangend naar de snavel van vader of moeder.
Nembrotha chamberlain
Deze Nudibranch of onderwaterslak heet Nembrotha chamberlaini. Ze komt alleen voor in de wateren van de Filipijnen en Indonesie. Je komt haar niet vaak tegen en ze heeft ook pas in 1997 officieel een naam gekregen. Dat bloemachtige ding aan de bovenkant zijn haar longen. Nudibranches hebben vaak zulke mooie felle kleuren om roofdieren af te schrikken.
Geitenboom
Klopt! In Marokko kruipen de geiten in de Arganbomen. Een van de oudste bomen ter wereld. De boom draagt vruchten die de geiten lekker vinden. Ze lijken op olijven maar zijn voor de mens niet eetbaar. De onverteerbare nootjes van de vrucht worden tijdens het herkauwen uitgebraakt en/of uitgepoept.De nootjes worden door Berbers verzameld, gemalen en geperst. Hiervan wordt duurzame olie en bodylotion gemaakt. Zo hebben we hier twee vliegen in een klap. De geiten hebben te eten en hun restafval worden duurzame producten van gemaakt.