Ingrover
Romantisch enzo...
SCAN>> Tis alweer een poosje geleden dat we naar Texel zijn geweest. Texel is altijd leuk, net zoals Zeeland en alles wat aan de Zee ligt. We houden van de Nederlandse weertypes (behalve zeikende regen;-) Meestal bezoeken we de Wadden 1 keer per jaar. Liefste buiten de vakantie periode en het liefste met een beetje spannend weer. Wel droog, de luchten half bewolkt en dreigend, de zon er af en toe doorheen en een flinke wind. hier zaten we tegen zonsondergang op de boot naar Texel, dreigende wolken en in de verte een bootje... ahh romantisch :-)
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Catch!
Vaak hoop je als vogelfotograaf dat de vogel in kwestie net iets meer doet dan alleen maar zitten. Deze Witkapbijeneter deed dat en gooide zijn prooi in de lucht om hem daarna in één keer door te slikken. Deze felgekleurde en sierlijke bewoner van de Afrikaanse savannen heeft één van de ingewikkeldste en zeldzaamste op familie gebaseerde sociale systemen van de vogelwereld. Ze leven in clans waarin leden samenwerken om de jongen groot te brengen. Zoals de naam al suggereert is de bijeneter een gespecialiseerde roofvogel van bijen en andere gevleugelde insecten.
Vietnam • Halong Bay en noordkust
Vietnam • Halong Bay en noordkust
Gouden Halong Bay
Tja, wat moet je nog teovoegen aan een zonsondergang als deze op een plek die alle verbeelding te boven gaat; Halong Bay in het noordoosten van Vietnam. We hadden regen, bewolking en een beetje zon, een beetje een crappy boot, maar dit maakte alles goed!
Grote bruine kijkers
Met zijn grote bruine kijkers kijkt hij mij aan. We zijn weer terug van een schitterende reis door Zuidelijk Afrika met veel hoogtepunten. Deze reis heb ik me ook aan de portretten gewaagd. Deze is genomen in een traditioneel dorpje in Zuid-Zambia.
Verwennnerij
Bijeneters hebben een complex paringsgedrag. Een van de rituelen is dat het mannetje het vrouwtje probeert te paaien met lekkere insecten. Het zal niet lang meer duren voordat ze zijn inzet zal beoordelen. Tip: Arthur Morris is een van 's werelds top vogelfotografen. Je vindt zijn website via de link in mijn tip. Ook zeer de moeite waard voor Wildlife liefhebbers. Arthur " doet" tegenwoordig ook in Afrikaans wild.
Mooie Man
Op de markt in Xinjie zat een drietal mannen, allemaal in zo'n typisch Chinees pak. Samen deelden ze een waterpijp gemaakt van bamboe en ondertussen observeerden ze alles wat er om hen heen gebeurde. Natuurlijk moest ik een plaatje maken van deze mooie man. Trots en met nog grotere glimlach bleef hij maar naar het beeld op mijn camera wijzen en gebaren naar z'n maten. Hij was het toch echt waar hij naar keek! Z'n priegelige sikje is nog maar net te zien. Heerlijk die oude mensen!
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Kinband
De kinbandpinguïn is gemiddeld 68 centimeter groot en weegt ongeveer 4,5 kilogram. Ze maken ontzettend veel herrie. Hun voedsel is voornamelijk krill. Zelf zijn de kinbandpinguïns een geliefde prooi van het zeeluipaard.
De Dimmiflallgardur..
