Ingrover
Zuid-Afrika • Noordwest Zuid-Afrika
Zuid-Afrika • Noordwest Zuid-Afrika
Kuifbaardvogel
De kruisbaardvogel komt voor van midden Tanzania tot het oosten van Zuid Afrika. Deze kleurrijke vogel wordt ongeveer 23 cm en is te vinden op graslanden en in neit te dicht bos. Het is geen elegante vlieger en ze foerageren vaak op de grond. Ze eten fruit, bessen, zaden en insecten. Opvallend is dat ze soms net als een specht een gat in een boom tikken om termietentunnels open te krijgen. De foto is genomen in een restcamp in het Pilanesberg NP. Dit park is 500 km2 en ligt ten noorden van Sun City op 2,5 uur rijden van Johannesburg. In het park komt de big five voor. Vooral de hoeveelheid neushoorns is opvallend. Het park is bergachtig en bestaat uit oude vulkanen.
Patio de las Munecas,
Het Real Alcázar is zo belangrijk voor Sevilla als het Alhambra is voor Grenada. Hier is duidelijk de Moorse bouwstijl te zien waardoor Andalusie beinvloed werd in de 11e eeuw. Eind augustus was niet de beste tijd om Sevilla te bezoeken, aangezien het veel te warm was.
Frankrijk • Rhone vallei en Provence
Frankrijk • Rhone vallei en Provence
Tourtour, le village.
Tourtour draagt als trotse bijnaam: Le village dans le ciel (Het dorp in de hemel). Terecht. Het is een schilderachtig dorpje, gelegen op een heuvel in de Provence. Dichtstbijzijnde wat grotere plaats is Draguignan. In het voorjaar, wanneer de klaprozen bloeien en er nog maar weinig toeristen rondlopen is Tourtour op z'n mooist.
Lui?
Het zijn schatjes, luiaarden! Je hebt ze met drie en twee tenen en ze zijn zo lui. Hangen de hele dag in de boom, bang om gepakt te worden door roofkatten. Ze kunnen ongeveer 40 jaar worden en helaas worden ze niet al te lief behandeld door Costa Ricanen. Vergelijkbaar met Kangaroos in Australie worden ze nogal eens van de weg gereden...
Kapers!
Je ligt als luipaard lekker met je prooi boven in de boom en hebt een fantastisch uitzicht over het landschap en je kunt alle kapers op de kust aan zien komen. Zij hebben deze strijd verloren en hebben het nakijken want de impala hangt hoog in de boom op een plek waar zij niet bij kunnen.
Aurora Las Vegas
Energie wedstrijd mmm, daar past deze foto wel in ;-). We kennen natuurlijk allemaal het Aurora Borealis (noorderlicht) en Aurora Australis (zuiderlicht), maar hebben julle wel eens gehoord van Aurora Las Vegas??? Deze (nacht) foto is genomen in het prachtige park Valley of Fire, hemelsbreed 90 kilometer ten noorden van Las Vegas, de stad van de lichtreclames en het hoogste energieverbruik. Het licht wat je hier boven de rotsen ziet is het strooilicht van Las Vegas, de sterren zijn nog zichtbaar. De rotsen zijn trouwens verlicht door een zaklantaarn.
Onweer op komst
Nog een foto van onze 16 km lange tocht (zie ook mijn tip) tussen de rotspilaren van Chiricahua National Monument. Op het einde van onze wandeling kwamen er onweerswolken opzetten, maar gelukkig bleef het over met regenen tot we onze auto bereikt hadden.
De Kameel
In het Develi-dal in Cappadocië kun je met een beetje fantasie bepaalde dieren in de rotsformaties ontwaren. Bij de meeste had ik nogal moeite het dier te herkennen, deze echter, 'De Kameel' was ook voor mij duidelijk herkenbaar!
