Esther
Sunny
De foto spreekt voor zich: een mooi kereltje verscholen achter een enorme zonebril. Wat deze foto bijzonder maakt is het verhaal erachter. Het jongetje heet Leon, is twee jaar oud en woont in het weeshuis in Duayaw Nkwanta. Hij is autistisch en nog niet zindelijk. Zijn toekomst is niet echt glorieus te noemen. Achter de zonnebril houdt hij zich schuil en probeert het leven toch nog zonnig in te zien.
Willempie als ZZPer?
Transport in alle vormen. Als berijder van een bromachtig vrachtkarretje (brommer met bakkie) heb je wel een zwaar leven je moet die stomme helm op en dan is het nog warm ook. Dus geregeld even een dutje doen tussen de vrachtjes in. Niemand die het ziet, en wat dan nog denkt ie mieschien wel.
Braderie.
Tijdens ons bezoek aan Fatehpur Sikri waren er net festiviteiten in de vorm van een kleine kermis en een braderie. Het was erg druk met Indiase toeristen, allemaal op hun Paasbest gekleed. Fatehpur Sikri (Stad van de overwinning gelegen bij Sikri) is een 16e-eeuwse hoofdstad gebouwd door de Mogoelheerser Akbar de Grote in rotsachtig gebied op 37 km ten westen van de stad Agra in Uttar Pradesh. Omdat het een ceremoniële hoofdstad is, is de stad nooit versterkt. Fatehpur Sikri is prachtig en uniek in zijn opzet en architectuur.
Boeddah beelden maken
Tijdens een wndeling door de stad zijn we veel kloosters binnen gelopen. Bij een van deze kloosters waren ze bezig met het maken van enorme boeddha beelden, erg leuk om te zien.
Bevroren Gokyo Lake
De meren van Gokyo staan bekend om hun blauwe kleur .... tenzij ze bevroren zijn. Dan zijn ze dus spierwit. Voordeel is dus dat je mooie schaduwen van bergen ziet.
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Sunset King
Een koningspinguin, maar dan 'anders'. Op weg terug naar de zodiac na een fabelachtige middag bij St. Andrews Bay, zag ik deze koning zijn weg zoeken op een heuvel achter mij. Met de zakkende zon achterhem, leverde het dit silhouette op. Het lijkt wellicht een zwart-wit foto, maar hij is 100% full-colour ;-)
Echidna on the move
Je ziet 'm niet zo heel vaak, dus het was dus ook diep op de rem trappen toen we 'm zagen oversteken. Moest ook wel, want hij nam netjes het zebrapad....maar toch nog moeilijk te fotograferen want daarna koos hij voor het hazenpad!
"Effe Wachten"
Kinderen zijn overal hetzelfde. Pulken in hun neus doen ze gewoon waar dat ze op dat moment zijn. Waterdragen en dan niet "Effe Wachten" voor een foto kennen ze niet
Lechwe
De Litschiewaterbok, Moerasantilope of Lechwe (Kobus leche) is een soort antilope uit de onderfamilie Reduncinae. De hoorns zijn lang, dun en liervormig, met een lengte 50 tot 92 centimeter. Enkel het mannetje heeft hoorns. De staart wordt 30 tot 45 centimeter lang. De hoeven zijn zacht, lang en slank. Hiermee kan het dier een weg banen door modderige moerassen en drassige grond. Op vaste grond bewegen ze zich onhandig en langzaam voort. Mannetjes worden groter dan vrouwtjes. Net als andere waterbokken heeft de litschiewaterbok een voorkeur voor waterrijke gebieden. Ze komen voor in vlakke overstromingsvlakten, rivierbasins, moerassen en periodiek overstromende graslanden. Soms wagen ze zich ook op drogere vlakten. De litschiewaterbok komt voor in Botswana, Zambia en het zuidoosten van de Democratische Republiek Congo, voornamelijk rond de Zambezi en zuidelijke takken van de Kongo. Hij komt enkel voor in gebieden waar ondiep, doorwaadbaar water te vinden is, zoals de Okavango. Om het gehele jaar door dit soort gebieden te vinden, moeten de dieren continu trekken. In Moremi en Chobe kwamen we op meerdere plekken deze waterbokken tegen, met name langs de rivier.
Op naar het land
Die huisjes in die kleine dorpjes die in de dalen van de Hoge Atlas liggen, hebben allemaal een uniforme kleur, waardoor je ze vaak niet eens ziet. Ze steken n.l. nauwelijks af tegen de bergomgeving en de grondsoort. In dit dorpje zie je enkele mensen met ezel op weg gaan naar het land, dat weer geploegd moet worden. In vergelijking met vroeger ( 70-tiger jaren) is er weinig veranderd, of het moeten al die schotels op de daken van de huizen zijn!!
Paradijsje
"Is dit Mali?", vraag je je misschien af bij een foto die zo lijkt te zijn weggelopen uit een toeristisch reismagazine. Jawel, tijdens onze bootreis over de Niger gingen we even voorbij Niafounké aan land voor een wandeling langs het water. Een paradijslijk stukje Mali was wat we ervoor terugkregen..
Red Rock Canyon
De kleuren doen daar gewoon pijn aan je ogen. Het landschap overviel een beetje, omdat wij voor ons gevoel door een stukje oninteressant landschap zouden rijden. Niet waar dus,...
Pelgrim
Tibet is het hoogste land van de wereld. Het land ligt midden in het Himalaya gebergte en is lange tijd voor de rest van de wereld verborgen geweest. Deze foto is gemaakt tijdens een driedaags feest. Deze pelgrim komt uit een gebouw het licht in. De deuren van het Tashilhunpo klooster zijn vandaag gesloten, maar op de grote muur is wel de thangka neergelaten. Een kleurrijk kleed in vele heldere kleuren. Van heinde er ver zijn de mensen naar Shigatse gekomen om deel te nemen aan het feest. Ook de monniken zijn gekomen. In bruinrode pijen zitten ze op de grond en zingen hun eentonige gebeden, begeleid door typische Tibetaanse muziekinstrumenten. Mensen blijven staan om te luisteren en om bankbiljetten op het rode kleed te leggen. De grote gebeds-molens in de muur aan de kant van de straat, worden door talrijke handen in beweging gebracht, terwijl geluidloze gebeden worden gemompeld.
Early whisper
Prachtig mooi die dragonbackbone terraces.... Toen we naar boven klommen met onze rugzakken hadden we geloof ik 5 meter zicht in de dichte, natte mist.. Gelukkig trok het per dag iets bij en de laatste wandeling viel er zelfs nog wat te zien :-)
Sadhu
Pahupatinath, aan de rand van Kathmandu, is een plek waar volgens de hinduistische traditie lijken worden verbrand en de as vervolgens in de heilige rivier de Bagmati wordt gestrooid. Ook is het de plek waar veel sadhu's min of meer permanent wonen. Zij bezitten nauwelijks iets, leven van wat de mensen ze brengen en op verzoek kunnen ze puja's (offers) doen. De sadhu van de foto heeft zich met as ingesmeerd. Dat geeft je de extra indruk van onthechting.
Duimelot
Ode aan de aap! Mijn 1.000e foto die ik hier plaats, draag ik op aan de vele apen die wereldwijd de grootst mogelijke moeite hebben in hun natuurlijke omgeving te overleven. Deze kleine makaak zal het wel redden, omdat hij veilig aan moeders borst zorgzaam wordt opgevangen in een nationaal park in Sabah, Maleisisch Borneo. Met name de ongebreidelde (illegale) houtkap zorgt ervoor dat steeds meer apenrassen met uitsterven worden bedreigd. En dat wil toch niemand …