Cobinho
Sprookjes boottocht .
Een fascinerende bootocht op de Ganges tijdens het feest van Dev Deepawali in Varanasi, niet te verwarren met het Devali feest! Rond de 1000.000 lichtjes over de hele lengte van de ghats ± 5-6 km geven de oevers van de ghat een sprookjesachtige uiterlijk.Als je het één keer heb meegemaakt vergeet je het nooit weer! Wikipedia info: Het Dev Deepavali ("het Diwali van de goden" of "Festival of Lights van de Goden" [2]) is het feest van Kartik Poornima gevierd in Varanasi, Uttar Pradesh, India. Het valt op de volle maan van de Hindu maand van Kartika (november-december) en vindt plaats vijftien dagen na Diwali. De stappen van de ghats aan de rivier van de Ganges-rivier, van Ravidas Ghat aan de zuidkant naar Rajghat, worden verlicht met meer dan een miljoen aarden lampen (diya 's) ter ere van Ganga, de Ganges en de voorzitter godin. De goden worden verondersteld te dalen naar de aarde om te baden in de Ganges op deze dag. [3] [4] Het festival wordt ook waargenomen als Tripura Purnima Snan. [2] [5] De traditie van het aansteken van de lampen op de Dev Deepawali festival dag werd voor het eerst gestart in de Panchganga Ghat in 1985. [4]
Luipaard verstopt zic
Dit luipaard zat eerst in de boom in Tanzania. Hij lag daar best en vele auto's waren al langs komen rijden. Na uren kwam hij uiteindelijk er uit. Natuurlijk aan de verkeerde kant. Gelukkig kwam hij daarna een beetje onze kant op. Hij verstopte zich onder een paar struiken, maar was nog korte tijd te zien recht voor onze auto.
Mijnwerkers in de...I
Een mijnwerker keert terug met lege manden, nadat hij 90 kilo zwavelsteen uit de Ijen-krater getild heeft. In de diepte onder hem wordt een helblauw zwavelmeer zichtbaar bij de eerste stralen zonlicht.
Jordanië • Jordanië Woestijngebied
Jordanië • Jordanië Woestijngebied
Wadi Ghuweir:...wande
Een wandeling welke je in Jordanië absoluut niet mag overslaan is de Wadi Ghuweir Trail. Een prachtige wandeling van begin tot het eind. Het is een dagwandeling van in totaal zo’n 7-8 uur, maar de trail is vrij gemakkelijk. Het overgrote deel loop je in de schaduw en volg je een verfrissende stroom water. In het begin is het wat klauterwerk om door de prachtige en soms smalle kloof van zo’’n 2 meter (Siq) te komen, maar na zo’n 3 km wordt het allemaal vrij vlak. Na de rode siq volg je een stroom water met een continue veranderend landschap. Je komt langs hangende tuinen met palmbomen, varens en vochtige groenen mossen welke uit de rode canyonmuren komen en vele vele oleanders. Puur zuiver bronwater sijpelt uit de canyonmuren en op sommige punten kun je dit zelfs drinken. Je waant je in een tropisch paradijs Afstand: zo’n 18,5 km De wandelroute begint bij Mansoura in de buurt van Shobak en eindigt bij de Feinan lodge. Eventueel kun je de route ook andersom doen. Neem voldoende drinken mee zo’n 2 tot 3 liter p.p. en een lunchpakket. Aan het einde van de trail loop je een stuk in de zon, dus neem hier bescherming voor mee En nog een kleine tip, probeer je schoenen niet droog te houden, er komen stukken bij dat je toch door het water moet en droog hou je het niet. Je loopt dan van begin af aan een stuk gemakkelijker. [b]Let op[/b]: dit is een one-way route wat wil zeggen dat je een pick-up nodig hebt aan het einde van de trail om je weer terug naar het beginpunt of overnachtingsadres te brengen. Zelf hebben we de trail gedaan vanuit Wadi Musa (Petra) met een gids en zorgden voor transport naar het begin van de trail. Aan het einde van de trail werden we keurig opgewacht om ons terug te brengen. De beste tijd van het jaar: Je kunt de trail het gehele jaar bewandelen, maar laat je van tevoren goed informeren over eventueel hoogstaand water en/of overstromingen. Samenvattend een wandeling door een verborgen paradijs, prachtig!!!! Je zal er absoluut geen spijt van krijgen.
