Kasangua
Herdalfossen
Vanaf het dorpje Norddal loopt een particuliere, onverharde tolweg naar de zomerboerderij Herdalseter. Deze weg begint op zeeniveau en loopt geleidelijk omhoog. Onderweg passeer je een rotswand waar het smeltwater van de Torvloysabreen (breen = gletsjer) mooie waterslierten vormt.
Pure
In onze zomer is het in Mongolië regentijd. Ondanks dat je wel eens een plensbui over je heen krijgt en dat de wegen hier en daar wat slecht begaanbaar zijn is het toch absoluut aan te raden om in dit seizoen het land te bezoeken. De Mongoolse lucht is zo puur en fris dat alle kleuren extra mooi overkomen. En als dan na een fikse bui de ondergaande zon nog even tevoorschijn komt om een paar regenboogjes tevoorschijn te toveren en er is niemand om je heen...alleen die ger in de verte...tja
Tenderness
In Diu, een oud-Portugese kolonie in Gujarat, kwam ik deze grootmoeder tegen die me zelf vroeg een foto te maken van haarzelf en haar kleindochter. De oude vrouw zag niet meer zo goed en toch spreekt uit haar blik een enorme liefde voor het meisje.
Eilean Donan
Onderweg van Glencoe naar Skye ben ik langs het kasteel Eilean Donan gereden. Dit is een prachtig kasteel dat oorspronkelijk uit de 13e eeuw stamt. Het heeft een enorm rijke historie en is misschien wel het meest gefotografeerde kasteel van Schotland. Op deze locatie zijn ook verschillende films zoals Highlander (aanrader voor wie 'm nog niet gezien heeft) en James Bond - The World is not enough opgenomen. Je ziet op de foto dat het weer omslaat. Dat was de voorbode voor het weer op Skye. Daar kwam de regen werkelijk horizontaal over het land. Bleek normaal te zijn. Een local vertelde me dat het daar al 49 dagen achtereen regende. Ik heb de 50ste dag nog meegemaakt en ben daarna weer richting de omgeving van Glencoe vertrokken.
Black Rock Cottage
Tussen Rannoch Moor en de Pass of Glencoe staat een prachtige cottage; The Black Rock Cottage. Deze cottage is eigendom van de Ladies Scottish Climbing Club. Ze hadden geen betere plek kunnen uitzoeken voor "the headoffice".
Kleurrijk
Op de markt van Bac Ha verzamelen zoch diverse minderheden. Het is kleurenpracht van jewelste daar! Deze vrouw behoort tot de Flower Hmong. Prachtige traditionele kledij en dito gezichten!
In de hemel
Zelfs als je niet religieus bent, kan een stad als Rio je ervan overtuigen dat Jezus vanuit de hemel op je neerkijkt. En precies dat kan Rio wel gebruiken, dus nu maar hopen dat er niet teveel wolken voor zitten.
Cute
Deze jonge leeuw was samen met zijn oudere broer op pad, en keek af en toe omhoog naar hem ter bevestiging dat alles goed was. En alles was goed.
Zeepaard...
In de duinen van Burgh Haamstede ligt een schat. Een fles Zwarte Bessen - Kersen Wijn die we zelf daar begraven hebben. Eens in de zoveel tijd gaan we terug naar Zeeland en zoeken iedere keer naar de fles tot we een ons wegen maar..... hij is onvindbaar. Toch de schatkaart niet al te nauwkeurig getekend blijkbaar. Wel een reden om ieder jaar een weekendje terug te gaan en te genieten van de zonsondergang en het uitzicht op de vloedlijn...
Downstream
De Slettefjell is een klein berggebiedje vastgeplakt aan het Nationaal Park Jotunheimen. Het hoogste punt over de onverharde tolweg ligt op 1.300m en bij helder weer heb je een prachtig uitzicht. Aan de zuidkant gaat de weg weer stijl naar beneden en de kleine waterstroonmpjes boven op de fjell mondden uit in een lekkere vette stroomversnelling. Prachtig om te zien.
Verliefd
Hoewel het groepsdieren zijn, zie je de meeste koningspinguïns als paartjes bij elkaar staan. Samen broeden ze ook afwisselend op het ei. De foto is genomen in Fortuna Bay aan de noordkust van South Georgia. Je vindt hier kolonies van tienduizenden paartjes.