Rattler I
In de categorie 'ongewenste ontmoetingen': de ratelslang. Het beestje is nogal verlegen en je ziet hem bijna nooit. Maar op koude ochtenden wil ie nog wel eens op een wandelpad in de zon liggen. Heel handig als je er niet omheen kunt omdat de ontmoeting in een smalle canyon gebeurde. Dan maar proberen hem weg te pesten door met zand en kleine steentjes te gooien. edit: Ik zag de slang pas toen ik er ca. 1,5 m vanaf was. Hij lag op dat moment nog te slapen. Hij werd echter al snel wakker van het geklik van mijn camera. Toen hij rechtop kwam kreeg ik het behoorlijk benauwd en ben heel langzaam achteruit geslopen. Maar hij vond mij gelukkig niet interessant en kroop al snel weer weg in een hoekje, zodat we onze wandeling konden voortzetten.
Vrolijke fietser
Tijdens een van de lunch stops hadden we wat tijd om foto`s te maken. Staand langs de weg zie je van alles voorbij fietsen. Deze man viel op door zijn vrolijke uiterlijk.
Vluchteling
Deze man met de officiële klederdracht uit Guinee heeft net leren fietsen en komt uit de hoofdstad van Guinee Conakry. Hij is gevlucht voor de staatsgreep die in 2008 plaatsvond. Guinee, voormalig Frans Guinee, soms Guinee-Conakry genoemd heet officieel de Republiek Guinee en is gelegen aan de Atlantische Oceaan tussen Guinee-Bissau en Sierra Leone. De hoofdstad is Conakry. Buiten de foto om stak hij een vinger op (geen middelvinger) en vragende naar de betekenis daarvan vertelde hij dat er maar een God is en als hij met zijn andere hand nog een keer vier vingers opsteekt dan heeft hij vier vrouwen maar dat deed hij niet!
Wrapped in Rakhine
Just a portrait from soemwhere in Rakhine state - dried thanka on her face and the shawl wrapped over her head for added protection against the sun.
Aasgier
Hoewel de aasgier van oorsprong een echte aaseter is, is de vogel tegenwoordig ook afhankelijk van menselijk afval, waardoor de vogel regelmatig op vuilnishopen te vinden is. De aasgier is een van de kleinste gieren en wordt bij een karkas al snel weggejaagd door grotere gieren. Hij beperkt zich vaak tot de laatste restjes of gaat zelf op jacht naar insecten of eieren.
Oog op de bijbel
Lalibela is beroemd om de aanwezige rotskerken. Deze oude kerken zijn nog steeds in gebruik bij de Ethiopisch orthodoxe kerk. Deze kerk komt voort uit het koninkrijk Aksum. In Aksum was al ver voor onze jaartelling een beschaving. Over deze beschaving is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de oude Romeinen, Grieken en Egyptenaren, nog weinig bekend. In Lalibela is bij de rotskerken veel te zien. Er zijn priesters, monniken, nonnen en pelgrims. Overal zitten mensen in bijbels te lezen of zijn aan het bidden. De kerken zijn nog steeds in gebruik en het mee maken van een kerkdienst is een belevenis. Zeker omdat dit gebeurt met veel zang en muziek. De Ethiopisch orthodoxe kerk is gebaseerd op het oude testament. Vandaar dat kerstmis en andere feestdagen niet of niet op dezelfde manier gevierd worden dan in Nederland. Het is dan ook maar net met welke ogen je de bijbel leest. De man op de foto zat in een hoekje bij één van de rotskerken in zijn bijbel te lezen. Hij zat daarbij steeds voor zich uit te prevelen. Ik vond het wel grappig dat je daarbij net één van zijn ogen kon zien boven zijn kleurrijk gekafte bijbel.
NYE Sydney
New Years Eve in Sydney, Australia. Het vuurwerk verlicht duidelijk de skyline van Sydney en de bekende Harbour bridge en het Opera house. Deze foto is gemaakt vanaf het Balls head reserve.