Overzetten foto's...C
Voorheen nam ik op reis een minilaptop mee, onder meer om een [u]backup te maken van mijn foto's en video's[/u]. Daarvoor is sinds dit jaar een [i]Ipad[/i] in de plaats gekomen, namelijk platter en lichter, bovendien voorzien van vele (deels gratis) fotografie-apps. Helaas ging het overzetten van fotobestanden niet bepaald vlekkeloos. Mijn camera, de Nikon D300, gebruikt (zoals wel meer semi-professionele camera's)[i] Compact Flash geheugenkaartjes[/i]. De oplossing leek een connector kit die je aansluit op de Ipad, waaraan je je camera via een USB kabel koppelt. Het bleek echter dat [i]Apple[/i] met de laatste [i][i]software updat[/i]es [/i]voor het IOS besturingssysteem het stroomverbruik heeft teruggedrongen die gevraagd wordt van externe hardware (om de batterij te sparen). Kortom: met mijn oude connector kit kon ik dus niet langer foto's overzetten. Na flink wat speurwerk op internet bleken er [u]3 oplossingen[/u]: 1) Je Ipad te laten 'jailbreaken', alleen al vanwege problemen met verlies van garantie niet verstandig 2) Het kopen van een dure Hyperdrive voor de Ipad, een kostbare externe harde schijf (vanaf 180 usd) 3) Het kopen van een (andere) [b]connector kit waarin je de Complact Flash kaart rechtstreeks kunt steken[/b] Via de site van [url="http://micgadget.com/24789/review-all-in-one-card-reader-for-ipad/" target="_blank"]MIC gadgets[/url] kwam ik terecht bij een all-in-one cardreader die perfect functioneert. Inclusief verzendkosten was ik[i] slechts 31 euro[/i] kwijt. Bestellen van dit product via Amazon lukte niet, maar rechtstreeks bij [i][u]MIC gadgetst[/i]ore[/u] wel. Deze [url="http://store.micgadget.com/ipad3-card-readers/315-cf-sd-high-speed-card-reader-for-ipad-3.html" target="_blank"]cardreader[/url] kan overigens ook worden gebruikt voor SD-kaartjes, ook kun je er je camera rechtstreeks op aansluiten. Hou wel rekening met een [i]verzendtijd van een dag of 10[/i]. Het product wordt vanuit HongKong stevig verpakt per luchtpost verstuurd. Je krijgt er een klein zakje bij waarin je de kaartlezer stofvrij kunt bewaren. Daarnaast een kabeltje om op externe voeding aan te sluiten.
Warm Waterbronnen.
Het Noord Oosten van Sri Lanka is lange tijd niet toegankelijk geweest voor toeristen omdat de burger oorlog voor grote onveiligheid zorgde. Nu de burger oorlog sinds 2009 ten einde is begint het toerisme en de bereikbaarheid van het gebied weer toe te nemen. Nog niet veel reisbureau's bieden dit echter aan. Trincomalee is een bezoek waard en de grote witte stranden zijn een paradijs. En als je die richting op gaat is een bezoekje aan de warmwaterbronnen van Kinniyai een aanrader om mee te nemen. Er zijn 7 bronnen die in temperatuur oplopen van 29 - 41 graden.C. Ze zijn geneeskrachtig en vooral mensen met reuma zullen er profijt van hebben. Iedere bron is ongeveer 1 vierkante meter groot, met als gevolg dat je gebruik moet maken van de emmers die ter plekke te krijgen zijn. Sri Lankanen zijn gewend als ze zich in het openbaar wassen om hun kleding aan te houden en dat doen ze hier ook. Toeristen kunnen/mogen zwemkleding aan hebben. De bronnen zijn voor Hindoes heilig en daarom is het verboden om alcohol te drinken op het terrein en ook mag er geen vlees genuttigd worden. Je komt er langs als je op de weg rijdt van Trincomalee naar Anuradnapura of andersom. Het plaatsje ligt 5 km voor Trincomalee.
