West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mooie kampeerplekken.

West Australië,
Australië


Australië is één van die landen waar je met weinig moeite je alleen op de wereld kunt voelen, vooral in de uitgestrekte leegte van Western Australia is het een geweldige ervaring om op een plekje 'In the Middle of Nowhere' de zon onder te zien gaan ([url="http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/northern_territory/reisreporter/fotos/252454.html" target="_blank"][u]zie foto[/u][/url]) (en op !!([url="http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/western_australia/reisreporter/fotos/176143.html" target="_blank"][u]zie foto[/u][/url])) voor je camper of tentje.

Je kunt natuurlijk zelf op je gemak een mooie plek uitzoeken; heel simpel je neemt een zijpad van de weg waar je op rijdt en na een paar honderd meter vind je wel een plek met jouw naam erop. Parkeer je 'Ute', rol je 'Swag' uit, steek de 'Barbie' aan, haal een paar 'Stubbies' uit de 'Eski' en je avond kan niet meer stuk.

Een andere mogelijkheid is om het boekje '[b]Free Camping in the North of W.A.[/b]' aan te schaffen, hierin worden dik 200 plekken aangegeven waar het goed toeven is. De meeste locaties zijn gratis, bij enkele zoals in Nationale Parken betaal je een kleine vergoeding. Het boekje is on-line te bestellen bij: [url="http://www.free-camping-australia.com/Western-Australia-north.html" target="_blank"][u]Free Camping Australia[/u][/url].

In het hoogseizoen, de Australische zomervakantie rondom Australia Day, kan 't op populaire locaties als de DeGrey River wel vrij druk zijn, gelukkig is hier veel ruimte volg gewoon het pad wat verder en je hebt de rivier voor jou alleen. ([url="http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/western_australia/reisreporter/fotos/177821.html" target="_blank"][u]klik voor foto[/u][/url])

Er worden ook een groot aantal plaatsen genoemd ver van de gebaande paden, langs 4WD tracks ver van de bewoonde wereld, bij mijn volgende bezoekje............

Tijdens mijn fietstocht door W.A. heb ik op heel wat mooie plekjes gestaan dankzij dit boekje, zie hiervoor bv. mijn blog [url="http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/western_australia/reisreporter/blogs/1077.html" target="_blank"][u]Darwin - Perth, deel 6, Broome[/u][/url].
Mijn favoriet ?: de campsites langs het Ningaloo Reef in Cape Range N.P. ten zuiden van Exmouth.