Komende uit de richting van Myvatn gaat weg 1 hier, na Grimstunga, door deze kale hoogvlakte. Eigenlijk is het een oude krater die zo kaal is dat de Apollo astronauten hier geoefend hebben (gescande foto, dus helaas geen panorama)
Diepe buiging
Ik dacht altijd dat de leeuw de koning van het dierenrijk was, maar deze giraffen denken daar absoluut anders over. Allen een diepe buiging voor deze jonge koning
Aparte vogel
Prachtige energieke vogels, de Puffin oftewel de Papegaaiduiker. De Puffin arriveert hier afhankelijk van het weer de 2e week van april. De eerste dagen na aankomst zijn ze meer in het water te vinden dan op het land. Eind april zijn de meeste puffins die komen broeden gearriveerd en zijn meer op het land te vinden. Ze houden van een lange relatie. Na een winter op zee, komen de paartjes elkaar hier weer tegen. Ze leggen midden mei hun eieren. Juni/juli komen ze uit. De eerste jaren zijn op zee te vinden en dan komen ze als ze 3-5 jaar zijn terug om te broeden. Ze worden 25 tot 30 jaar oud. Je kunt uren naar ze kijken wat ze allemaal aan het doen zijn. Het regende nogal toen we in Hafnarhólmi, (Borgarfjordur) waren, maar dat weerhield ze niet om volop aan het werk te zijn. Ik heb er een uurtje of 2 voor in de regen gestaan om eindelijk eens oog in oog te staan met deze aparte vogels. Ze zijn echt razendsnel met af en aan vliegen. Er zaten er genoeg! Deze kwam terug met een heerlijke maaltijd van garnaaltjes en andere bijna doorzichtige visjes.
Bologna en grachten
Door heel Bologna loopt een grachtenstelsel dat bijna volledig aan het oog onttrokken is.Aan de Via Piella tussen nr. 16 en 18 kun je een luikje openen...
Nieuw leven
Gisteren zijn we oom en tante geworden van een meisjestweeling! Moet ik wel even bij zeggen dat ze niet op dit jonge Berberaapje uit het Atlasgebergte lijken, maar dat het prachtige maar wel tere popjes zijn. Vandaag mochten we ze even bewonderen. Blijft heel mooi dat nieuwe leven!
King & Queen
Trots maar toch ook liefde vol kijken koning en kongingin vanuit een heuvel neer op hun koninkrijk. Het schraale namiddag licht (er was wat sluier bewoling) geeft een plaatje een zacht karakter mee.
Dikke pret
Een fototoestel tevoorschijn toveren tijdens de pauze bij een school zorgde voor een boel lol en zoals jullie zien leverde het ook erg enthousiaste reacties op..... een beetje teveel zelfs. De hele school liep leeg om op de foto gezet te worden en de leerkrachten lukte het niet meer om de leerlingen in bedwang te houden. De directeur verzocht ons op een gegeven moment dan ook vriendelijk of we als-je-blieft door wilden lopen. Hier hebben we natuurlijk gehoor aan gegeven en onder begeleiding van luid gejuich en gejoel hebben we de aftocht geblazen . Ik moet zeggen dat het de eerste keer in mijn leven was dat ik van school ben gestuurd....en eigenlijk voelde dat stiekem best goed ;-)
Magisch 2
Bij een van mijn eerdere posts had ik het over magische momenten tijdens een reis. Dit was er voor mij ook een, omdat ik al jaren een drinkend luipaard wilde fotograferen. Dit exemplaar volgden we al bijna een uur, terwijl zij het aan de stok had met een hyena en toch echt wel de achterste helft van een impala terug wilde hebben. Bij een waterpoel midden in het bos, besloot ze even wat te drinken. Gelukkig gunde ze mij deze blik ;-) Het gevecht tussen luipaard en hyena is er overigens niet meer van gekomen (helaas ;-)).
Vliegensvlug
Langs het strand van Daytona Beach liepen veel vogels hun kostje bij elkaar te pikken. Ze hielden me nauwlettend in de gaten en als ze meer privacy wilden zetten ze het niet op een vliegen maar op een lopen! Zo ook deze Steenloper (Ruddy Turnstone of Arenaria interpres). Hij was druk in de weer met stenen of schelpen omkeren op zoek naar iets eetbaars en hier sluipt ie als het ware langs mij heen om vervolgens het op een lopen te zetten naar een ander deel van het strand.
Ritueel
Varanasi (Benares) is één van de oudste steden ter wereld en één van de belangrijkste pelgrimsoorden in India. De stad ligt aan de oever van de Ganges en is al meer dan 2000 jaar een centrum van beschaving. In Sarnath, ongeveer 10 kilometer van Varanasi, predikte Boeddha 25 eeuwen geleden voor het eerst zijn boodschap van verlichting. Varanasi ontleent zijn naam aan de twee zijrivieren van de Ganges - Varuna en Asi - waartussen de stad ligt. Dagelijks komen velen duizenden gelovigen naar de Ganges om hun rituelen uit te voeren. Groot openen klik hier