De Ngorongoro-krater.
Tot mijn stomme verbazing zijn er na 2008 op de Columbus-site geen tips over de Ngorongoro-krater geplaatst. Daar wil ik graag vandaag verandering in brengen want de Ngorongoro is een must voor natuurliefhebbers. De krater is de grootste nog complete caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. Hij bevindt zich ten noordwesten van Arusha in Tanzania op ruim 2200 meter boven NAP. Deze vulkaanresten zijn vermoedelijk 2 tot 3 miljoen jaar geleden ontstaan uit een vulkaan die zo'n 5000 meter hoog moet zijn geweest . De krater heeft een doorsnee van 17 tot 21 kilometer en de kraterbodem een oppervlak van ca. 260 vierkante kilometer. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem. In de krater leven naar schatting minimaal zo’n 25.000 grotere zoogdieren. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Van de big five: leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard ontbreekt alleen de laatste. Maar de cheetah komt er wel voor. Ik heb hem zelfs vlak bij onze auto gezien. Ook zebra’s, gnoes en nijlpaarden zul je zeker tegen komen. De giraf zul je er niet vinden. Door hun lange nek en lange poten kunnen zij de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Ook krokodillen en impala's komen niet in de krater voor. Als het geregend heeft kunnen er alleen vierwiel-aangedreven auto's de krater in, vanwege de steile toegangs- en uitgangswegen. Op de rand van de krater bevinden zich meerdere kampeerplaatsen en lodges. Je kunt dus blijven slapen. De zonsondergang bij de rand van de krater kan prachtig zijn, maar de wolkenluchten vaak ook. Voor Afrikaanse begrippen kan het er koud zijn. Onze lodge lag op 2400 meter hoog. Dan heb je geen klamboe nodig. Muggen vinden het aan de bovenrand te koud. Toen ik ’s nachts in de Sopa Lodge in bed stapte schrok ik even flink: wat voelde ik daar tegen mijn been – iets warms en zachts….welk eng beest had zich daar genesteld?? Gelukkig, het viel mee. Het hotelpersoneel had me ongevraagd een warmwaterkruik gegeven…. Nog een waarschuwing tot slot. Bij de ingang van het conservation area Ngorongoro moet je je melden. Sluit de auto dan goed af en neem geen etenswaren mee naar buiten want de bavianen loeren op je. Ze zijn brutaal genoeg om tegen je op te springen of de auto binnen te klimmen.
Lake Manyara NP, klei
Het grote voordeel van dit nationale park in de Rift Valley is het feit dat je in een paar uur tijd heel veel kunt zien. De oppervlakte – inclusief het grote meer - is slechts 329 km2. Bij hoog water neemt het meer hier wel 200 km2 van in beslag. Vanuit Arusha is het slechts anderhalf uur rijden (over een goede weg) om er te komen. Je kunt dit park als prachtige tussenhalte kiezen wanneer je op weg bent naar de Ngorongorokrater en de Serengeti vlakte. Accommodatie vinden is er geen probleem (als je vooraf boekt). Er is een luxe kamp in boomhut-stijl en er zijn openbare banda's en campings in het park. Je vindt een luxe tented camp en drie lodges op de Rift rand buiten het park, met uitzicht op het meer. En er zijn diverse pensions en campings in het nabijgelegen Mto wa Mbu. De beste tijd voor een bezoek is het droge seizoen (juli-oktober) voor de grote zoogdieren en het natte seizoen (november-juni) om vogels te kijken, de watervallen te zien en te kanoën. Het is een eldorado voor ornithologen. Er zijn meer dan 300 soorten trekkende vogels, waaronder flamingo's , arenden, ijsvogels, pelikanen en ooievaars. Wat het grote wild betreft, er zijn vrij veel luipaarden maar die verschuilen zich het liefst in bomen. Ook de leeuwen hier klimmen graag omhoog. Verder vind je er zeker olifanten, buffels, nijlpaarden, giraffen, gnoes, zebra’s, impala’s, wrattenzwijnen en bavianen. Bij de ingang van het park is veel begroeiing. Hierdoor waan je je in een oerwoud. Richting het meer is het terrein veel opener. Het landschap lijkt daar meer op uiterwaarden. Je hebt in het park ook een prachtig zicht op de rand van de Grote Slenk (the Rift Valley). Al met al durf ik te zeggen: Lake Manyara NP is klein maar heel fijn! Sla het dus niet over!