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Catch!
Vaak hoop je als vogelfotograaf dat de vogel in kwestie net iets meer doet dan alleen maar zitten. Deze Witkapbijeneter deed dat en gooide zijn prooi in de lucht om hem daarna in één keer door te slikken. Deze felgekleurde en sierlijke bewoner van de Afrikaanse savannen heeft één van de ingewikkeldste en zeldzaamste op familie gebaseerde sociale systemen van de vogelwereld. Ze leven in clans waarin leden samenwerken om de jongen groot te brengen. Zoals de naam al suggereert is de bijeneter een gespecialiseerde roofvogel van bijen en andere gevleugelde insecten.
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Afrikaanse Zeearend
De Afrikaanse zeearend (Haliaeetus vocifer) is het Afrikaanse lid van het geslacht van de zeearenden. Met zijn witte kop en staart lijkt hij veel op zijn Amerikaanse verwant, de Amerikaanse zeearend. In het Afrikaans wordt hij 'visarend' genoemd, maar in Nederland bedoelen we in dat geval Pandion haliaetus, onze eigen visarend. De Afrikaanse Zeearend komt vrij algemeen voor in zuidelijk Afrika, langs de Indische Oceaan maar ook ver landinwaarts tot in Botswana toe. De vogel leeft vaak in paren langs de waterkant en zit bij voorkeur op een uitgestoken tak boven een riviertje of meertje. Het is één van de meest luidruchtigste leden van de zeearendenfamilie. Zijn roep is vaak al van verre te horen en zeer herkenbaar.
Burning Ghat
Ik kon het niet nalaten om 1 foto te klikken rondom dit heilige crematorium. Ondanks dat deze toch mee naar huis kon, blijft het een beetje knagen... Geen plek om foto's te maken.
Lekker spelen!
Daar lig je dan met een bootje voor 10 personen in het water van de rivier de Chobe, terwijl twee zwaargewichten besluiten om vlak langs je bootje te zwemmen om verderop even lekker te gaan ravotten in het water. En dat alles bij een mooi ondergaand zonnetje. Zucht....ik wil terug!
Grote...Kraaghoningzu
Op een camping bij Blyde-River Canyon kreeg ik eindelijk mijn eerste kans om de afrikaanse tegenhanger van de kolibri te fotograferen. Dit is de Grote Kraaghoningzuiger (Greater Double-collared Sunbird) te herkennen aan het vele rood op de borst. De kleine heeft dat veel minder. Prachtige vogels maar wel erg lastig vast te leggen soms. Deze had gelukkig zijn broedkleed al weer aardig op orde.
Witkapbijeneter
Hoihoi allemaal! Vanmiddag zijn we weer teruggekomen uit Zuid-Afrika na een rondreis door dit land, Botswana en Swaziland. We hebben weer supergenoten van alles wat we tegenkwamen. De verschillende culturen, de mensen en met name de kinderen, het wildlife en ik natuurlijk ook weer enorm van de vogels! Meer dan 250 soorten heb ik deze vakantie gezien. Dus laten we maar eens beginnen met een mooie bijeneter, namelijk de Witkapbijeneter. Deze soort zijn we veelvuldig tegengekomen tijdens de reis en hij/zij liet zich veelal zeer goed op de gevoelige plaat zetten. Samenwerking is waar het om gaat voor de witkapbijeneter. Deze felgekleurde en sierlijke bewoner van de Afrikaanse savannen heeft één van de ingewikkeldste en zeldzaamste op familie gebaseerde sociale systemen van de vogelwereld. Ze leven in clans waarin leden samenwerken om de jongen groot te brengen. Zoals de naam al suggereert is de bijeneter een gespecialiseerde roofvogel van bijen en andere gevleugelde insecten.
Ter nagedachtenis...
Aan deze ogenschijnlijk onschuldige foto van een popje zit een heftig verhaal vast. Hij is gemaakt op een schoolpleintje in een klein berberdorpje. Het is een soort eerbetoon (leerden we van onze gids) aan een meisje dat ter plaatse is overleden op het schoolplein tijdens het speelkwartier aan een hartaanval. Ter nagedachtenis hebben de kinderen een pop waarmee ze altijd speelde in de lemen muur vlakbij de noodlottige plek geplaatst!