West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op avontuur in Karijini national park

West Australië,
Australië


Als iemand aan ons zou vragen wat het mooiste park in Australië is, hoeven we geen moment na te denken; [url="http://www.australiasnorthwest.com/en/Destinations/The_Pilbara/Pages/Karijini_National_Park.aspx " target="_blank"]Karijini national park[/url]. Dit is een adembenemend en avontuurlijk park door zijn spectaculaire en diepe ravijnen en afgronden, fantastische panorama-uitzichten, spectaculaire rode rotsformaties, emerald water, idyllische rotspoelen en watervalletjes.

Je ontdekt en onderzoekt in dit park spectaculaire ravijnen en tunnels, klimt over en door rode rotsformaties, loopt voetje voor voetje over hoge richels en afgronden, springt van een waterval, klimt dmv een ladder of touw naar beneden, zwemmend door een waterpoel of lopend door water om dan uiteindelijk het einde van het ravijn te bereiken. Er zijn diverse [url="http://www.tompricewa.com.au/karijini.asp" target="_blank"]wandelroutes[/url] die verschillende klimgradaties hebben waardoor iedereen in dit park zich kan vermaken. De spectaculaire panorama-uitzichten van de ravijnen zijn voor iedereen bereikbaar. En overal waar je komt, kun je [url="http://www.google.nl/images?hl=nl&expIds=17259,27744,27868,27937&xhr=t&q=karijini+national+park&cp=5&wrapid=tljp1291472129515017&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=BE36TOKYL8qBOrrX6NQK&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&sqi=2&ved=0CEEQsAQwAg&biw=1899&bih=1028" target="_blank"]fantastische foto’s[/url] maken.

Er zijn basis kampeerplekken (toilet, geen douches) bij Dales gorge, Joffre falls en Weano gorge. Als je wat meer luxe wilt, kun je de safaritenten in [url="http://www.karijiniecoretreat.com.au/" target="_blank"]Karijini Eco Retreat[/url] uitproberen. ’s Avonds kun je onder het genot van een kampvuur genieten van de schitterende Melkweg want steden zijn hier ver te zoeken.

De beste tijd om dit park te bezoeken is in de winter en de lente (onze zomer dus). Dan is het niet zo heet en verandert de rode aarde in schitterende tapijten van kleurige en wilde bloemen.

Veel mensen hebben geen weet van de schoonheid van dit park of vinden het te ver om er ‘even’ naar toe te gaan. Het park ligt in West Australië, ongeveer op 1055 km afstand van de stad Perth. Vanaf Port Hedland is het 226 km naar het zuiden. Het dorpje Tom Price ligt vlakbij het park. De weg naar het park is wel gravel, maar is goed berijdbaar.