Stumble Upon, lekker.
Heerlijk...af en toe een dag dat je niks hoeft. Het zijn er weinig bij mij en ik maak er dan ook graag gebruik van als de kans daar is. Lekker met de laptop op de bank, theetje erbij. Ik heb een geweldige site ontdekt waar mee je het web letterlijk kan afstruinen: [url="http://www.stumbleupon.com" target="_blank"]stumbleupon[/url] Het werkt als volgt: je typt een woord in bijvoorbeeld Paradise of Photography en je krijg het meest gevarieerde aanbod zo op je bord gepresenteerd. Iedere keer als je op stumble klikt krijg je een nieuwe pagina met een prachtige foto, 'n filmpje, 'n artikel; noem maar op. Er zitten echt juweeltjes tussen. Op deze manier ontdek ik dingen waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ik vind het erg leuk dat je een aanbod te zien krijgt waar je niet aan gedacht had. Ook handig als je zoekt naar informatie over een plek, waar je naartoe wilt reizen. Waar je op google soms verdwaald raakt krijg je hier zoveel boeiende dingen te zien. Ja kunt bij iedere pagina (als je dat wilt) aanklikken of je het leuk of niet leuk vindt. Alle 'likes' komen in je favorieten. Hier een kleine greep uit mijn favorieten: [url="http://www.stumbleupon.com/su/2ltra3/xavierjamonet.deviantart.com/art/Another-night-in-Paradise-203851139" target="_blank"]deze geweldige foto[/url] [url="http://www.stumbleupon.com/su/2LIkOT/www.neverhappen.com/index.php%3Fshowimage%3D701" target="_blank"]of deze[/url] [url="http://www.stumbleupon.com/su/2tljnu/www.mnn.com/lifestyle/eco-tourism/stories/worlds-best-long-haul-train-journeys" target="_blank"]of deze,[/url] over s'werelds mooiste treinreizen ook grappige facts, [url="http://www.stumbleupon.com/su/9bO5Q5/www.good.is/post/map-of-every-mcdonalds-in-the-country" target="_blank"]zoals dit[/url] en [url="http://www.stumbleupon.com/su/2O8nme/www.youtube.com/watch%3Fv%3DEQ3GOVycA7M" target="_blank"]dit Uber gemaakte fimpje[/url] over Rio de janeiro Kortom, geweldig om eens nieuwe dingen te ontdekken en inspiratie op te doen!
Otjitotongwe Cheetah.
