West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Australia's second largest country!!

West Australië,
Australië


"So what is your favourite dish Your Excellency?" "Stuffed steak!". We zijn op bezoek bij Prince Leonard en zijn 82 lentes jonge Princess Shirley, de vorsten van [url="http://www.principality-hutt-river.com/" target="_blank"]The Principality of Hutt River[/url], Australia's second largest country!

Ongeveer 75 kilometer ten noordwesten van Northampton (WA), vinden we via een stoffige landweg Hutt River. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door Prince Leonard, die met een heerlijk gevoel voor humor en absurditeit het verhaal van zijn micronatie vertelt. Maar eerst moeten we langs de Administration Office, waar we het visum in onze paspoorten gestempeld krijgen.

Leonard Casley had al enige jaren ruzie met de Australische overheid over de graanquota, toen hij zich op 21 april 1970 afscheidde van Australië. Hij bleek zijn huiswerk goed gedaan te hebben, want na talrijke rechtszaken moest de overheid van Western Australia het prinsdom min of meer erkennen.

We worden verder rondgeleid door de Post Office, waar je een kaartje naar huis kunt sturen, of zijn net uitgekomen biografie, bezoeken zijn kerkje en krijgen een grand tour door zijn eigen museum, dat voornamelijk bestaat uit allerlei memorabilia. Hutt River heeft alles wat een land maar kan wensen: eigen munten, postzegels, visa, paspoorten (voor 300 dollar kun je je laten naturaliseren), een leger (één officier die in Zweden woont en 8 opgeslagen tanks in Engeland), en genoeg kinderen en kleinkinderen om de troonsopvolging veilig te stellen!

De absurditeit en de humor van de 84-jarige vorst maken een bezoek aan deze micronatie een ware belevenis! Prince Leonard en Princess Shirley vinden het heel leuk om visite te krijgen, dus als je ze van tevoren even belt of e-mailt, zullen ze je van harte welkom heten.

En op 24 en 25 april 2010 viert Hutt River haar 40-jarig bestaan met een [url="http://www.principality-hutt-river.com/PHR_Introduction_to_the_40th_Anniversary_Year_pages.htm" target="_blank"]groot feest in Nain[/url]!