Uluru (Ayers Rock)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gratis internet mogelijk!

Uluru (Ayers Rock),
Australië


Australië is een mooi, maar groot land waardoor het reizen van de ene naar de andere bestemming soms lang kan duren. Je kan dan een boekje lezen, maar ik vond het handiger om een e-reader te kopen (aangezien we een paar maanden op reis gingen konden we zo honderden boeken en reisgidsen lezen zonder al die kilo's mee te hoeven slepen). Op aanraden kocht ik de Kindle van amazon.com. Je kan de gewone wifi-variant kopen, maar voor ong. 30euro extra heb je de 3G-variant met op heel veel plekken ter wereld gratis internet waaronder Australië (zie deze [url="http://client0.cellmaps.com/viewer.html?cov=1" target="_blank"]link[/url] voor de exacte dekking)! Die 30euro haal je er al snel uit en doordat ik nu maandenlang niet voor internet hoefde te betalen, heb ik zelfs die e-reader er qua kosten gemakkelijk uitgehaald ;)
Kan je dus mooi tijdens de lange bus-/ autoritten even updates posten via social media, op plaatsen waar mobiele telefoons geen bereik hadden (zoals Uluru/ Ayer's rock) wel kijken hoe warm het de volgende dag gaat worden of tijdens een cycloon (en daardoor slecht/geen mobiel bereik) toch het ongeruste thuisfront laten weten dat je oké bent.
Ik heb geen aandelen in Amazon, maar raad hem iedereen aan want zowel mijn vriend als ik zeggen dat deze 3G-Kindle voor ons de aankoop van het jaar was!