Als onderdeel van onze vakantie Namibië & Botswana hebben we een (vooraf via reisorganisatie Out in Africa geboekt) bezoek gebracht aan de [b][url="http://www.namibian.org/travel/lodging/private/otjitotongwe.htm" target="_blank"]Otjitotongwe Cheetah Farm[/url]. [/b]Dit zou een [i]onvergetelijke ervaring [/i]worden. De excursie begon om 4 uur 's middags. We zouden er ook op de aanliggende [u]campsite[/u] overnachten, waren er zo rond half 3 en hebben dus eerst relaxed over het terrein rondgelopen. Het viel me meteen al opviel zoveel [i]verschillende vogels [/i]er te zien zijn, waaronder de Lesser Masked Weaver, de Southern Yellowbilled Hornbill en de zeer mooie Crimsonbreasted Shrike. Om 10 voor 4 worden we opgehaald met een pickup en verzamelen we bij de boerderij. We lopen tussen een 3 tal cheetah's die er als welp zijn opgegroeid die, onder meer vanwege ooginfecties, het in het wild niet zouden overleven. We mogen ze [b]aaien[/b] en ze beginnen te spinnen als onze huiskatten (alleen iets harder). Spontaan worden we verliefd: wat een schitterende dieren, die mooie oranjebruine ogen in die kop met zwarte tranen. Het grasveld ligt bezaaid met paarse bloesem en dus ga ik op mijn buik liggen om oog in oog te komen met een van de cheetah's. Terwijl ik een foto maak begint een andere cheetah mijn hoofd te [b]likken[/b]. Auw, dat is schuurpapier en het blijven roofdieren dus ik verroer me zo weinig mogelijk. Later zijn ook mijn arm en been aan de beurt. Ik word uitgelachen door mijn vriendin die de videocamera heeft lopen. Vervolgens gaan we met een 2 tal jeeps met aanhanger naar het terrein waar een 15 tal cheetahs min of meer in het wild leven, zich onder meer voedend met wrattenzwijnen. Ze moeten echter worden [b]bijgevoerd[/b], waarvan wij ooggetuige zijn. Deze cheetah's hier opgevangen omdat er te weinig eten voorhanden is en ze anders vee van boeren aanvallen en vervolgens door de boeren worden gedood. Prachtige blikken, mooie geluidjes, korte sprintjes gecombineerd met de humor van de 2 broers die ons begeleiden. Mijn camera ratelt, lang leve de contineous mode. Naast de campsite met ruime plaatsen, wasruimte met [i]warme douche [/i]op loopafstand, een [i]zwembad[/i], [i]bar en restaurant[/i], zijn er ook een beperkt aantal [i]lodges[/i]. Voor overige informatie (inclusief prijzen en route) verwijs ik je naar de site. Ik weet niet meer precies wat we betaalden maar de ervaring was zo geweldig dat me dit ook niet uitmaakt. Een aanrader!
Fantastisch verblijf.
Een reis naar Zambia is niet compleet zonder een verblijf in een van de mooiste wildreservaten van Afrika: South Luangwa National Park. Het is een uitgestrekt gebied (9.050 km2) in het dal van de Luangwa rivier dat 600-800 m boven zeeniveau ligt. Daardoor zijn de zomers ondragelijk heet. De beste reistijd is de droge wintertijd, de maanden juni tot en met september. In oktober kan de temperatuur in de vallei overdag al tot meer dan 45 graden oplopen. South Luangwa kan niet alleen bogen op een enorme verscheidenheid aan diersoorten, maar heeft bovendien als groot voordeel dat er weinig toeristen zijn. Dit komt doordat de reis erheen eigenlijk alleen per vliegtuig te doen is en de prijzen van het verblijf hoog zijn. Wij logeerden in juni jl. in een van de goedkoopste mogelijkheden: Flatdogs Camp. Dit kamp beschikt over stenen chalets en kleine en grotere compleet ingerichte tenten met eigen open badkamer, een restaurant, een bar, een winkel met internet en een zwembad. Je kunt all-inclusive boeken met alle maaltijden en twee game drives per dag, maar ook “room only”. Flatdogs wordt geroemd om zijn gidsen die buitengewoon deskundig zijn, veel details over de fauna en flora weten te vertellen en het kleinste dier ook ’s avonds in het donker weten te vinden. Bovendien staat de keuken van het restaurant bekend als de beste van alle lodges met o.a. een keuze uit heerlijke daily specials. Je kunt gaan eten wanneer je maar wilt; er zijn geen vaste tijden. Er vertrekken dagelijks twee game drives: de eerste bij zonsopgang en de tweede rond 16 uur die pas in het donker terugkeert (night drive). Maar het is ook mogelijk om met een gids te wandelen of om een extra lange game drive naar andere delen van de vallei te maken. In het laagseizoen zijn de prijzen gunstiger en is het rustiger, zodat de geheel open safariwagens maar half bezet zijn. Wij logeerden er juni jl. in een grote luxe tent. Ik kan een verblijf in Flatdogs, bij voorkeur op all-inclusive basis, absoluut aanbevelen. Het kamp is prima georganiseerd, heeft vriendelijk personeel en ligt op een mooie plek aan de rivier vlakbij de toegang tot het National Park. De prijzen zijn, zeker in het laagseizoen, heel redelijk en eigenlijk goedkoop voor de werkelijk uitstekende kwaliteit van het gebodene, zowel logies als game drives en maaltijden. [url="http://www.flatdogscamp.com" target="_blank"]http://www.flatdogscamp.com/[/url]
Cappadocië per ballon
Cappadocië, een fantastisch gebied om vanaf de grond te bekijken. Alle fenomenen, als rotswoningen, feeeënschoor-stenen, etc, zie je op een fantastische manier. Maar toen we daar arriveerden werd me gevraagd of ik ook in een luchtballon over het gebied wilde varen. "Nou nee, ik heb vreselijke hoogtevrees!!" Maar jij bent fotograaf en hoogtevrees heb je totaal geen last van, omdat je geen contact hebt met de grond, net zoals in een vliegtuig! Dit moet je doen. Lang nadenken en uiteindelijk besloten het wel te doen. Totaaaal geen spijt van, het was fantastisch. Te zien van boven, wat je ook vanaf de grond ziet, maar heel, heel anders. 45 minuten over de dorpjes en het gebied varen, met vooraf ( 5.15 uur werden we opgehaald!!) koffie, thee, broodjes en cake, de prachtige ervaring om van dichtbij te zien hoe die ballonnen worden opgeblazen. Daarna de volledige extase bij het vliegen, met zo'n 30 andere ballonnen om je heen en dan de landing! Erg spannend, vele malen vooraf geoefend, maar uitweindelijk gebeurd het dan. DOWN, DOWN!!, was de kreet van de pilote ( er zijn er slechts 4 vrouwen in Cappadocië die zo'n balon varen) en na 2 gigantische boemzen, stonden we. Die piloten zijn ware kunstenaars met zo'n ding trouwens. Ze laten die dingen zakken tot vlak boven de dorpen, tot vlak bij die punten van de feeënschoorstenen, zodat je ze bij wijze van spreken aan kunt raken, en trekken dat ding dan weer omhoog. Just in time!! Na de landing op zeer oneffen terrein, applaus voor de pilote en champagne voor de reizigers!! Heerlijk nagenieten met dit drankje om 08.00 uur 's morgens!! Met de 4WD wordt je dan weer naar de bewoonde wereld gebracht! 'k Moet zeggen zo'n ballonvaart is wel aan de prijs, n.l. Eur. 150.= ( in Nederland schijn je dit er ook ongeveer voor te betalen, al weet ik dat niet zeker), ongeveer 1/3 van de totale prijs wat ik voor de reis heb betaald, incl. 4* hotels, vliegkosten, entrees, etc., maar zeer, zeer zeker de moeite waard! Als je in de gelegenheid bent daar....zeer zeker doen!! Het is fantastisch!!!
Betaalbaar op safari.
Ga je naar Kenia en wil je op safari, dan bespaar je veel geld door dit niet van tevoren via het reisbureau te boeken, maar ter plekke bij de lokale bevolking. Boek een vliegticket-hotelcombinatie naar Mombasa (het gemoedelijke [url="http://www.reefhotelkenya.com/" target="_blank"]Reef hotel[/url] is een aanrader, niet superdeluxe, maar alles wat je nodig hebt is er, het personeel is vriendelijk, het eten uitstekend en het ligt aan een mooi strand; te boeken via D-reizen v.a. EUR 600 voor 9 dagen). Op het strand lopen jongens bij wie je uitstekende safari’s kunt boeken (bijvoorbeeld Richard) of boek bij [url="http://www.sunsetkenya.com/" target="_blank"]Sunset Kenya Tours&Safari’s[/url] in het winkelcentrum een kwartier lopen van het hotel (contactpersoon Ben Nzomo, bnzomo@yahoo.com). Dat laatste hebben wij gedaan en we hadden een prima chauffeur, Peter. Je kunt zelf aangeven naar welke [url="http://www.onskenia.nl/parken/safari-parken-kenia.htm" target="_blank"]parken[/url] je wilt (bijvoorbeeld Tsavo East/West, Amboseli, Masai Mara), hoe lang, in welke hotels je wilt verblijven, enz. De strandjongens of Sunset hebben voorbeelden om je ideeën te geven. De lodges (bijvoorbeeld [url="http://www.google.nl/images?um=1&hl=nl&newwindow=1&rlz=1T4ACAW_nlNL383NL383&biw=1345&bih=594&tbs=isch%3A1&sa=1&q=%22voi+safari+lodge%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=" target="_blank"]Voi Safari Lodge[/url] en [url="http://www.google.nl/images?um=1&hl=nl&newwindow=1&rlz=1T4ACAW_nlNL383NL383&biw=1345&bih=594&tbs=isch%3A1&sa=1&q=%22taita+hills+salt+lick%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=" target="_blank"]Taita Hills Salt Lick[/url]) die ze aanbieden zijn dezelfde als de reisorganisaties boeken, dus er is geen verschil in luxe. Je gaat met kleine Nissan busjes voor maximaal 7 personen, waarvan het dak tijdens de gamedrives open gaat. Reken [u][b]na onderhandelen[/b][/u] op maximaal EUR 100 per persoon per dag. Daarbij zijn overnachtingen inbegrepen, 2-3 gamedrives per dag, alle maaltijden, water tijdens de gamedrives en vervoer. Het kan ook goedkoper als je zelf een groep bij elkaar zoekt waardoor je beter kunt onderhandelen over de prijs. Wij waren met zes personen en betaalden voor 3 dagen - 2 nachten EUR 250 per persoon. Ook weet je als je je eigen groep samenstelt dat je niet met all-inclusive Polen of Russen in een busje komt te zitten (ja, deze bevinden zich ook in Kenia en echt waar, de flessen drank gaan gewoon mee op safari en er wordt flink wat afgelald over de Afrikaanse savanne…). Het verschil in prijs door niet bij de reisorganisatie te boeken is zo’n EUR 25-40 p.p.p.d. (afhankelijk van de gekozen lodges en parken), scheelt toch behoorlijk. Je betaalt bij het boeken bij de strandjongens of Sunset alleen een kleine aanbetaling (EUR 10), pas op de dag van vertrek betaal je de rest. Wij hebben echt een top safari gehad voorzien van alle luxe en comfort!!! En na de safari: uitrusten in de zon bij het Reef hotel!
IJswater
Tijdens een wandeling op Spitsbergen kwamen we bij dit riviertje terecht met mooi helder ijs-blauw water. Het baant zich een weg over de ijskap heen. Nu ik eraan denk hebben we eigenlijk niet van het water geproefd.
Wonen in de...Baliemv
De Baliemvallei is een prachtig door hoge heuvels omgeven groen gebied, op de foto een impressie van hoe de mensen daar leven. De mensen zijn daar voor een stukje zelfvoorzienende houden vaak een eigen moestuin.
Tad Sae Waterval
Bij Luang Prabang zijn 2 bekende watervallen, waarvan de Tad Sae het dichtst bij de stad ligt. We zijn er met een tuktuk naar toe gegaan. Je kunt heerlijk in het koude, ondiepe water zwemmen. Prachtige plek! Wel worden er olifantenritten gemaakt, en kun je met de olifanten in het water. Ik heb begrepen dat het helemaal niet zo goed is voor die beesten om altijd mensen op hun rug te hebben. En vaak wordt gezegd dat ze erg wreed worden behandeld. Dat is minder aan deze mooie plek.
Gras voor de geiten
ik logeer enkele dagen bij de ouders van een Nepalese vriend. Omdat er verders niet veel te doen is, maak ik lange wandelingen. Leuk om te zien hoe de lokale bevolking hun dagelijkse werkzaamheden hebben,zoals dit meisje. Ze snijdt gras voor de geiten
La Roque-sur-Cèze
Een van de meest fotogenieke dorpen van de Languedoc is zonder twijfel La Roque-sur-Cèze, waar amper 200 mensen wonen. Het dorpje ligt op een heuveltop, dat uitsteekt over het dal. Erdoorheen stroomt de Cèze, ook bekend van de Cascades du Sautadet en de Pont du Gard.